Alles wat fietsen leuker maakt!

Opfietsen | Alles wat fietsen leuker maakt

Fietsen verandert, naast dat de racefietsen steeds meer technische snufjes krijgen, zijn er veel meer automatiseringstools, die het fietsen zelf, routes rijden, het trainen en registreren van de ritten makkelijker maakt. Zo is daar fietsen met GPS niet meer uit ons fietsleven weg te denken. Fietsen met GPS is niet nieuw, ik fietste in 2006 al met een GPS van Garmin en heb in al die tijd veel ervaring opgebouwd met het gebruik van een fiets GPS.

fietsen met gps

Waar het in het begin alleen nog maar ging om een zogenaamd kruimelspoor, werd de fiets GPS steeds geavanceerder, inclusief koppelingen met vermogensmeters en schakelsystemen. Ik gebruik inmiddels mijn 5e GPS toestel, en ik word steeds enthousiaster over het gebruik en het gemak van fietsen met gps. Maar ook de gegevns die ik daar uit krijg, is steeds makkelijker te verwerken en geeft mooie overzichten en is tevens als perfect input te gebruiken voor je trainingen. Web applicaties als Strava, Trainingpeaks, Xert en Garmin Connect zijn niet meer weg te denken.

Meld aan voor de maandelijkse nieuwsbrief


Wat vind je allemaal op deze website?

Ik wil meer weten over het gebruik van mijn GPS?

Course-settings

Wij delen op deze website veel informatie over het gebruik van je GPS toestel, hoe je je GPS moet instellen, routes kunt maken en hoe je je opgeslagen routes kunt analyseren en eventueel daarna weer kunt gebruiken. Het is echt cool! Ik geloof er in dat fietsen met GPS nog veel leuker kan. Als je je GPS apparaat beter beheerst wordt het je ultieme fietsmaatje.

Een route maken klinkt heel gemakkelijk, maar is afhankelijk van het programma wat je gebruikt, het kan via internet, via een programma op je PC. Welke keuze je ook maakt, er zitten voordelen aan, maar ook altijd nadelen. De keuzes die je maakt bij het creëren van de route bepaalt uiteindelijk ook het fietsplezier wat je hebt. Kilometers moeten omfietsen, of over zandpaden fietsen wil niemand, daarom is het goed onder de knie hebben van je fiets GPS een van de belangrijkste dingen en zo maak je fietsen met GPS weer veel leuker. Hoe je bepaalde instellingen doet, maar ook hoe en met welk programma je je rit het beste kunt bekijken. Tevens deel ik mijn eigen ervaringen op en rond de fiets en geef ik je meer informatie over hoe je trainingen goed kunt doen al dan niet in combinatie met een vermogensmeter. Zo wordt fietsen met GPS veel leuker.


Garmin GPS workshop

GPS workshops en webinars?

De handleiding van je navigatie apparaat geeft helaas vaak te weinig informatie, een paar basis beginselen staan er misschien in, maar of je automatisch her-routeren nu aan of uit moet zetten, staat er niet in. Daar moet je dan zelf maar achter komen denken de makers. Ik geloof er in dat met meer informatie en praktisch oefenen je navigatie toestel je echt van dienst kan zijn.

Ben je serieus om je GPS kennis op een hoger plan te brengen, ben je klaar met dat getob dat je GPS niet doet wat jij wilt? Kijk dan of de volgende GPS workshop in jouw programma past. De webinars zijn nog niet gepland, maar kijk in de agenda wanneer de eerste gepland staat en hoe je jezelf kunt aanmelden, zodat fietsen met GPS voor jou nog leuker wordt.

gps toestellen vergelijken

Ben je op zoek naar een (nieuwe) fiets GPS?

Ik heb een uitbegreid overzicht gemaakt van enkele Garmin GPS toestellen, waarvan ik vind dat ze de beste zijn die er op dit moment worden gemaakt. Het geeft je de keuze welke GPS je voorkeur heeft. Daarnaast heb ik daar de meest actuele en beste prijzen bij gezocht. Kijk op deze vergelijkingspagina, met regelmatig interessante aanbiedingen.

Meld aan voor de maandelijkse nieuwsbrief


Fiets “automatisering” met o.a Strava

Er komen steeds meer apps en websites waar jij je GPS informatie kunt opslaan en mooi grafisch kunt laten afbeelden. Zo kun je optimaal je trainingsvoortgaang bijhouden en je gegevens met anderen delen. Ik heb een uitgebreide lijst van veel van deze applicaties samengesteld. Weet jij nog meer, geef dan in het commentaarveld aan welke jij toegevoegd wilt laten worden. Een van de meest poplaire programma’s is Strava. Ik heb daar al verschillende blogs over geschreven en ik zal er over blijven schrijven. Ik put uit mijn eigen ervaring, die van jou en wat ik verder op het internet tegenkom.


Fietsen in Italie

Helemaal nieuw op deze website, maar wel actueel. Hoeveel leuker is het niet om in een warmer land te fietsen, zeker in het voorjaar als het hier nog koud en regenachtis is, terwijl je zo graag lekker buiten op de fiets zou willen zitten. Gewoon lekker met vrienden of je voorbereiden op het nieuwe seizoen? Opfetsen gaat een vetrouwd concept in een nieuwe omgeving uitvoeren. De plannen zijn niet helemaal concreet, maar lees verder via onderstaande link en meld je alvast aan als je interesse hebt om ook lekker te fietsen in het land van La dolce vita.


Blijf op de hoogte van de laatste tips&trucs, nieuwtjes en aanbiedingen:

Meld aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Fietsen wordt veel leuker met Opfietsen.

(1.357 keer bezocht, 2 bezoeken vandaag)