7e Garmin GPS workshop, groot succes 4 Reacties


Zaterdag 23 mei 2015 vond alweer de zevende Garmin GPS workshop plaats. De  deelnemers konden een hele dag aan de slag met hun Garmin gps. Een klein jaar na de introductie van de Garmin Edge 1000 heeft nog de helft de Edge 800 een enkeling de Edge 810 of de Edge 1000. Naast de Touring modellen van Garmin, zijn dit de meest actuele fiets GPS-en van Garmin.

Garmin GPS workshopNet als de voorgaande workshops werd eerst stilgestaan bij de basis werking GPS, de verschillen met de navigatie in de auto en de onderlinge verschillen van de modellen. Meteen daarna gevolgd door de uitleg van allebasisfuncties van de Garmin Edge toestellen. Ook werd ’s ochtends tijd besteed aan de plussen en minnen van de kaartkeuze voor de Garmin en op de PC: welke kun je nu het beste gebruiken, welke toepassingen zijn het handigste. Zo kun je DVD’s of kaarten van Garmin voor jouw PC en/of apparaat kopen. Maar op internet zijn er voor fietsers goede en gedetailleerde kaarten voor de Benelux en verschillende landen van Europa te downloaden.Voor de middagpauze werd toegelicht, hoe je zelf een route kunt maken op de computer en hoe je die kunt overzetten naar je gps-toestel. Voor de cursisten wordt snel duidelijk dat er flink wat verschillen tussen de apparaten zit, maar dat het ook uitmaakt of je een PC of een Mac hebt.
Na de pauze kregen de deelnemers verschillende opdrachten en voorbeelden om zelf routes te maken, te bewerken of te downloaden van internet. En belangrijk voor de meeste fietsers: hoe kun je een gereden route van de Garmin overzetten naar de PC zodat je de eigen resultaten van de tocht of training kunt bekijken/analyseren. We hadden van de vorige workshops geleerd en veel meer tijd ingeruimd om de deelnemers zelf te laten oefenen met het maken en downloaden van routes.Aan het einde van de dag werden nog de uitgebreide mogelijkheden van de Garmin op het gebied van training, training registratie en allerlei andere tooltjes getoond.In zijn geheel een hele complete Garmin Workshop met veel plezier voor zowel de cursisten als de workshop leiding.
De deelnemers vulden een evaluatie formulier in. Op een 10-puntsschaal scoorden de deelnemers bij informatievoorziening (8,4), accommodatie (9,0), dagprogramma (8,4), deskundigheid leiding (9,3) en prijs/kwaliteit (9,2). Deelnemers waardeerden de algehele workshop met een 8,7.
Garmin GPS workshopDe reacties van deelnemers onderaan het formulier:

 • “Helemaal geweldig”
 • “Dankjewel, nu heb ik mijn Garmin eindelijk onder de knie”
 • “Wat een enthousiasme, dit kan ik iedereen aanbevelen”
 • “Had ik dit maar eerder gedaan”
 • “Denk ook aan individuele consultancy”
.
 Vragen over de Garmin GPS Workshop? Via mail naar info@opfietsen.nl.

 

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Gerelateerde artikelen:

Lees ook:  Garmin GPS workshop zaterdag 9 december in Bilthoven

Geef een reactie

4 gedachten over “7e Garmin GPS workshop, groot succes

 • Bas Huussen

  Deze workshop kan ik iedereen, die meer uit zijn Garmin wil halen, echt aanbevelen. Klaas test, onderzoekt, leest en probeert alles uit wat met Garmin te maken heeft. In één interactieve dag ben je helemaal op de hoogte van de mogelijkheden van je Garmin. Van beginner tot gevorderde is deze workshop een must.

 • Koos Tamminga

  Als je een Garmin Edge fiets computer hebt gekocht en je wilt er alles uithalen en van begrijpen, dan is deze cursus zeker een aanrader, met een zeer gedreven docent Klaas.

  Het was zaterdag super, waarin ik veel geleerd heb over mijn Garmin Edge in het dagelijkse gebruik. In de ochtend was de presentatie over GPS en Garmin hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt zeer verhelderend. Ook hoe je betere kaarten kunt krijgen en die vervolgens installeren en welke software je kunt gebruiken was zeer leerzaam. Als je dit zelf moet uitzoeken kost dat een heleboel tijd. Bedankt dat jij dat hebt uitgezocht voor ons. De oefeningen in de middag, door met je eigen Garmin routes te maken, welke instellingen slim zijn en hoe je hem het beste kunt gebruiken is iets waar ik zelf niet aan toe kwam om dat je niet weet waar je moet beginnen. En dan samen met cursisten daarmee bezig zijn was TOP bedankt voor de cursus!

  Wat ik zo bijzonder aan je vindt, is dat jij de moeite neemt om je kennis te delen met anderen, dat is een hele waardevolle eigenschap. Jij weet hoeveel tijd het kost om goed met de Garmin fietscomputer om te gaan, het is gewoon niet een simpel apparaat, en je kunt er veel meer uithalen.

  Je bent een gedreven en enthousiaste kennisbron, waar nog menig toekomstig cursist zijn voordeel mee kan doen. Ga zo door!

  Koos Tamminga, eigenaar van een Garmin Edge 800

  • Klaas Veenbaas

   Dankjewel Koos voor je super positieve feedback. Ja, ik vind het inderdaad leuk om het geleerde (van de afgelopen jaren) te delen met andere belangstellenden, maar het is nog veel leuker als die mensen, zoals jij ook zo enthousiast zijn. Ik heb zelf ook genoten van de workshop, als je merkt dat je informatie met zoveel enthousiasme wordt ontvangen!