Garmin GPS workshop

Garmin GPS workshop, haal meer uit je Garmin!

Regelmatig organiseert Opfietsen de Garmin GPS workshop in Bilthoven (soms op andere locaties). Het is een praktische workshop met als doel het vergroten van jouw deskundigheid, zodat je stapsgewijs en systematisch de fijne kneepjes van jouw Garmin GPS onder de knie krijgt. Kijk in de agenda wanneer de volgende edities zijn. Mocht je een op maat of op locatie workshop willen hebben voor jou en een aantal fietsmaatjes, mail dan naar het adres onderaan dit artikel, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Garmin Edge 810 GPSInhoud van de Garmin GPS workshop

In de workshop worden alle functies van de Garmin Edge 520/800/810/820/1000 en 1030 en de Garmin Touring doorlopen. Door middel van een aantal praktische opdrachten wordt met de Garmin geoefend. We kijken naar de mogelijkheden van persoonlijke settings, die je ter plekke kunt instellen naar wens. Een ander gedeelte van de workshop gaat in op het maken van routes, het uploaden van routes van internet, het opslaan van routes, het uitlezen van gereden routes enz. Kortom: een concrete en praktische workshop, om van je Garmin navigatie ttoestelk meer te maken dan alleen maar een registratie apparaat. 

 


Kijk voor meer GPS workshops onderaan deze pagina 

 

Hoewel in de GPS workshop hoofdzakelijk de Garmin Edge 520/810/820/1000 en 1030 (en Explore)en de Garmin Touring als voorbeeld worden genomen, is deze workshop over het algemeen ook geschikt voor gebruikers van andere Garmin Edge toestellen. In vorige workshops is tevens gebleken, dat de cursus ook geschikt is voor andere navigatiesystemen die op de fiets worden gebruikt, omdat toch de belangrijkste factor het maken en uploaden van routes is en de andere GPS principes erg op elkaar lijken.

We spreken zeer geregeld fietsers die heel wat uurtjes bezig zijn om alleen al de basisfuncties behoorlijk aan de praat te krijgen. De lust ontgaat je dan al snel om je te verdiepen in het brede spectrum van mogelijkheden. Jammer, want juist met optimaal gebruik van die mogelijkheden wordt je Garmin een waar ‘fietsmaatje’. Zowel voor gebruikers van de meest eenvoudige gps- en fietsfuncties als voor een veeleisende prof, die alle trainings- en/of wedstrijdgegevens wil verzamelen, analyseren en archiveren. Deze workshop werd al enkele malen eerder gegeven met veel succes. Lees in dit verslag over de inhoud en de waardering van gemiddeld 8,7 op de schaal van 1-10.

Een greep uit de beoordelingen van afgelopen keren:

  • “Helemaal geweldig, navigeren is nu een feest”
  • “Dankjewel, nu heb ik mijn Garmin eindelijk onder de knie”
  • “Wat een enthousiasme, dit kan ik iedereen aanbevelen”
  • “Had ik dit maar eerder gedaan”
  • “Ik vond het in het begin wel wat duur, maar het is elke cent waard geweest”

Dit zegt Jelmer Zeilstra in zijn video boodschap over de Garmin GPS workshop:

Plaats Bilthoven
Locatie Huussen Elektro
Adres P.C. Staalweg 90, Bilthoven
Route  klik hier
Datum Zie de agenda voor de actuele planning van de GPS workshop
Kosten € 90,=  Zeer regelmatig zijn er aanbiedingen, meld je alvast aan als belangstellende om hier gebruik van te kunnen maken. Inclusief koffie, thee en fris en hand-out van alle slides.  (aanmelden met 2 personen, 2e persoon halve prijs van de reguliere prijs, niet in combinatie met andere aanbiedingen)
Lunch Zelf meenemen.(of, voor €7,50 is tevens lunch bij te bestellen)
Aantal deelnemers Minimaal 5 en Maximaal 12
Leiding Klaas Veenbaas

Dagprogramma (bij benadering)
09:30 uur: Ontvangst met koffie, installeren apparatuur
10:00 uur: Blok 1 – Garmin, toebehoren, montage, instellingen, display, functies
11:30 uur: Pauze
11:45 uur: Blok 2 – vervolg functies, archiveren, software (o.a digitale kaarten, Garmin Express en Garmin Connect
12:45 uur: Lunch
13:15 uur: Blok 3 – routes: zelf maken van routes, in/exporteren van routes van anderen, eigen gereden ritten omzetten naar routes
14:00 uur: Blok 4 – Oefenen met maken van routes, importeren vanaf het internet
16:00 uur: Blok 5 – output: bestanden (oa. gpx, jpg, kml), hoogteprofielen, links en specialisaties zoals vermogensmeting, trainingsfunctie, Connect IQ
16:30 uur: Afsluiting,en ruimte voor individuele vraagstukken

Bij elk blok krijgen de deelnemers voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Specialistische vragen kunnen ook in het laatste deel behandeld worden of na afloop.
Als deelnemer heb je het meeste profijt van deze workshop, als je de volgende zaken meeneemt/voorbereid hebt:

  • een opgeladen Garmin Edge Touring (plus), 520, 800, 810, 820,1000, 1030 of Edge 1000 Explore;
  • een laptop (met draadloze netwerkverbinding);
  • de Garmin-software van Mapsource/Basecamp op hun laptop geïnstalleerd hebben; Of Basecamp voor Mac gebruikers
  • hun verbindingskabeltjes, o.a. die tussen de Garmin en laptop;
  • de adapter van uw laptop
Deelnemers, die nog geen Garmin hebben aangeschaft en zich willen oriënteren op alle toepassingsmogelijkheden van deze apparatuur zijn zeker welkom. Zij kunnen de GPS workshop volgen via het grote projectiescherm.

Aanmelden voor de workshops in 2018:

Aanmelden kan door op de button van de datum naar jouw wens te klikken.

Op dit moment zijn er geen datums bekend voor de Garmin GPS Workshops. Wel zullen er eind april en in mei 2018 zogenaamde GPS Fasttrack workshops gehouden worden, op doordeweekse avonden. Informatie hierover is te vinden op deze pagina van de GPS Fasttrack Workshop.

Weet je nog niet of je kunt, ook in 2018 zullen er enkele datums zijn? Wil je deelnemen aan een volgende Garmin GPS Workshop, dan kun je alvast als belangstellende aanmelden. Deze workshops starten weer in Oktober 2018:

Aanmelden als belangstellende (zonder verplichtingen) 

 

Je inschrijving is definitief na bevestiging van de aanmelding en jouw betaling. Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar [email protected]

Mocht je een op maat of op locatie workshop willen hebben voor jou en een aantal fietsmaatjes of een GPS presentatie voor de vereniging of individuele assistentie, mail dan ook naar bovenstaand mailadres, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

 

[i]
[i]