Garmin heeft Livetrack, Strava Beacon 4 Reacties


Strava BeaconStrava Beacon is de nieuwste functionaliteit van Strava. Het is de functionaliteit waarmee je via Strava op je mobiele telefoon je naasten kunt laten weten waar je je bevindt tijdens je rit. Zeker handig als je alleen op pad gaat en er mensen op je wachten.

 

 


Mocht er iets aan de hand zijn, blijf je te lang weg, dan kan de persoon die je hebt geïnformeerd, op Strava kijken waar je blijft. Ben je langere tijd op 1 plek, dan zou er wel eens wat aan de hand kunnen zijn. Of……. je zit op het terras ;-). Overigens, deze functionaliteit is niet nieuw, Garmin Livetrack geeft dezelfde functionaliteit en is al enige jaren actief, voorwaarde is dat je wel een compatible Garmin Edge toestel hebt.

Hoe stel je Strava Beacon in?

Als je Strava gebruikt op je mobiele telefoon, dan kun je Strava Beacon aanzetten. Voorwaarde is wel dat je een premium abonnenment moet hebben. Maar als je dat hebt, dan staat niets meer in de weg om er gebruik van te maken.

 1. Als je Strava start en gaat naar het scherm om de tracking te starten,
 2. heb je aan de rechterkant het symbool van Strava Beacon
 3. Als je die selecteert, krijg je het volgende scherm, waarin je tot 3 contacten kunt selecteren die je op de hoogte houdt van je aankomende rit.
 4. Je kunt ze dan een sms sturen
 5. En start je dan alsnog zonder dat je een sms hebt gestuurd, dan krijg je alsnog een melding met de vraag of je alsnog een smsje wilt sturen.
Lees ook:  Garmin LiveTrack, zo werkt het

 

IMG_0406

1

Strava Beacon

2

IMG_0407

3

IMG_0408

4

IMG_0409

5

    

 

 

 

 

 

Alternatieven voor Strava Beacon

Ja er zijn alternatieven voor Strava Beacon. Heb je een Garmin Edge toestel wat met je telefoon communiceert met bluetooth, dan kun je met behulp van Garmin Livetrack een mail sturen naar je contact(en) of zelfs je live rit delen op Facebook en twitter. Maar natuurlijk kan het nog makkelijker en kun je ook je “find my iPhone” functionaliteit van Apple gebruiken.


Geef een reactie

4 gedachten over “Garmin heeft Livetrack, Strava Beacon

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   George, dit artikel gaat nog over twee losse functionaliteiten. Garmin met Livetrack en Strava met Beacon. Je kunt nu ook via Garmin Connect op je mobile Beacon gebruiken. Je hoeft daarvoor niets in te stellen op je Garmin GPS toestel, maar je moet in Garmin Connect op je smartphone de Beacon optie aanzetten in het liveyrack menu.

 • Ed Bos

  Persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan “Ride with GPS” al dan niet in combinatie met Garmin. Zeker als je niet aan topsport doet is Ride een stuk vriendelijker. Strava heeft misschien veel hebbe-dingetjes maar als amateurwielrenner of toerist heb je daar niet veel aan. Ride heeft overigens ook zijn eigen tracking systeem!

 • Ed Bos

  Andere optie is Ride with GPS
  Deze hebben mijn voorkeur boven Strava.
  Koppelt met Garmin, heeft een betere en nettere interface dan Strava. Het systeem om routes te maken en beheren (incl gereden ritten) springt boven alles uit!