Garmin GPS workshop

9e Garmin GPS workshop weer enorm leerzaam

GPS workshopZaterdag 9 januari was de 9e Garmin GPS Workshop in Bilthoven die door de deelnemers als enorm leerzaam werd beoordeeld. Als belangrijkste punt op de agenda stond de Garmin Edge onder de knie krijgen, kort gevolgd door ‘hoe routes’ maken. Maar ook de integratie met Garmin Connect en Strava zijn onderwerpen die de laatste Garmin workshops steeds meer aan de orde komen.


 

Net als de andere workshops begon  de workshop met de uitleg dat fiets navigatie echt iets anders is als navigatie in de auto. Allereerst  is het apparaatje gewoon veel klein, heeft veel minder rekencapaciteit, je wiult op de fiets meestal een rondje rijden en met de auto wil je altijd op de snelste manier van A naar B. En zo zijn er nog legio verschillen.

De meeste deelnemers hadden een Garmin Edge 1000, gevolgd door de Edge 810, een tweetal de Edge 800 en 1 iemand de Edge 705. Ondanks dat er veel functionaliteit is toegevoegd aan de Garmin Edge GPS apparaten. De menus lijken nog veel op elkaar, alleen zijn er veel functionaliteiten bijgekomen.

Een groot deel van de dag werd besteed aan het maken van routes. Tegenwoordig is de route-maak optie in Strava erg goed geworden. Het interessante is dat ook de GPS database van Strava wordt gebruikt om de route te maken. De deelneemrs waren ook erg enthousiast over het gebruik. Maar ook Basecamp van Garmin kent nu minder geheimen. Maar als je eenmaal routes kan maken met Strava dan is Basecamp toch wel minder interessant bleek in deze Garmin GPS workshop.

Nog even op een rijtje wat er allemaal geleerd is:

 • Gps-apparaat: systeem, toebehoren, bevestiging, basisinstellingen;
 • Software: standaard, extra opties, keuze digitaal kaartmateriaal (race, mtb);
 • Garmin-functies: functies, keuze van functies, instellen eigen display;
 • Routes: route maken met Strava en Basecamp, Garmin-route importeren, verreden fietsroute exporteren naar pc, routes uitlezen, routes beheren, hoogteprofielen maken, tegen jezelf koersen op je favoriete route;
 • Output: eigen fietsgegevens exporteren in diverse typen bestanden (o.a. jpg, gpx, .kml, fit);
 • Extra tools: o.a. vermogensmeting via Powertap
 • Links: handige sites voor Garmin-gegevens.
Lees ook:  Het belang van herstel plannen

 

De deelnemers aan de Garmin GPS workshop vulden een evaluatie formulier in en beoordeelden deze op basis van een 10-puntsschaal met de volgende cijfers: Informatie vooraf-7.8; Accomodatie-8.1; Dagprogramma-7.8; Workshopbegeleiding-8.2; Prijs-kwaliteit-7.6.

De deelnemers beoordelen de totale workshop met een gemiddeld van 7.9

Een greep uit de opmerkingen van deelnemers:

 • Was een leuke training
 • Door de geslaagde workshop vanmiddag ben ik nog meer fan van Strava
 • Super leerzaam
 • De cursusleider heeft voor alles een antwoord, hij kan je met alles helpen

 

De volgende Garmin GPS workshop is op zaterdag 5 maart wederom in Bilthoven. Net als de deelnemers van deze dag, je Garmin onder de knie krijgen en leren routes plannen? Aanmelden kan via de button hieronder. Maar kijk eerst even naar de beschrijving van de workshop.
Aanmelden voor de workshop van 5 maart 2016

 

Geef een reactie, of stel een vraag, gerelateerd aan dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “9e Garmin GPS workshop weer enorm leerzaam”

%d bloggers liken dit: