Alles wat fietsen leuker maakt!

Garmin synchronisatie met Strava | eenvoudig instellen

Garmin synchronisatie met Strava. Ondanks dat deze optie al een tijdje aanwezig is binnen beide programma’s, is het toch goed om nog even te laten zien dat het heel erg eenvoudig is om je gereden rit die door je Garmin is opgenomen, automatisch met Strava kunt synchroniseren. Nu moet je de file misschien nog handmatig naar Strava uploaden, maar dat is na het lezen van dit artikel, verleden tijd.

Deze automatische synchronisatie betekent dat zodra je je GPS-toestel synchroniseert naar Garmin Connect, het enkele enkele seconden later op je Strava account ook te zien is. Deze synchronisatie maakt gebruik van dezelfde backend functionaliteit die de afgelopen zomer ook werd geïntroduceerd voor de andere sites.

Bij de Strava synchronisatie kun je niet de hele Garmin geschiedenis synchroniseren, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Sporttracks. Wil je dat alsnog doen, dan zul je tijdelijk gebruik moeten maken van Tapiriik. In het artikel heb ik precies beschreven hoe je Tapiriik gebruikt.  Kijk wel uit met je synchronisatie instellingen, want voordat je het weet heb je allerlei dubbele registraties in je sites staan.

Hoe kun je de Garmin synchronisatie met Strava instellen?

strava-logo

Elke keer als je een rit hebt gereden dan koppel je je GPS (bij de oudere modellen, zoals Edge 800, 705 etc.) aan je PC en synchroniseer je met Garmin Connect. Of bij de nieuwere modellen Edge820, 830 of 1000, 1030 wordt dit al automatisch via je smartphone of wifi gesynchroniseert met Garmin Connect

Garmin en Strava koppelen

strava garmin

Meld aan voor meer Strava tips!!

Lees ook:  15 coole opties die je niet wist je Garmin Edge allemaal kon

Klik op “aan de slag” bij Garmin

strava garmin 2

Nog even en Garmin synchronisatie met Strava, eerst geef je Strava toegang tot Garmin Connect, dus je moet nu je Garmin account gegevens invoeren.

strava garmin 3

Als je niet bent ingelogged in Garmin Connect,
wordt nog om je inlognaam en password gevraagd en dan:

strava garmin 4

Zoals er al op de pagina staat, duurt het 3 tot 5 minuten voordat je gesynchroniseerde Garmin rit op Strava staat. Mijn ervaring is dat dit meestal al binnen de minuut is. Voortaan heb je een werkende Garmin synchronisatie met Strava en hoef je niet meer de files met de hand te verplaatsen, of apart nog de Strava app op je telefoon te gebruiken.

Het geldt alleen voor nieuwe activiteiten. Oude activiteiten worden niet gesynchroniseerd.

Wil je meer Strava tips ontvangen?    Meld aan voor meer Strava tips!!

Vind je deze tip handig? Deel deze dan op je facebook pagina door op het facebook logootje hieronder te klikken.

Lezer specifieke inhoud

De inhoud van dit artikel is niet gesponsord. Het is mijn liefde voor onderwerpen die deze site mogelijk maakt, wat betekent dat het allemaal inhoud is specifiek voor jou als lezer. Ik zou het enorm op prijs stellen als je een kleine bijdrage achterlaat, in de vorm van een ‘koffie’ als je de inhoud van dit artikel waardeert. Klik op “By me a Coffee” om een klein bedrag te doneren. Of als je een artikel koopt bij één van de aangesloten webshops, doe het dan door via deze pagina van aangesloten webshops te gaan.

(12.826 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

35 gedachten over “Garmin synchronisatie met Strava | eenvoudig instellen”