Alles wat fietsen leuker maakt!

Klim voordeel met Garmin GPS

Klim voordeel
Bergen beklimmen is toch wel het meest utlieme van het wielrennen. Tenminste, sommigen van ons willen niets liever, andere verafschuwen en willen het het liefst ontwijken. Voor diegen die bergen gaan beklimmen per fiets, geef ik je hier een mogelijkheidheid aan om in ieder geval een mentaal voordeel te krijgen, klim voordeel met Garmin Edge GPS.

 


Ik ken er genoeg, die bergop rijden haten. Het belangrijkste wat ze gemeen hebben is het gevoel van frustratie hoe de beklimming zo goed mogelijk ingedeeld te rijden. De meesten beginnen veel te hard en zijn halverwege al helemaal uitgeput, maar een ander deel is vaak veel te voorzichtig en bewaart alles voor ,…. de laatste 100 meter.

Het balangrijkste is uiteraard om je beste duurtempo te vinden om een berg op te rijden, maar om ook nog een mentale ondersteuning te krijgen, is het in ieder geval erg handig om te weten wat er nog staat te geburen qua hoogtemeters. Is het immers niet zo dat je op de voor jou bekende bergen precies weet hoe je je rit moet indelen? Maar de voor jou onbekende beklimming is dat niet zo, het zit continue in je hoofd, hoe lang is de beklimming nog? Hoe hard kan ik nu gaan om voldoende over te hebben? Of voor een langere rit, hoeveel beklimmingen komen er nog?

Voordeel met de hoogte informatie met je Garmin

Je Garmin met je geplande rit actief, kan je hiermee helpen. Je hebt 2 dingen nodig: Een Garmin Edge toestel en een route met hoogte-informatie. Tevens moet je het scherm met daarin de hoogte aangegeven actief hebben in je beschikbare schermen. Dat doe je als volgt (voor de Edge1000 (maar ook de 810 en 520): Hoofdscherm–>Instellingen–>Activiteitenprofiel–>Kies je profiel–>Gegevensschermen–>Hoogte–>AAN.

Lees ook:  Garmin Group track voor Garmin Edge 520, 530, 820, 830, 1000 en 1030

Als je de route laadt, kun je nog even laten aangeven wat het hoogte-profiel van de route is. Dit is bijvoorbeeld van de route van bikegear.cc The Ride van Prato, onderaan de Stelvio naar Silvanplana in Zwitserland

stelvio0

Zo ziet de hele route er uit en als aaan de rit begint kun je op je hoogte schermpje van je rit het volgende zien.

klim voordeel met Garmin

Het stipje links is jouw positie. Zo zien dus jouw eerste 24 kilometer er uit. Het tweede, grijze stipje is je virtueel partner, die in deze situatie al klaar is met de afdaling en in Bormio is.

Als je dan eenmaal begint te rijden, verplaatst je stipje zich over de hoogtelijnen van je hoogteoverzicht en zul je het volgende plaatje te zien krijgen:

4 beklimmingen

Hier zie je dat je nog 4 beklimmingen moet doen, zo heb je echt veel overzicht van je route en hoe je staat met je klimmen.

Het stipje hier is je positie in de rit. Je weet nu dat je nu nog 4 klimmen ongeveer 65 kilometer te rijden is en dat het laatste stuk, na lang afdalen, slechts licht omhoog loopt. Dat geeft een enorm groot mentaal voordeel, dus klim voordeel met Garmin. Die hebben jouw trainingsmaatjes nog niet……

Nuttige informatie? Doe je voordeel er mee. Meer informatie ontvangen? Klik op de button hier onder en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief:

 

Meld aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang meer tips en trucs in je mailbox!!

(1.554 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 gedachten over “Klim voordeel met Garmin GPS”