Alles wat fietsen leuker maakt!
Opfietsen Challenge Tool®

Synchroniseren Strava route naar je Garmin Edge: Strava Route app

Strava heeft al langere tijd een routebouwer en het is ook nog gratis. Het unieke van de routebouwer is dat het de database van Strava gebruikt om de routes te bepalen. Zet je namelijk je namelijk de knop ‘populariteit gebruiken’ aan, dan routeert de routebouwer zoveel als mogelijk langs wegen waar veel meer mensen fietsen. Het enige onhandige is nog dat je dan altijd je Garmin Edge weer aan je PC moet koppelen om de route over te plaatsen. Dat hoeft nu niet meer met de Connect IQ strava app.

 

Strava routesAls je eenmaal een route hebt gemaakt in Strava, sla je deze op en vind je ze terug in het overzicht van mijn routes. Je kunt er ook eerder gereden ritten in zetten, door in de gereden rit, via het gereedschaptekentje te kiezen voor route maken. Helaas, en dat is echt wel erg helaas, dat werkt lang niet altijd goed. Omdat Strava alleen maar met routes werkt (en niet met tracks, zoals andere routebouw tools wel doen) wil de onderliggende kaart wel eens afwijken en de route niet gemaakt kunnen worden. Niet getreurd, zelf een route bouwen werkt altijd. En Strava geeft zelf aan dat de tool in Bete is, dus ze zullen er wel verder aan gaan werken.


 

Als je dus eenmaal een route of routes hebt, kan het beginnen. allereerst download je de Connect IQ strava app in de Connect IQ appstore. In een vorig artikel over Garmin Connect IQ heb ik beschreven hoe je een app op je toestel kunt krijgen. Om te starten, klik je op het hoofdscherm op het ‘IQ’ logo. Je krijgt dan het volgende scher, waar in ieder geval Strava Routes op staat:

Lees ook:  Grote veranderingen bij Strava, maar wordt het wel beter?

Klik vervolgens op ‘strava Routes’ en je komt in het volgende scherm,:

Gevolgdd door het volgende, waarvoor wel belangrijk is dat je Garmin Edge toestel verbonden is met je smartphone, via bluetooth:

Bovenstaande scherm laat dus al je routes zien die je op Strava hebt staan. Mij gaat het nu om de bovenste route, die ik aanklik, waarop de route gedownload wordt naar je Edge toestel.

Eenmaal gedownload, moet je ook nog het profiel selecteren waaronder je de rit wilt rijden, waarop je ‘Navigate Route’ klikt en dan zie je het vertrouwde scherpje waarin je de route kunt starten:

Het werkt voor de volgende toestellen:

Het handige van deze Connect IQ app is dat je de Strava route op elke willekeurige plek zo op je Garmin Edge toestel kunt zetten, met alleen je smartphone.

 

Veel plezier.

(2.655 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Synchroniseren Strava route naar je Garmin Edge: Strava Route app”