Bikemotion 2016

Bikemotion 2016, mooie nieuwe dingen

Bikemotion 2016Bikemotion brengt ons elk jaar weer opvallende nieuwe dingen. Altijd denk ik dat ik alles al heb en dat er niets nieuws meer te wensen is, maar als je dan de voorbeschouwingen ziet, dan gaat mijn hart toch wel sneller kloppen. Ik heb een compilatie gemaakt van zaken die ik zelf interessant vind en die op Eurobike 2016 zijn getoond n dus met grote waarschijnlijkheid ook op Bikemotion 2016 getoond gaan worden. Kijken jullie met mij mee? Ik ben ook benieuwd welk artikel jij interessant vindt.


Verlichting

Een lamp op een fiets is niets nieuws, maar sinds Garmin vorig jaar al met de Varia verlichting kwam, hebben ook andere partijen niet stil gezeten en hebben ook hun assortiment uitgebreid met verschillende soorten verlichting, zo heeft GoPro een sogenaamde “sidekick”op de markt gebracht, die je aan de bevestiging van je GoPro vastmaakt. Sigma heeft een betaalbaar remlicht gemaakt. Slechts voor €9,- ben je de eigenaar. Dat is wat anders dan de bijna €300,- die Garmin vraagt voor haar remlicht, maar goed dan is het ook meteen een radar die achteropkomend verkeer spot en zowel het achteropkomende verkeer waarschuwt, als de fietser zelf.

Navigatiesystemen

Deze zomer kwam Garmin met de Garmin Edge 820 op de markt, de ideale kruizing tussen het topmodel Edge 1000 en de Edge 520, in het formaat van de 520, maar met alle technische snufjes van de 1000. De concurrentie van marktleider Garmin zit duidelijk ook niet stil. De een na de andere producent van fietscomputers komt met een nieuwe uitvoering met GPS ontvanger en ANT+ technologie om de op de markt zijnde sensoren te kunnen koppelen. Zo heeft Wahoo de afgelopen tijd de Wahoo Elemnt verder verbeterd. Polar heeft met de M600 Smartwatch een geweldige nieuwe slag geslagen. Eeen sportholorloge, met navigatie mogelijkheden met kaart en alles er op en er aan. Niet alleen voor om je pols, maar ook voor op je stuur.

Wil je het toch bij een Garmin houden dan heb ik voor jou de Garmin GPS vergelijkspagina gemaakt, waarmee je heel makkelijk de Garmin van je wensen kunt selecteren en daar heb ik de beste prijs voor bij gezocht. Bezoek ook nog de Garmin stand op de Bikemotion 2016 om de producten “live”te kunnen zien.

Lees ook:  Wat is de waardering voor Opfietsen.nl?

Vermogensmeters

Ik ben een enorme fan van de Garmin producten, en rij nu het tweede jaar met de Garmin Vector pedalen en ik blijf enthousiast over hoe ze het doen en hoe de integratie is met de Garmin GPS toestellen. Je hele fietsdynamica wordt vastgelegd, waardoor je trainingen nog beter zijn te analyseren. Maar prijzig blijven ze wel. Je kunt dan wel kiezen voor maar 1 pedaal, maar dan vervalt het grote voordeel weer van je total inzicht in je fietsdynamica. Ook hier zit de concurrentie niet stil. Sterker nog, dit lijkt wel een complete wildgroei van producten te zijn. Waar SRM jarenlang de markt beheerste met het vermogens-meet systeem in de trapas, en later Powertap volgde met een vermogensmeter in de achternaaf, zijn er nu 10-tallen systemen op de markt die of op de crank of pedalen meten. En dan heb je van de systemen ook een goedkopere variant die alleen aan de linkerkant meet.

De laatste systemen, vers op de markt zijn de Powertap P1S (linkerpedaal alleen), SRM, Stages en Shimano. Kijk maar eens goed op de Bikemotion 2016 rond. Goeie kans dat ze hier al staan opgesteld, maar vaak komen ze pas later op de markt.

 

Dit was slechts een kleine selectie van wat er allemaal te zien is 21 – 24 oktober in Utrecht maar in ieder geval wel de elementen die ik even verder ga bekijken, om mijn Sinterklaas lijstje compleet te maken. Zijn er items die jij ook op je lijstje zet? Of heb je andere zaken die je gaat bekijken op de Bikemotion? Laat het aan me weten via het commentaar veld hieronder.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer en misschien tot ziens op de Bikemotion 2016.

bm2016

Geef een reactie, of stel een vraag, gerelateerd aan dit artikel

[i]
[i]