Alles wat fietsen leuker maakt!

Endomondo

Over Endomondo

Sinds 2007 veranderen Endomondo’s sociale fitnessnetwerk en mobiele app een smartphone in een personal trainer en sociale motivator. Nu met bijna 25 miljoen fans wereldwijd staat Endomondo op zichtzelf, het helpt gelijkgestemde gebruikers met elkaar te verbinden en moedigt aan ervaringen te delen en biedt ondersteuning om gemeenschappelijke doelen te behalen. Endomondo werkt op de meeste smartphones met GPS en laat gebruikers workouts bijhouden, prestaties analyseren en helpt nieuwe activiteiten te ontdekken.

Endomondo is een sports-tracker die gratis beschikbaar is voor verschillende platvormen: Android, Symbian, iOS, BlackBerry en Windows Mobile. Er is ook een betaalde versie die extra features biedt zoals het delen van informatie op Twitter. De applicatie zelf werkt eenvoudig. Je geeft aan welke activiteit je gaat doen en drukt op Start om te beginnen. Op het scherm van je telefoon zie je vervolgens hoe lang je bezig bent, hoeveel kilometers je hebt afgelegd, hoe snel je gaat en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Dankzij een koppeling met het gps-systeem van je smartphone zie je bovendien precies waar je loopt of fietst.

Google Maps-integratie

De route wordt weergegeven in Google Maps. Met één klik kun je de route op je smartphone zien. Ga je naar www.endomondo.com op je PC, dan kun je zeer uitgebreide analyse over je sportpresentaties krijgen. Je kunt ook de routes en prestaties van je vrienden zien. Daarnaast is er de mogelijkheid om routes op te vragen van andere Endomondo-gebruikers. Deze kunnen weer inspiratie geven voor nieuwe routes.
Persoonlijke informatie
Persoonlijke profielkenmerken zoals lengte en gewicht worden volledig in de analyse doorberekend. Zo wordt de calorieverbranding berekend per tak van sport. Je hebt de mogelijkheid om je vrienden uit te nodigen om met hen je sportieve prestaties uit te wisselen. Je zou die contacten via Facebook of Twitter kunnen laten verlopen. Door gebruik te maken van Twitter neemt de interactie met je vrienden toe op een leuke en speelse manier.

De wereld van Endomondo

Endomondo heeft nog veel meer te bieden. Ben je serieus bezig met sporten en wil je jouw sportprestaties nauwkeurig volgen, dan heeft Endomondo de oplossing om dit te doen. De website is overzichtelijk en kompleet. Bovendien is er de mogelijkheid om van alles aan te schaffen in de Endomondo-shop zoals een armband om je smartphone vast te maken of een bluetooth-hartmonitor om je hartslag bij te houden. Via Endomondo maak je optimaal gebruik van de nieuwe communicatie media. Is een vriend gestart met een workout? Dan krijg je hier een melding van via Twitter. Je kunt diezelfde vriend zelfs aanmoedigen via Twitter. Dit is interactie in optima forma.

Lees ook dit artikel over hoe je met Endomondo je eigen routes kunt maken en daarna kunt rijden.