Nieuwe functionaliteit en layout

Nieuwe Garmin features op Garmin Connect

Garmin heeft veel nieuwe functies in Garmin Connect gemaakt.. De Garmin features omvatten multisport ondersteuning (wat tot nu toe alleen nog maar in Sporttracks en Trainingpeaks zat), een vernieuwde activiteit-detailpagina, groepen voor dagelijkse activity trackers en leaderboards voor groepen gebaseerd op activiteiten. Ook je Vivofit activiteiten (stappen) worden nu duidelijker geregistreed. Deze functies zijn per direct beschikbaar voor gebruikers in de ‘modern view’ van Garmin Connect en later ditjaar komen ook de aanpassingen in de app van Garmin.

Waar Garmin altijd een beetje oubollig is geweest en heel veel data ‘opgesloten’ heeft gehouden, timmert Garmin nu steeds meer en meer aan de weg en ziet ook het belang van samenwerken in. Eerder schreef ik al dat Garmin nu automatisch met Strava kan synchroniseren, en vorige week nog over de  Fiets dynamics. Zo heeft Garmin nu ook de samenwerking met Oakley gezocht en daarnaast hebben ze een geheel nieuw developers platform gelanceerd. Met dat laatste gaat de poort helemaal open om allerlei apps te integreren met Garmin Connect en data te sharen. Daar wordt ik wel enthousiast van. De nieuwe interface van Garmin connect wordt er nu ook een die veel makkelijker te gebruiken is en meer informatie geeft, met het detail waar je ook op zit te wachten. Wat zit er allemaal nieuw in?

 

Multisport ondersteuning – of gebruikers nu een brick workout voltooien, of de competitie aangaan in een triathlon, duathlon en meer, Garmin Connect zal de multisport activiteit herkennen en een compleet overzicht weergeven van alle resultaten. Met de vernieuwde activiteit detailpagina kunnen multisport gebruikers nu ook gegevens bekijken zoals totale tijd, afstand, gemiddelde hartslag en meer voor de gehele activiteit, inclusief individuele ‘legs’ van de multisport activiteit.

Garmin vernieuwd Garmin Connect

Vernieuwde activiteit detailpagina – het nieuwe ontwerp van deze pagina combineert grafieken en kaarten zodat gebruikers beter hun activiteiten kunnen analyseren en eenvoudig de belangrijkste informatie kunnen bekijken. Daarnaast is er nu ook een grotere kaart, de mogelijkheid om een activiteit opnieuw af te spelen zonder de pagina te hoeven verlaten en cumulatieve rondetijden te bekijken van je ritten. Je kunt nu helemaal goed zien waar je het moeilijk had, je hartslag hoog, je snelheid laag of wat je ook zoekt.

Groepen voor dagelijkse activity trackers – groepen op Garmin Connect omvatten nu stapgegevens van activity trackers zoals de vívofit®, vívosmart™, Forerunner® 15 en Forerunner 920XT. Gebruikers hebben de flexibiliteit om groepen aan te maken gebaseerd op enkel stapgegevens, of stapgegevens gecombineert met loopafstanden. Klik simpelweg op het “+” icoontje rechtsboven in de groep-wdiget om een groep aan te maken, of door de instructies te volgen op de groepen-pagina.

Garmin features

Groep Leaderboards – Gebruikers kunnen onder meer de wekelijkse leaderboards gebaseerd op de behoeften van hun Garmin Connect groepen ‘, concurreren op de wekelijkse kilometers of stap doelen. Om een ​​leaderboard op een groep te voegen, kunnen gebruikers met beheerdersrechten op het tabblad admin instellingen op de groep-pagina en klik vervolgens op de “Leaderboard” optie in de Eigenschappen Instellingen aan de onderkant van de pagina.

 

Met de nieuwste Garmin features komt Garmin stapje bij stapje dichterbij de concurrenten zoals Strava, maar of het ooit een hype zal krijgen zoals Strava die wel kent, weet ik niet. Misschien dat in de beloofde release van de fiets dynamics de goortste stap van de laatste jaren wordt gezet.