Garmin Edge 1000 GPS

Garmin Edge 1000: Wel of niet kopen?

Garmin Edge 1000 GPSEen lezersvraag deze keer. Ik kreeg de vraag van Vincent die op dit moment de Garmin Edge 800 heeft: Ik wil misschien de Garmin Edge 1000 kopen: Is het scherm van de Garmin Edge 1000 een goed reden om te upgraden van de Edge 800? Hij vervolgt: Ik overweeg de Edge 1000 omdat ik geloof dat het scherm veel groter is en daarom de routering veel beter is. – Ik vind de 800 zeer moeilijk te volgen in regenachtige of zonnige omstandigheden … .

Is het scherm van de Edge 1000 de moeite waard voor een upgrade van de 800?

 


4024Garmin Edge 1000 schermresolutie

Ten eerste, het scherm van de Garmin Edge 1000 is inderdaad groter dan de oudere 800 en 810 modellen, maar ook dan de nieuwere 520 en 820 modellen. Het 3 inch kleuren touchscreen is scherper dan oudere modellen, met een hogere resolutie 240 x 400 pixel scherm resolutie. De oudere 800 en 810 zijn 160 pixels bij 240 pixels, dus het is een mooie stap omhoog, maar haalt het niet bij de resolutie van je smartphone, waarschijnlijk.

Gezien het grotere scherm met een hogere resolutie, is de Edge 1000 aantrekkelijker, zeker omdat je er mee wilt navigeren en de kaarten er nu makkelijker mee te zien zijn.

 

De Garmin Edge 1000 heeft al voorgeinstalleerd ekaarten, maar qua grafische detail haalt die kaart het niet bij de Open Fiets Map kaarten. Maakt je dat niet uit en wil je niet hoeven “knoeien” met die kaarten? Dan is de voor geinstalleeerde kaart van de Garmin Edge 1000 eentje die aan de meeste wensen voldoet.


Edge 1000 touchscreen

Een fundamenteel verschil is de manier waarop het scherm je aanrakingen detecteert. Oudere modellen gebruiken “resistive” technologie, die reageert op druk, dus het werkte prima in de regen en het dragen van handschoenen. The Edge 1000 gebruikt tech vergelijkbaar met smartphones, genaamd “capacitieve” technologie, die is gebaseerd op de elektrische geleidende eigenschappen van je vinger. Op telefoons, kan dit problemen veroorzaken bij het dragen van handschoenen, maar bij de Edge 1000 is dit helemaal geen probleem, zelfs niet bij het dragen van handschoenen.n handschoenen.

The Edge 1000 heeft ook een ambient light sensor om de helderheid van het scherm automatisch aan te passen aan de lichtomstandigheden. Dus wordt het lichter,m dan past het scherm zich ook aan en wordt ook lichter zodat de details te zien blijven. Dit is echt een verbetering ten opzichte van de oudere toestellen.


207Een goede reden om te upgraden naar de Edge 1000?

Er zijn nog meer redenen om te willen upgraden naar de Edge 1000, zoals de telefoon meldingen, zoals sms of gemiste oproep die je in je scherm te zien krijgt. Zo weet je dus of je even gaat afstappen of gewoon kunt doorfietsen. Natuurlijk de onlangs gelanceerde Strava Live-functie, zodat je direct wordt gewaarschuwd als je een Strava segment nadert en je “live” tegen de King of the Mountain kunt rijden.

Lees ook:  Eenvoudig de hoogte kalibreren op je Garmin Edge

Mocht je bij de oudere toestellen van Garmin last hebben dat de satelieten niet snel te vinden waren? De Edge 1000 maakt gebruik van de Glonass-satellieten en combineert dat met die van het bekende GPS signaal. De Wifi functie op de Edge 1000 maakt het gebruik ook nog weer makkelijker. Je komt thuis, drukt op stap en luttele seconden later staat je rit al op Garmin-Connect. Zonder gedoe met kabeltjes enzo. (Vergeet niet je Garmin tussendoor eens op te laden? En nu we het toch over de batterij hebben, sommige mensen zeggen dat de batterij slecht is. Id ben dat niet van mening.

De reden dat de batterij relatief snel leeg lijkt te zijn, is dat er zoveel meer functies op zitten, je hoeft ze lang niet altijd allemaal te gebruiken. (Ik heb onlangs een blog geschreven over je batterij sparen van je Edge 1000)


Toen de Garmin Edge 1000 voor het eerst werd gelanceerd, koste deze bijna overal bijna €500,- Nu zijn er veel beter prijzen. Onlangs was de Edge 1000 (zonder hartslagband en snelheid/cadanssensoren) voor minder dan €400,- te koop. De prijzen fluctueren nu wat, maar nu zijn de prijzen zo rond de € 430,- Ik denk een goeie reden, met zoveel extra’s om de overstap naar de Edge 1000 te nemen.
Neem hieronder een kijkje bij enkele live prijzen van verschillende webshops, het zijn de scherpste prijzen van dit moment te vinden. Sommige webshops leveren zelfs nog binnen een dag, check dat even op de website van de webshop zelf.

Garmin Edge 1000 GPS (Alleen unit)

Webwinkel Oude prijs Prijs  
0.00 €549.00

 

garmin-edge-1000-bundel-hartslagmeter-cadans-_snelheidsensorAls alle andere onderdelen zoals de hartslagband en snelheid en cadans sensor ook er bij wilt kopen, kom je uit op onderstaande bundels. Bij de introductie waren die bundels bijna €600,- maar zijn nu ook aanzienlijk in prijs gedaald naar rond de €470 – €480,-

Garmin Edge 1000 GPS Bundel

Webwinkel Oude prijs Prijs  
0.00 €479.00

 

Mocht je nog andere producten met elkaar willen vergelijken? Check even deze productvergelijker met bijbehorende scherpe prijzen.

 

Geef een reactie, of stel een vraag, gerelateerd aan dit artikel

5 gedachten over “Garmin Edge 1000: Wel of niet kopen?”

[i]
[i]
%d bloggers liken dit: