Alles wat fietsen leuker maakt!

Download slides GPS Workshop

Als actieve fietser ben je steeds meer op zoek naar handige dingen die je het fietsen nog makkelijker maken. Je koopt een lichtere fiets, je traint meer en uiteindelijk koop je ook zo’n handige fiets gps, tenminste…. je dacht dat zo’n ding handig was. In de praktijk valt het nog wel eens tegen. Dat is jammer, want als je de basis stappen van de fiets GPS goed onder de knie hebt, dan wordt je GPS een waar fietsmaatje.

GPS Workshop

Sinds 2007 rijd ik met navigatie systeem, toen nog de Garmin Edge 305. Die had nog geen kaarten in zich, maar je kon al wel je verdere fietsgegevens opslaan, zoals hartslag, trapfrequentie, snelheid etc. Daarnaast kon je je route opslaan en je kon ook een zogenaamd kruimelspoor maken en volgens dat spoor fietsen. Kortom een heel gedoe, maar…

Download de slides van de GPS workshop

Ik ben hier wel verder mee gegaan en heel veel lol (en ook frustratie) beleefd. Nu kun je er kaarten in stoppen en ad hoc routes rijden, is het maken van routes gemakkelijker geworden en is de batterij duur bijvoorbeeld ook veel langer geworden. 

Toch hoor ik nog veel problemen met het maken van de route, het goed in het navigatiesysteem zetten en de instellingen van het apparaat om goed te kunnen navigeren. Vanaf 2010 ben ik cursus gaan geven in de fiets navigatie. Met al mijn ervaring was het heel leuk om te kunnen delen en te zien dat collega fietsers, die op het punt stonden het GPS toestel weg te gooien of te verkopen, ineens wel uit de voeten konden met de GPS en nu wel hun route konden plannen en met gemak met het apparaat omgingen.

Heb je ook nog steeds uitdagingen met je GPS?

De slides die ik destijds heb gebruik in de GPS Workshops, wil ik graag met je delen. Ik hoop dat je wat hebt aan de theorie en de handige links die er in staan. Uiteindelijk gaat het wel om het oefenen met de theorie en het vaker doen. Het zijn slides van 2 jaar geleden, het overgrote deel is nog steeds actueel. De allernieuwste slides worden gebruikt in de workshops. Kijk verder op de workshop pagina voor datums wanneer deze weer gegeven wordt.

Ben je blij met de sheets? Laat het dan weten in de comments van deze pagina of op de facebookpagina van opfietsen.

Download hier de slides van de voorgaande GPS Workshop.

Download de slides van de GPS workshop
(259 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)