Alles wat fietsen leuker maakt!

Langere levensduur voor je Edge 1000 batterij?

Tips om je Garmin Edge 1000 batterij levensduur te verbeteren.

Ik hoor veel mensen die hun Garmin Edge 800 hebben opgewaardeerd naar het nieuwste model Edge 1000. Natuurlijk hartstikke blij met de nieuwste functionaliteiten, maar wat minder met de batterij levensduur.

Edge 1000 batterijOp zich is dit niet vreemd. Waarom?

  • De Edge 1000 een groter scherm. Schermen gebruiken veel energie.
  • Bluetooth-connectiviteit met je smartphone, zodat je live bent te volgen en je smsjes kunt ontvangen, maar je batterij wordt letterlijk leeg getrokken
  • Wifi is voortdurend op zoek naar connectie zodra je wegrijdt van je huis

 

 

 

Dit zijn de tips om de Garmin Edge 1000 batterij levensduur te verbeteren.

Het is vervelend wanneer je GPS toestel leeg raakt, terwijl je nog fietst. Je bent dan gewoon een stuk van je rit in je historie kwijt. Volg deze tips om de levensduur van de batterij van je Garmin GPS te verlengen.

1. Minimaliseer het gebruik van de achtergrondverlichting

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste factor. Ten eerste, de helderheid zo laag als je kunt gaan zonder dat het scherm niet meer leesbaar wordt. Dit zal afhangen van de omstandigheden en hoe zonnig of betrokken is.

Wanneer je het scherm aanraakt of wanneer er een waarschuwing verschijnt, gaat de verlichting aan en blijft ook aan voor een bepaalde tijd. De time-out waarde bepaalt hoe lang het blijft. Zet deze op het minimum:15 seconden.

2. Zet de Bluetooth uit

Bluetooth is nodig als u wilt dat uw Garmin Edge 1000 met je smartphone communiceert. Dit is nodig als je sms op je Edge 1000 wilt krijgen of bel waarschuwingen op je Garmin scherm, of de live-tracking-functie te gebruiken.

Ik hoor veel mensen dat de sms connectiviteit niet helemaal lekker werkt. Als dit zo is, dan gaat de Edge voortdurend naar apparaten zoeken en zal steeds veel batterij gebruiken om te proberen verbinding te maken. Dus zet Bluetooth uit als je het niet nodig hebt.

3. Magische sync door de lucht uitzetten

Als je er erg op gesteld bent dat je de Garmin Edge 1000 kunt syncen via de wifi als je thuis komt, dan moet je er ook mee rekenen dat je daar misschien niet eens aan toe komt, omdat je Garmin dan al lang leeg kan zijn. Je Garmin zal immers steeds proberen Wifi te zoeken en zo je batterij sneller op eten. Prioriteit op batterij? Dan Wifi uit.

4. Navigatie – houd het simpel

Je Garmin edge 1000 batterij wordt meer aangesproken als het veel route aanwijzingen moet verwerken, dus een manier om dit te minimaliseren is bijvoorbeeld ‘herberekening” uit te schakelen. (zou ik trouwens altijd doen…) Er is ook een optie om in te stellen op “gevraagd”, wat betekent dat je GPS zal vragen of je de route wilt herberekenen.

5. Gebruik de auto-sleep functie

Dit zorgt er voor dat als je bijvoorbeeld een koffiestop hebt, je Garmin tijdelijk uit gaat, maar al je actuele gegevens nog prima bewaart.


Hoe lang moet de Garmin Edge 1000 batterij mee kunnen?

volle batterijDe officiële specs zeggen ongeveer 15 uur als ik me goed herinner, maar de meeste mensen die ik spreek hoor ik vaak rond de 10 uur.

Met de achtergrondverlichting aan volledige helderheid en met Bluetooth actief, is die levensduur nog veel korter en gaat zelfs naar maar – tussen 5 en 6 uur batterijduur. Neem dus de tips in acht om de levensduur van je Garmin Edge 1000 batterij zo lang mogelijk te houden en toch die rit van 10 uur te kunnen maken.

 

Nog meer tips voor het besparen van Garmin Edge 1000 levensduur van de batterij? Deel ze met andere lezers in de comments hieronder.

 

(826 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)