Alles wat fietsen leuker maakt!

TrainingPeaks

trainingpeaks

Wat is TrainingPeaks?

TrainingPeaks biedt de complete web, mobiele en desktop-oplossing voor het inschakelen van slimme en effectieve training voor je uithoudingsvermogen. De producten omvatten Sporter en Coach Edition, WKO + desktop software voor cutting-edge wetenschappelijke analyse en planning, en de TrainingPeaks mobiele apps voor iOS en Android.De oplossingen worden gebruikt door de Tour de France teams, Ironman wereldkampioenen, Olympiërs, en leeftijdsgroep atleten en coaches over de hele wereld op te sporen, te analyseren en plannen van hun opleiding.


 

 

Het Trainingpeaks verhaalTrainingPeaks

Het was de late jaren-90’s en dankzij zijn populaire Training bijbelboek serie, groeide Joe Friel’s coaching bedrijf snel. Maar in het  tijdperk van het internet, merkte hij op dat coaches en sporters nog steeds vertrouwd op inefficiënte handgemaakte logs, e-mail en fax.

Rond die zelfde tijd sparken Joe en Joe’s zoon Dirk en zijn vriend Gear Fisher hierover. Gear zei dat hij een web-based training log dat Joe en Dirk staat zou stellen om hun coaching methodiek efficiënt aan atleten te leveren, kon creëren. Binnen een jaar, creëerde Gear ’s werelds eerste online training log waardoor coaches in staat waren om hun pupillen online te coachen. Het bedrijf ontwikkelde WKO + desktop software, ontworpen door een team dat opgenomen Hunter Allen en Dr. Andy Coggan, auteurs van trainingen en wedstrijden met een Power Meter bevatten. Na verloop van tijd werd TrainingPeaks een multi sport platform dat elke coach het hun eigen methodologie, of elke sporter om te trainen, intelligent en effectief een perfect trainingsplan kan leveren.

Wat is er allemaal mogelijk in Trainingpeaks?

Je kunt heel eenvoudig een gratis account aanmaken met al ruime functionaliteiten. Met een gratis account kun je:

  • Onbeperkt trainingen registereren, via de website, IOS of Android
  • Van een onbeperkt aantal GPS en andere hartslagmeters synchroniseren
  • Automatisch synchroniseren tussen Garmin connect en TP
  • Gebruik van je materiaal bijhouden
  • Mogelijkheid om een trainer jouw acitviteiten bij te laten houden

Meld je aan voor een gratis account bij Trainingpeaks via deze link.

Als je premium lid wordt, krijg je er nog veel meer mogelijkheden bij, maar als je net begint met trainen geloof ik dat je die features allemaal nog niet nodig hebt.

Mijn persoonlijke toevoeging:

In mijn voorbereidingen voor Alpe d’HuZes , in de jaren 2007 tot 2012 gebruikte ik WKO+ van Trainingpeaks in combinatie om mijn trainingen, vermoeidheid en conditie bij te houden en zo goed te kunnen bepalen wanneer en met welke intensiteit ik moest trainen. Ondanks mijn 100+ kilo’s was ik in 2009 in staat om op 1 dag 8 keer de Alpe d’Huez op te rijden. Ik kan wel stellen dat ik zonder de producten van Trainingpeaks, dit niet gered had.

Ook zo enthousiast geworden? Wordt net als ik ambassadeur

 

“This is the leading edge of science and training, and I have found that nothing else compares.”

(1.159 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)