Alles wat fietsen leuker maakt!

Garmin GPS workshop, haal meer uit je Garmin!

Regelmatig organiseert Opfietsen de Garmin GPS workshop in Bilthoven (soms op andere locaties). Het is een praktische workshop met als doel het vergroten van jouw deskundigheid, zodat je stapsgewijs en systematisch de fijne kneepjes van jouw Garmin GPS onder de knie krijgt. Kijk in de agenda wanneer de volgende edities zijn. Mocht je een op maat of op locatie workshop willen hebben voor jou en een aantal fietsmaatjes, mail dan naar het adres onderaan dit artikel, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Kijk je voor een GPS/route workshop voor je vereniging? Mail ons dan op info@opfietsen.nl zodat we een maatwerk workshop of presentatie kunnen geven op locatie van de vereniging of in de buurt.

Garmin GPS workshop

Voor wie is de workshop?

Ben je een sportieve fietser die een Garmin Edge toestel bezit en wil je meer uit je GPS apparaat halen, maar je weet nog niet helemaal wat er mee kan. Heb je regelmatig uitdagingen met het instekllen van je Garmin, doet hij dingen die je niet begrijpt? Wil je leren zelf routes te maken, ze aan te passen en op je Garmin zetten? Dan ben je aan het goeie adres.

Inhoud van de Garmin GPS workshop

In de workshop worden alle functies van de Garmin Edge 520/800/810/820/1000 en 1030 en de Garmin Touring doorlopen. Door middel van een aantal praktische opdrachten wordt met de Garmin geoefend. We kijken naar de mogelijkheden van persoonlijke settings, die je ter plekke kunt instellen naar wens. Een ander gedeelte van de workshop gaat in op het maken van routes, het uploaden van routes van internet, het opslaan van routes, het uitlezen van gereden routes enz. Kortom: een concrete en praktische workshop, om van je Garmin navigatie toestel meer te maken dan alleen maar een tellertje. 

Meld je aan als belangstellende of kies één van de datums, onderaan deze pagina.

Meld aan als belangstellende

  • Je Garmin Edge helemaal leren instellen
  • Routes maken met Strava en Basecamp
  • Routes uploaden, aanpassen, omkeren etc
  • Garmin IQ, gereden ritten registreren

We spreken zeer geregeld fietsers die heel wat uurtjes bezig zijn om alleen al de basisfuncties behoorlijk aan dpraat te krijgen. De lust ontgaat je dan al snel om je te verdiepen in het brede spectrum van mogelijkheden. Jammer, want juist met optimaal gebruik van die mogelijkheden wordt je Garmin een waar ‘fietsmaatje’. Zowel voor gebruikers van de meest eenvoudige gps- en fietsfuncties als voor een veeleisende prof, die alle trainings- en/of wedstrijdgegevens wil verzamelen, analyseren en archiveren. Deze Garmin GPS workshop werd enkele malen eerder gegeven. Lees in dit verslag over de inhoud en de waardering van gemiddeld 8,7 op de schaal van 1-10.

Een greep uit de beoordelingen van afgelopen keren:

  • “Helemaal geweldig, navigeren is nu een feest”
  • “Dankjewel, nu heb ik mijn Garmin eindelijk onder de knie”
  • “Wat een enthousiasme, dit kan ik iedereen aanbevelen”
  • “Had ik dit maar eerder gedaan”
  • “Ik vond het in het begin wel wat duur, maar het is elke cent waard geweest”

Dagprogramma

09:30 uur: Ontvangst met koffie, installeren apparatuur
10:00 uur: Blok 1 – Garmin, toebehoren, montage, instellingen, display, functies
11:30 uur: Pauze
11:45 uur: Blok 2 – vervolg functies, archiveren, software (o.a digitale kaarten, Garmin Express en Garmin Connect
12:45 uur: Lunch
13:15 uur: Blok 3 – routes: zelf maken van routes, in/exporteren van routes van anderen, eigen gereden ritten omzetten naar routes
14:00 uur: Blok 4 – Oefenen met maken van routes, importeren vanaf het internet
16:00 uur: Blok 5 – output: bestanden (oa. gpx, jpg, kml), hoogteprofielen, links en specialisaties zoals vermogensmeting, trainingsfunctie, Connect IQ
16:30 uur: Afsluiting,en ruimte voor individuele vraagstukken

Bij elk blok krijgen de deelnemers voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Specialistische vragen kunnen ook in het laatste deel behandeld worden of na afloop.

Kosten

De waarde van de workshop is €90,- Bij inschrijving van twee personen, krijgt de tweede persoon een korting van 50%. (niet in combinatie met andere aanbiedingen.)    Regelmatig zijn er andere aanbiedingen, schrijf je alvast in als belangstellende en ontvang de mailing.

Locatie

De workshop wordt gegeven in Bilthoven, mooi centraal in Nederland. De locatie biedt ruimte aan maximaal 10 deelnemers. De informatie wordt door middel van slides getoond.

Deelnemers

De workshop is voor maximaal 10 deelnemers, Van de deelnemer wordt veracht dat hij basis computer gebruik ervaring heeft. Tijdens de workshop is veel ruimte om vragen te stellen.

Begeleiding

De workshop begeleiding wordt gedaan door Klaas Veenbaas, ervaren en sportieve wielrenner die ruim 12 jaar ervaring heeft met fiets GPS en de Garmin Edge modellen in het bijzonder. Klaas kan met veel enthousiasme een duidelijke uitleg geven van alle GPS informatie. Klaas is tevens verbonden aan diverse wielerorganisaties, waar hij hen bijstaat in het maken van goede routes en GPS ondersteuning.

Aanmelden voor de workshops in 2023:

Aanmelden kan door op de button van de datum naar jouw wens te klikken. De workshops van dit najaar worden nog gepland, schrijf je alvast in als belangstellende. Zodra de datums bekend zijn, krijg je automatisch bericht.

Meld aan als belangstellende

Het kan nog voorkomen dat er op het allerlaatste moment een plekje vrijkomt. Schrijf je daarom in als belangstellende en ik houd je op de hoogte over de beschikbare plaatsen.

Je inschrijving is definitief na bevestiging van de aanmelding en jouw betaling. Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar klaas@opfietsen.nl.

Mocht je een op maat of op locatie workshop willen hebben voor jou en een aantal fietsmaatjes of een GPS presentatie voor de vereniging of individuele assistentie, mail dan ook naar bovenstaand mailadres, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

(1.882 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)