Alles wat fietsen leuker maakt!

Tacx Neo Smart of Flux Smart kopen?

De Tacx Neo Smart is niet nieuw meer. In 2015 kwam Tacx met deze vernieuwende “hometrainer”  met vermogensmeter waarmee je echt alles kan combineren. Inmiddels is er wel een kleine update geweest in de fysieke behuizing (de lange kooi van de achter-derailleur kon niet genoeg opschakelen door de behuizing). Het is dé concurrent van de Wahoo KICKR die weliswaar eerder op de markt was, maar het op een aantal vlakken toch onder doet voor de Tacx Neo. De trainer communiceert met Bluetooth smart 4.0 én ANT FE-C. Via deze manier kan je een en ander streamen naar smartphone, tablet, laptop, computer en TV.

Tacx Neo SmartModel: Tacx Neo

Adviesprijs:  € 1,399.99 – > Zie hieronder voor de beste prijzen!

Communicatie: Bluetooth smart en Ant FE-C

Mijn ervaring is enorm goed met de Tac Neo Smart. Aanlsuiten van externe apparaatuur ging meteen erg goed. Ondanks dat ik verschillende programma’s als Zwift en Tacx Training Software open had staan, ging de koppeling met de PC meteen goed. (vergeet overigens niet de Tacx upgrade Smart bundel te kopen, want anders praat je PC niet met de trainer, geen enkele overigens) Het systeem is erg stabiel en is qua geluisniveau super stil. De Tacx Neo is na de Wahoo Kickr  één van de eerste indoor trainers die geen achterwiel heeft maar waarbij je je frame direct op de trainer plaatst. Het voorkomt dus het doorslippen van je achterband op een rol. Met name mensen met meer kracht dan gemiddeld is dit een enorm groot voordeel. Het doorslippen in de oude situaties was ook de reden voor mij om niet al te positief over indoor trainers te spreken. Maar met deze introductie door Wahoo, maar ook Tacx is het indoor trainen volgens mij weer een enorme sprong voorwaarts gegaan.
De real feel optie van de Tacx Neo is gewoonweg super, zeker nu Tacx ook de video’s er op heeft aangepast en ook in Zwift de ondergronden “hobbelig” kunnen zijn. Je Tacx “hobbelt” dan lekker mee en je voelt het aan je benen op wat voor wegdek je “rijdt”.

Zoek je de beste prijs voor de Tacx Neo SMART?

Noot: Ik verdien een commissie als je via deze website een product aanschaft, zonder extra kosten voor jou. Let wel, ik adviseer alleen artikelen die ik zelf ken en waarvan ik denk dat die waardevol voor jou kunnen zijn. Als je kiest voor de aanschaf van een product via mijn website, dankjewel voor de support!

 

 

 

 

Wat zegt Tacx zelf over de Tacx Neo Smart

De NEO Smart is de krachtigste en stilste indoortrainer van het moment. Het is de enige echte direct drive aangezien er niet één fysieke overbrenging in zit, zoals een rolletje of riem. Hierdoor gaat er geen kracht verloren en is de wegsimulatie zeer realistisch, zelfs in afdalingen.

Stilste, nauwkeurigste en meest realistische trainer

Het innovatieve werkingsprincipe van de NEO was dé oplossing voor de tegenstrijdigheid in het ontwikkelen van een zeer krachtige doch stille trainer. Om de power-efficiëntie van trapper tot motor te optimaliseren zijn alle fysieke overbrengingen, zoals een band, rolletje of wiel, geëlimineerd.

De FLUX is een compacte en realistische interactieve direct drive en is onderhoudsvrij. Dankzij de snel reagerende Smart-elektronica en het vliegwiel van 7kg worden de kleinste schommelingen in weerstand direct nauwkeurig naar je benen overgebracht.

 

Wat zegt Tacx zelf over de Tacx Flux Smart?

Twee technologieën gecombineerd

In de FLUX is direct drive technologie gecombineerd met een elektrorem om een toegankelijke Smart en interactieve direct drive te realiseren. Tot 1500W vermogen en 10% hellinggraad.

Automatische kalibratie

Na een gemakkelijk, automatisch kalibratieproces wordt een hoge nauwkeurigheid gerealiseerd.

Smart & fully connected

Deze trainer is draadloos verbonden aan smartphones en tablets en kent het ANT+ FE-C protocol waardoor je kunt trainen met Tacx apps en apps van derden, zoals Zwift en TrainerRoad. Ook kun je stand-alone trainen, wanneer je de trainer niet koppelt simuleert die een vlakke weg.

(149 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)