Alles wat fietsen leuker maakt!

Nog meer Strava Tools

Strava toolsStrava en Strava tools zijn niet meer weg te denken uit ons sportieve leven. Het lijkt wel eens “als het niet op Strava staat, is het niet gebeurd!” Daar is natuurlijk ook niks mis mee. Het is ideaal om je sportieve prestaties te delen en te meten met die van je vrienden. Je ontdekt weer nieuwe routes en krijgt weer nieuwe sportieve uitdagingen. Kortom een prachtig sportief/sociaal medium. Strava breidt haar mogelijkheden steeds verder uit, maar er zijn genoeg fanatiekelingen die de mogelijkheden aangrijpen om nog meer tools zelf te maken.

Ze werken daar zelf aan mee door een API te hebben waarmee externe applicaties kunnen communiceren. Een tweetal jaren geleden heb ik al eens een overzicht van de 11 gaafste features van Strava gemaakt, maar het is echt weer tijd om een vernieuwd overzicht te geven. Veel plezier!


Feed my ride

FeedmyrideFeed my Ride maakt een RSS feed van je Strava ritten. Maar niet alleen van jou ritten, ook die van de groepn waarin je zit. Dus nu krijg je makkelijk en snel een verzicht in je RSS reader op je PC of telefoon een overzicht van de gereden ritten die er toe doen. Sommigen zeggen, wat is RSS en wat heb ik er aan? Legio, maar voor de één wat meer dan voor de ander. Kijk eens in combinatie met IFTTT.


Toolbox for Strava

Toolbox for StravaEen snelgroeiende toolbox voor allerlei klassementen om je te vergelijken met wie je maar wilt op Strava. Klassementen voor de beste klimmen 1ste 2de categorie etc. Verzin het maar, het staat er bij. Zelf iets gevonden om toe lte laten voegen? Vraag het de maker op de website.

Echt een aanrader.


StoryTeller

StorytellerStoryTeller geeft je de mogelijkheid om een soort blog toe te voegen aan je rit. Zoals de maker van de site zegt: Het is een probeersel om te zien wat er allemaal kan met de Strava API. Je kunt een verhaal toevoegen aan Storyteller en in je Strava rit wordt een link getoond naar dit verhaal. Naast een leuk verhaal kun je ook nog foto’s toevoegen.


Jonathan O’Keeffe’s website

Jonathan maakt erg nuttige tools voor Strava, niet zomaar overzichten maar echt leuke dingen. Op zijn blog heeft hij verschillende items die de revu passeren. In zijn blog geeft hij regelmatig toelichtingen op zijn tools. Waaronder:

Segment Details Tool

Segment strava

Gewoon erg gaaf. Het geeft het historische overzicht weer van wie de KOM is geweest in de afgelopen tijden. Zeker erg leuk als je meerder pogingen hebt gedaan, misschien even KOM bent geweest en later weer terug hebt gepakt. Probeer het maar eens. Selecteer één van je favoriete segmenten en gaan….


Multiple Ride Mapping Tool

Multi map

Al je ritten tussen de door jou opgegeven datums kun je nu in één overzicht laten zien. Het geeft meteen aan waar je veel fietst, maar ook erg leuk om te zien waar je igenlijk afgelopen jaar hebt gefietst. Toen ik deze tool gebruikte was de perforance niet heel groot, maar het leuke er van was dat de ritten één voor één in beeld kwamen, wat een gaaf overzicht gaf.


Strava Annual Summary

Year strava

Dit is gewoon erg leuk, het geeft een indeling van je ritten over jaren, of verschillende types etc. Het gaat niet erg snel voordat je het overzicht daadwerkelijk ehbt, maar als het er eenmaal staat is het gewoon erg leuk. Probeer maar eens.


VeloViewer

VeloViewer+Official+Supplier+to+Team+SkyOver veloviewer heb ik al vaker geschreven en afgelopen juni heb ik Ben Lowe ook ontmoet. Ben is niet alleen een goeie programmeur, maar ook nog eens een goeie fietser, ik moest hem op de Stelvio al snel laten gaan. Ben is vanuit zijn hobbykamer begonnen en is net dit jaar voor zich zelf begonnen. Veloviewer is daarvoor zijn basis. Alles wat je maar kunt bedenken wat je grafisch zou willen afbeelden van je Strava gegevns dat wordt op Veloviewer voor je gedaan. Jaaroverzichten, handige KOM tools, het inmiddels bekende wheel en nog veel meer. Verbind je Strava account aan Veloviewer en er gaat een volkomen nieuwe wereld open. Op het gebied van Strava Tools is dit wel de meest verregaande.


Strava Labs

STRAVA

Strava Labs is de Strava tools box, die maand na maand weer extra wordt gevuld. Strava bedenkt zelf extra tools, maar koopt ook regelmatig bedrijfjes die een geweldige ontwikkeling hebben gedaan met de Strava interface. Ben je een beetje handig met programmeren en heb je een killer idee,…. dan kan dit je kans wel eens zijn.

Wat is er nu aanwezig in de Strava box:


 Top clusters

Strava top clustersTop clusters laat je een overzicht zien van ritten die vaker worden verreden in het gebied wat jij toont op je scherm en met afstanden tussen die jij heb aangegeven met de ‘gliders’. Je kunt dan een bepaalde gereden rit selecteren en “convert to route” klikken. (Toen ik dit probeerde liet STrava het even afweten, de bedoeling is dat je dan een route kan maken die je kunt uploaden naar je GPS toestel en dus kunt nafietsen)


Kodo’s

Strava KodoEén van de laatste Labs ontwikkelingen, laat je sociale impact op Strava zien, van wie je kudo’s hebt ontvangen, hoeveel, welke ritten populair waren. Aleemaal mooi grafisch weergegeven. Gewoon leuk.


 Roster

Strava RosterStrava Roster laat jouw data zien en met wie je hebt gefietst, in volgorde met wie het meest. Strava geeft er ook nog een waardering aan. Bij mij is dat “Lone Wolf”. Dat klopt denk ik wel. In een vijfde van de gevallen fiets ik met anderen maar in vier-vijfde ben ik inderdaad in mijn eentje op pad. Geinig om te zien.


Flyby (Activity Playback)

Strava flybyDeze functionaliteit is eigenlijk het lab stadium al voorbij. 2 jaar gelden was het nog een try out, maar de laatste tijd wordt deze functionaliteit steeds meer gebruikt. Het leuke is wel dat Strava allerlei kleine functionaliteiten aan het toevoegen is zodat het vinden van andere mensen steeds makkelijker wordt


Stravistix

StravistixStravistix is een plugin in chrome die allerlei extra informatie toevoegd, die je anders vaak alleen maar kunt zien als je een betaald abonnement hebt. In een eerder artikel over Stravistix heb ik al meer geschreven over deze handige Strava tool om net wat meer ovrezichten te krijgen van je Strava gegevens.


Relive.cc

Relive.ccRelive.cc laat je je rit opnieuw beleven. Het maakt gebruik van de google earth plattegronden en jouw gereden rit. Onlangs zijn er weer verbeteringen doorgevoerd. Zo heb je nu een uurtje de tijd om je rit een goeie naam te geven en wat foto’s te uploaden naar Strava voordat het filmpje wordt gemaakt en naar jou wordt opgestuurd. In dit artikel over Relive.cc kun je meer informatie vinden. Sinds 2019 is er een breuk tussen Strava en Relive gekomen. De functionaliteit van Relive bijft fantastisch, en is gewoon beschikbaar via synchronisatie met Garmin en Wahoo.


En nog veel meer Strava Tools

En er komen nog veel meer functionaliteiten bij, zodra ik er weer één heb gespot, zet ik deze er bij.

Als je nog suggesties hebt voor Strava tools die hier nog niet bij staan. Laat dan een opmerking achter hieronder, dan zal ik die ook gaan toevoegen aan dit artikel.

(453 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)