Alles wat fietsen leuker maakt!

Coaching

coaching

Opfietsen doet aan coaching van sportieve fietsers om een beter eind resultaat te behalen. Voor met name die fietsers die mee gaan doen aan bijvoorbeeld Alpe d’HuZes , Ride4Kids of Tour for Live, kan ik je de beste voorbereiding meegeven. Door zowel de ervaring als deelnemer en als coach, trainer en begeleider, ben ik in staat om je op de beste manier voor te bereiden. Het gaat niet om hard fietsen, maar het gaat om, om het door jou bepaalde doel te bereiken. Dat is voor iedereen anders en voor iedereen op een verschillende manier moeilijk.

Voor wie?

Je bent fietser die sport om gezond en fit te blijven of te worden, en je wilt enkele sportieve doelen bereiken in het nieuwe jaar. Hard leren fietsen is daarbij niet het doel, maar het behalen van de finish is het belangrijkste. Opfietsen kan je daarbij op mentaal en sportief vlak helpen die finish te bereiken. Een training die bij jouw levensstijl en doel past. Je vindt het belangrijk om op een prettige manier daarbij geholpen te worden, zodat de kans op het behalen van de eindstreep zo groot mogelijk is en ook dat je daar nog eens heel veel plezier bij kunt hebben. Je wilt een trainingsplan die flexibel in te passen is in je drukke levensstijl.

Wat biedt opfietsen?

Een trainingsschema, samengesteld op basis van je leeftijd, je huidige conditie, de tijd die je hebt om te trainen en je trainingsdoel. De trainingen worden gepland op de dagen die jij hebt aangegeven te kunnen trainen en met dusdanige flexibiliteit, zodat je op slechtere dagen even een dagje rust kunt houden. Je kunt daarbij het deelnemen aan grotere toertochten als opties meenemen.

Je trainingen registreer je in je persoonlijke pagina op Trainingpeaks. Aanpassingen op je schema vinden plaats op maandelijkse basis (of op verzoek vaker). Dit gebeurt na telefonisch contact met je coach die smane met jou de trainingen evalueert. Op basis van je voortgang en je eventueel bijgestelde doelen wordt het schema voor de volgende maand gemaakt. Jij leert van de coach, maar de coach leert ook van jou door wat jij over je trainingen en je ervaringen vertelt. Hoe preciezer je dit kan aangeven hoe beter je volgende trainingen gepland kunnen worden.

Je kunt aan je coach doorgeven welke voorkeursdagen je hebt om te trainen. Hier houdt je coach rekening mee, maar als er om één of andere reden een keer iets uitvalt, of dat er slechte weersomstandigheden zijn, dan heb je de flexibiliteit om je trainingen te verschuiven. Belangrijk is altijd dat je goed je logboek bij houdt.

Gebruik van een fiets GPS apparaat wordt aanbevolen, omdat deze gemakkelijk te koppelen is met je trainingsprogramma. De Garmin Edge toestellen hebben zelfs de mogelijkheid om trainingen direct over te nemen in het toestel, waardoor het plannen en ook het registreren van je gedane inspanning nog veel gemakkelijker en preciezer is. Je coach kan je daar bij helpen.

In dit trainingsprogramma heb je 1 uur van je coach per maand beschikbaar. De eerste keer wordt tijd besteed aan de intake van jouw fysieke fitheid, je doelen en je beschikbare tijd. De opvolgende maanden wordt de afspraak gebruikt om je afgelopen maand te evalueren en en het maandelijkse trainingsprograamma bij te stellen waar nodig. Dit allemaal op basis van jouw input in het gesprek en jouw registratie in jouw persoonlijke trainingspagina.

Verder krijg je:

Een persoonlijke pagina met een overzichtelijk trainingsschema
Een logboek om je trainingen te registreren en aan te geven hoe je je training hebt ervaren
Tips over eetgewoontes tijdens je trainingsperiode

Als je meer informatie wilt hebben, mail dan naar coach@opfietsen.nl

(18 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)