Alles wat fietsen leuker maakt!
The Ride 2017

Opfietsen als GPS specialist bij Bikegear.cc The Ride 2017

The Ride 2017Van 11 tot en met 20 juni 2017 wordt in 8 etappes van de voet van de Stelvio naar de Cauberg gereden. The Ride is de ultieme fietsuitdaging voor teams van twee rijders. 1.300 Kilometer, 17.000 hoogtemeters door Italië, Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Met beklimmingen in Alpen, Zwarte Woud, Vogezen en Ardennen. De hele route wordt gereden met behulp van een fiets GPS toestel met de route die wordt aangeleverd door de organisatie. Opfietsen ondersteunt in dat proces en is tijdens de hele week het contact punt voor de deelnemers. Na de rit kunnen de deelnemers hun route uploaden naar Strava waarmee verschillende challenges worden aangeboden. Bikegear.cc The Ride gaat hiermee mee met de voortschrijdende technologische ontwikkelingen op fiets technologie gebied en maakt gebruikt van de meest ge-avanceerde tooling. Immers Een fiets GPS toestel en Strava zijn gewoon niet meer weg te denken in het (amateur) wielerpeleton.

Naast dat alle deelnemers elke dag met behulp van hun GPS toestel de route rijden, worden ook hun fietstijden op delen van de route centraal opgeslagen om zo klassementen te maken. Ondanks dat Bikegear.cc The Ride  geen wedstrijd is, kunnen zo deelnemers, individueel, in duo’s of teams zich toch met elkaar meten, om een exra dimensie te hebben aan de ritten. Elke dag wordt het klassement van die dag bekend gemaakt tijdens de gebruikelijke bijeenkomst rond het avond diner. Opfietsen maakt daarbij ook onderdeel uit van de 2-koppige jury.

Opfietsen Challenge Tool®

In de afgelopen maanden heeft initiatiefnemer van Opfietsen.nl, de Opfietsen Challenge Tool ontwikkeld, waarbij de gegevens van Strava voor een specifieke groep wordt verzameld en er klassementen van worden opgesteld. Hiermee heeft Bikegear.cc The Ride de primeur, om als eerste organisatie gebruik te maken van deze Tool. Ze kiezen daarmee voor een toegankelijke en kost effectieve oplossing voor tijdregistratie en klassementen. Het gebruik van de zogenaamde tijdregistratie matten wordt voor dit soort evenementen geheel overbodig.

Lees ook:  Trainingsweekend Alpe d'HuZes La Roche

 

Veel informatie op Opfietsen.nl  over Strava en GPS gebruik

In het verleden hebben wij van Opfietsen al verschillende artikelen over het gebruik en allerlei handige features van Strava geschreven. Deze artikelen zijn terug te vinden op deze handige Strava overzichtspagina. Tevens zijn er ook allerlei handige tips beschikbaar over het gebruik van je Garmin GPS toestel, deze pagina geeft de tips & trucs weer.

Wil je ook maandelijks tips en trucs ontvangen over Strava en het gebruik van fiets GPS? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte:

 Inschrijven Nieuwsbrief voor meer tips en trucs in je mailbox!!

 

 

 

 

(29 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.