Alles wat fietsen leuker maakt!
Sigma ROX GPS 11

Sigma ROX GPS 11.0, een verrassend trainingsmaatje

Sigma is een merk wat al jaren op de markt is met een complete set van fietscomputers, verlichtings artikelen en veel, heel veel accessoires. Afgelopen jaar is Sigma met de nieuwste telg op de markt gekomen, die alle moderne openingen biedt die de concurrentie ook biedt op het gebied van connectiviteit, trainingsmogelijkehden en integratie met Strava

SIGMA ROX 11.0Als GPS ontvanger en rit registratie is deze ROX 11.0 perfect, om er routes mee te rijden is deze nog te beperkt in het gebruik. De Sigma ROX GPS 11.0 heeft namelijk geen actieve kaarten, dus als je wilt navigeren zal dit met een zogenaamd kruimelspoor moeten gaan. Desalniettemin een modern vormgegeven en interessant GPS apparaat. Als je een volledig met kaarten ondersteund GPS apparaat verwacht, dan kom je met deze ROX GPS 11.0 bedrogen uit. Maar alle andere functionaliteiten op het gebied van training, rit-registratie, Strava live segmenten zijn aan boord. Alleen het navigeren gaat met een zogenaamd kruimelsppor, wat alleen in wat dichter bevolkt gebied lastig kan zijn, maar als je eenmaal buiten de stad bent, je voldoende ondersteuning biedt om de weg te vinden. In de volgende paragrafen geeft ik een samenvatting van mijn eerste intdekkingten van dit moderne GPS apparaat, waarmee Sigma een behoorlijke stap voorwaarts neemt in deze markt.

 

 

De Sigma ROX GPS 11.0 in vogelvlucht

 Sigma ROX GPS 11.0

De Sigma ROX GPS 11.0 komt in een doos in twee vormen, alleen het apparaat of een bundel met als extra hartslag monitor en snelheid/trapfrequentie sensor. De sensoren communiceren allemaal met het ANT+ protocol, maar ook met het Bluettoth LE protocol. Het ANT+ en Bluettoth LE protocl stellen de ROX ook in staat om met een vermogensmeter te communiceren. Verder wordt het Bluetooth protocol gebruikt om met een comatiable smartphone te communiceren.

Instellen

De ROX GPS 11.0 is door zijn connectiviteit via Bluettoh met je smartphone en de Sigma Link app,eenvoudig in te stellen. Je stelt dus bijna niets in op het apparaat, maar via de grotere schermen van je PC of smartphone. De enige uitdaging is te kiezen uit de velke mogelijkheden van indelingen van het scherm. Sigma heeft een grote keuze gelaten aan de gebruiker. Als je eenmalig de keuze hebt gemaakt, hoef je hier rnatuurlijk niet meer naar om te linken. Je kunt 3 verschillende sportprofielen gebruiken die je apart kunt instellen voor welke activiteit je er mee uitvoert, bijvoorbeeld, weg, ATB, recreatief.

Je kunt je ROX GPS 11.0 instellen via je de Sigma Link app op je smartphone of via Sigma datacentre op de PC. Helaas moet je het dan wel twee keer instellen, dat had handiger gekund, misschien dat in nieuwere versie van de software dit wel meer gekoppeld is. Via de Sigma Cloud, kun je overigens wel je activiteiten blijvend synchroniseren, zodat ze vanaf de PC en vanaf je smartphone in te zien zijn.

GPS

Zoals gezegd, de Sigma ROX GPS 11.0 heeft geen kaarten in zich, maar met de GPX tracks die je zelf kunt maken, of kunt downloaden van het internet, heb je toch de mogelijkheid om te navigeren, en tevens met de zogenaamde TBT (Turn by Turn) mogelijkheid. Het onderstaande plaatje laat zien wat je onder andere kunt zien tijdens de rit. Dit is dan het zogenaamde kruimelsppor, waarbij je GPS dus geen gebruik maakt van onderliuggende kaarten. Je Sigma waarschuwt je dus als je van je track af bent, of de verkeerde kant op rijdt. Tevens kun je ook waypoints toevoegen om nog meer informatie te krijgen tijdens je rit. In de praktijk zal dat niet zo vaak gebeuren.

Lees ook:  Hoe zet je een route op je GPS?

Combinatie met Strava

Je kunt je ROX GPS 11.0 volledig koppelen met Strava, om zo de Strava segmenten op je toestel te krijgen. Je moet hierbij vantevoren kiezen welke ’tegenstander je wilt’. Kat kan de KOM zijn, of je snelste vriend (op Strava) of je eigen snelste tijd. Naast de Strava live segmenten kun je ook je rit resultaat meteen delen op Strava. Zodra je rit via je telefoon of PC op de Sigma Cloud staat, wordt deze ook meteen doorgestuurd naar Strava (vergt even een kleine handeling in Strava om deze koppeling te maken)

Specificaties:

Sigma ROX GPS 11

Model: ROX GPS 11.0
Unit: € 170,- > Zie hieronder voor speciale kortingen!
Unit + sensoren: € 240,- Zie hieronder voor speciale kortingen!
GPS: GPS
Routering: Ja, zonder kaarten
Kaart: Geen
Geheugen uitbreiding mogelijk: Nee
Connecties via Ant+: Hartslag, Cadans, Vermogensmeter, Di2, eTap
Data Synchronisatie: USB, Bluetooth
Batterijlevensduur: Maximaal 13 uur
Live Tracking: Ja
Virtueel partner: Nee
Afmetingen: 73,5mm x 50 mm x 21,5mm
Gewicht: 61g

 

 

 

 

Sigma ROX GPS 11.0 aanbiedingen

[pto prices=”Sigma ROX 11.0 GPS”]

 

Sigma ROX GPS 11.0 Bundel aanbiedingen:

[pto prices=”Sigma ROX 11.0 GPS bundel”]

 

Noot: Ik verdien een commissie als je via deze website een Garmin Edge toestel aanschaft, zonder extra kosten voor jou. Let wel, ik adviseer alleen artikelen die ik zelf ken en waarvan ik denk dat die waardevol voor jou kunnen zijn. Als je kiest voor de aanschaf van een product via mijn website, dankjewel voor de support!

 

Wat zegt Sigma zelf over de ROX GPS 11.0:

Train better. Perform better.

De ROX GPS 11.0 is jouw trainingstool voor de hoogste vereisten. Via de nieuwe sensoren R1 DUO en R2 DUO COMBO worden via ANT+ alle relevante trainingsdata naar de computer verzonden. De nieuwe sportprofielen kunnenop vele manieren via het DATA CENTER worden aangepast. Strava Live Segmenten sporen gebruikers aan om persoonlijke records te halen. Met GPS Track-Navigatie en talrijke features is de ROX GPS 11.0 jouw ideale metgezel.

 

Video

SIGMA SPORT // THE NEW ROX GPS 11.0

Smart Connectivity

De nieuwe zenders R1 DUO voor hartslag en R2 DUO Combo voor snelheid en trapfrequentie dragen data over aan zowel ANT+ als Bluetooth Smart compatibele apparaten. Zo kunnen alle belangrijke gegevens met een willekeurige compatibele app aan de ROX GPS 11.0 en smartphone verstuurd worden. In combinatie met de nieuwe SIGMA LINK app kan de ROX GPS 11.0 ook inkomende oproepen of berichten live op het display weergeven.

 

 

Alternatieven

Als belangrijkste alternatieven voor de ROX 11.0 zie ik de Garmin Edge 520, en de Wahoo Elemnt BOLT.

(151 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Sigma ROX GPS 11.0, een verrassend trainingsmaatje”