Update: Hammerhead Karoo na enkele software updates

Eén ding is zeker waar, de Hammerhead Karoo heeft veel beloofde updates in inmiddels gehad. Zoal ik al schreef in de intorudctie van de Hamerhead Karoo, was het een grote belofte, en werd er ook veel beloofd, maar tot nu toe is er veel van de belofte ingevuld. Wat dan allemaal?

Hammerhead heeft voor de Karoo een voorlopig release plan van 3 firmware releases opgezet in combinatie met de markt introductie. De eerste die de wereld zag was de Goswak release met alle basis zaken die je mag verwachten van een fiets GPS, maar ooknog heel wat zaken die ontbraken. Daar is in het voorjaar de Lynx release achteraan gekomen, waarbij nu de Karoo een verdere volwassenheids wording doormaakt. INtussen zijn er heel wat kleinere tussen releases ook geweest om bugs op te lossen. En zoals verwacht zijn die er nogal wat. Ik hoop daarom ook dat ze op tijd komen met de GENET release komen zoals planning, in juni. Want pas daar zal de doorbraak moeten komen. De Karoo is namelijk op een open platform gebouwd, wat betekent dat het maximaal kan integreren met derde partijen. En behalve dan met Strava (gereden rit registratie en nog geen routes) is er nog geen enkele integratie mogelijk met andere populaire platformen, laat staan de socal media platformen. Leens de firmware plannen na op de software pagina van Hammerhead Karoo.

Belangrijke verbeteringen sinds het begin

Er zijn enorm veel nieuwe functionaliteiten bijgekomen sinds het begin van de Hammerhead Karoo. Ik zal zo volledig mogelijk proberen te zijn met aan te geven welke nieuwigheden of verbeteringen er op zitten sinds het begin. Op dit moment is firmware release 1.5.38.3 beschikbaar:

 • Scrollen door de schermen kan nu oneindig door
 • Inloggen op een wifi netwerk, waar bijvoorbeeld eerst nog een pop up scherm komt, kan nu ook op de Hamerhead. Dit is het eerste GPS testel wat ik hier mee gezien heb
 • Meer dan 40 routes kunnen nu getoond worden
 • Je kunt nu een route starten tijdens een rit die je al aan het rijden bent
 • Route instructies voor rotondes… !
 • Toevoeging van grafische elementen voor verschillende datavelden (nog primitief)
Lees ook:  Garmin GPS workshop op zaterdag 11 maart in Bilthoven

Wat ontbreekt er nog?

Zoals je leest wordt het apparaat steeds beter, maar zo mist er toch ook nog veel:

 • Van een gereden rit kun je niet het kaartje zien waar je hebt gereden
 • Geen timeout van je schermverlichting en ook geen automatische functie (dit slurpt nu dus batterij)
 • Batterij duur in actieve toestand is nog heel beperkt (door bovenstaande) van maximaal 5 uur
 • Batterijduur in sleep modus is heel beperkt. Na een dag, blijkt de Hammerhead Karoo al weer leeg te zijn, zonder gebruik
 • Integratie met andere route/trainingplatformen als, Komoot, Trainingpeaks
 • Mogelijkheid om direct een route op de Karoo te zetten
 • Live volgen!! Het apparaat heeft Nota Bene een eigen sim kaart aan boord, dus moeilijk kan het niet zijn.
 • Ontsluiting voor 3e partij ontwikkelaars. Immers het is een open platform, dus dat zou moeten kunnen
 • Trainings mogelijkheden
 • Berichten van je telefoon op het scherm
 • Route waarschuwingen met een piepje vooraf!! Zodat je niet steeds op het scherm hoeft te kijken.

Er is nog meer: Dashboard

Naast de Hammerhead Karoo, is ook het Dashboard online gelanceerd, waar je activiteiten direct naar toe worden geupload, waar je routes naar toe kunt uploaden en ook daadwerkelijk routes kunt maken. Hier zit een goeie integratie met Strava in, waarbij je alleen de URL maar aan hoeft te geven in het dashboard en onmiddelijk je route in het dashboard wordt getoond. De overigens integraties die worden beloofd, met Trainingpeaks, RidewithGPS en andere software werken nog niet. Maar komen er aan.

 

 

Routes maken en routes van Strava importeren.

Conclusie

De Hammerhead Karoo is verder volwassen aan het worden, maar er ontbreekt eigenlijk nog veel te veel voor zo’n apparaat wat met zoveel bombarie op de markt is gebracht. Maar tot nu toe heeft Hammerhead redlijk de beloftes waargemaakt en zijn de beloofde functionaliteiten in nieuwe firmware versie opgeleverd. Nu wachten op de release van juni, waarin er weer veel meer in moet zitten, op het gebied van live volgen, social media, trainingen etc.

 

Geef een reactie, of stel een vraag, gerelateerd aan dit artikel

[i]
[i]