Alles wat fietsen leuker maakt!

Trainingpeaks review: De ultieme trainingspartner

Trainingpeaks  is een trainingsregistratie en plannings tool en is sterk geassocieerd met Hunter Allen en Andy Coggan, de auteurs van ‘training and racing with powermeter‘. Het is het beste boek op de markt voor mensen die een vermogensmeter hebben en verder willen komen met hun training. Alle basiskenmerken op het gebied van trainen, al dan niet met vermogensmeter, is in Trainingpeaks gestopt.

Ik gebruikte het product WKO+ al geruime tijd, maar toen deze webversie van Trainingpeaks kwam, ben ik snel overgestapt. Mede omdat je niet alleen via de website je gegevens kunt inzien, maar ook via je smartphone alles kunt zien en bewerken. En wat wat met name makkelijk is, is dat je je geplande training kunt inzien, zonder je PC te hoeven opstarten. Het synchroniseert met de populaire GPS toestellen (Garmin, Polar, MIO, Suunto).  Meld je gratis aan voor Trainingpeaks en maak een grote stap in trainingsbeleving.


trainingpeaksOverzicht

Trainingspeaks komt met een webversie en een smartphone app, waarop je alle gegevens kunt inzien. Trainingpeaks is gratis voor de beginnende gebruiker, om al je trainingsresultaten vast te leggen. Met de betaalde versie zijn een aantal features meer beschikbaar, maar geloof me, als je als toerfietser gewoon iets serieuzer wilt trainen volgend seizoen, heb je echt nog niet de betaalde versie nodig. Probeer de gratis versie alvast eens uit.

De webversie levert je 3 hoofd-onderdelen:

  1. Je agenda van verreden ritten en de mogelijkheid om van elke rit alle deatils te kunnen zien
  2. Een dashbard van je verzamelde resultaten over een bepaalde periode
  3. Een agenda voor je geplande activiteiten, met alle details die je daar in wilt zetten, of optioneel je trainer er in kan zetten.

Het eerste onderdeel is een grote agenda met al je activiteiten die in het verleden hebben plaatsgevonden, met per week een totaaloptelling van die activiteiten. Je kunt dan ook de geplande activiteiten en de verrichte acitviteiten met elkaar vergelijken zodat je je motivatie ook op peil kan houden.

trainingpeaks overview

Dan kun je daarna van die activiteiten de details bekijken, eerst door middel van een kleinpoverzicht, en als je doorklikt, je hele rit, inclusief kaart en grafieken(klik op de plaatjes om ze te vergroten):

Lees ook:  Relive.cc een nieuwe sensatie

trainingpeaks 3  trainingpeaks 8

trainingpeaks 6  trainingpeaks 7

De velden van de overzichten kun je naar wens configureren. Heb je bepaalde onderdelen niet nodig, dan de-selecteer je ze in het menu, wil je andere gegevens er wel bij, dan kun je ze simpel er bij selecteren.

Dashboard

In het tweede onderdeel, het dashboard, kun je de samevatting van al je gereden ritten van de afgelopen periode bekijken. Die periode bepaal je zelf, maar staat standaard op een kalender jaar. In de gratis verzie zijn niet alle grafieken beschikbaar, maar de belangrijkste om je trainingsvoortgang te meten zijn er allemaal. De performance grafiek, hoe je beter (of slechter) bent geworden in de tijd, de verschillende grafieken met hartslag,, snelheid, vermogen etc. Het ziet er als volgt uit (klik op plaatje voor vergroting):

trainingpeaks 4

Trainings agenda

En dan als laatste onderdeel de trainingsagenda. Hierin kun je je trainingen vastleggen voor de komende tijd. Dit onderdeel is helaas onderdeel van de betaalde versie. Maar ik laat het je toch even zien. Je kunt hier allerlei trainingsprogramma’s prefab voor je laten genereren, maar je kunt bijvoorbeeld ok een abbonnement met een trainer nemen, die het programma voor je maakt en in Trainingpeaks zet:

trainingpeaks 5

Ideaal dus opm je trainingen in te gaan maken.

Tenslotte

Trainingpeaks is een erg compleet trainings registratiepakket, op zowel je smartphone als voor in je browser. De basisversie levert al heel veel mogelijkheden om je trainingen te registreren en te analyseren en te zien wat je voortgang is. Later kun je nog beslissen om meer mogelijkheden te gaan gebruiken met een abonnement.

Nu meteen een gratis account aanmaken zonder verplichtingen? Ga via deze link naar Trainingpeaks.

Bedankt voor het lezen!!

Aangezien je helemaal tot het einde bent gekomen, vind je deze blog nuttig. Wil je mij dan ook helpen door deze blog te delen via onderstaande linkjes via de social media?

Alvast bedankt en tot een volgende keer.

(1.945 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.