Alles wat fietsen leuker maakt!
Fiets italie

In Italië gratis bier voor fietsers

Italianen hebben altijd geluk

De inwoners van Bologna, krijgen punten als ze lopen, met de fiets of met het openbaar vervoer naar hun werk gaan. Een korte documentaire van de BBC laat zien hoe met behulp van een app, je punten krijgt en deze weer bij de lokale middenstand kunt inwisselen.

Het gaat om een initiatief van de lokale overheid om meer mensen uit de auto te halen en ze daarvoor te belonen met punten die ze weer kunnen inwisselen voor producten en diensten bij deelnemende bedrijven in Bologna.

Fiets italie

Het prgramma “Bella Mossa” wat zo veel betekent als Goed Werk, maakt gebruik van een app die je op je smartphone kunt installeren en jouw bewegingen vastlegt die je te voet, op de fiets of met openbaar vervoer aflegt. Het gebruikt de GPS functionaliteit van je smartphone, zodat er niet valsgespeeld kan worden.

Een ijsje kost zo’n acht tripjes zonder auto. Een gratis bier is er voor 16 tripjes.Waarbij er wel een maximum is van 4 ‘bewegingen’ per dag. Dit om de deelnemers te motiveren om meer en meer de auto te laten staan. Zelf onderlinge competities zijn mogelijk, en ervaring leert dat als er een competitie/spel component is,, het over hte algemeen erg aantrekkelijk wordt gevonden.

Meer informatie (in het Italiaans) op de site van Bella Mossa

In 2017, heeft de app al 2.2 miljoen kilometer geregistreerd en meer dan 5000 mensen hebben ook daadwerkelijk een reward geclaimd. The app is mogelijk gemaakt door de lokale overheid en de EU, maar zou in principe op elke stand van toepassing kunnen zijn.

Lees ook:  Garmin down, Wat nu?

Ik zeg: Zet maar aan in Utrecht zou ik zeggen!!

(14 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.