Garmin Varia bike radar systeem | maakt Garmin mensen bang? 2 Reacties


Garmin Varia bike systemTechnologie en fietsen gaan erg goed samen de laatste jaren. Met de nieuwe Garmin Varia bike radar heeft Garmin iets unieks op de markt gebracht, waarvan je nog niet wist dat je nodig had. Of wel? Of is het onterechte bangmakerij? Lees zelf en maak je eigen oordeel.

 

 

Ik moet het toegeven. Toen ik voor het eerst de promo video voor de Garmin Varia zag ik eigenlijk dacht dat het om een soort van grap ging, maar als je de cijfers checkt, is het misschien nog niet zo’n gek idee.

Het commentaar lijkt opzettelijk dreigend, alsof ze proberen om ons bang te maken en zo duidelijk te maken dat we dit product nodig hebben. Het enige wat nog ontbreekt is de Jaws muziek…

 

Omdat de meeste fietsongelukken worden veroorzaakt door achteropkomend verkeer heeft Garmin de fietsradar ontwikkeld. De Garmin Varia Radar achterlicht detecteert voertuigen op 140 meter afstand en zal feller branden wanneer voertuigen dichterbij komen. Dit systeem is compatible met meerdere Garmin Edge fietscomputers die als display kan dienen voor de radar. Deze geeft door middel van verandering in kleur tot wel 8 achterop komende voertuigen weer. Dus niet meer omkijken tijdens een zware training of achteruitkijken met spiegels op het stuur.

Vanaf nu zorgt Garmin voor ogen in je rug en weet je altijd wat er achter je gebeurt.

Garmin Varia markt beschikbaarheid

De Varia is uitgebracht in Q3 van 2015 en is inmiddels ook bij verschillende webshops te koop. Je kunt de basis radareenheid kopen en die koppelen met je  Edge 1000, 820, 810, 520 en 25. Zonder een compatibele Edge-unit, kun je optioneel de Varia display unit kopen.

Lees ook:  Garmin Varia Vison "insight display"

Ik gebruik deze Garmin Varia Radar nu sinds juni 2016 en het geeft mij een veel veiliger gevoel. Ondanks dat, blijf ik nog steeds ogen en oren open houden, maar het is een extra ondersteuning of er verkeer achter mij rijdt. En het werkt erg goed. Zelfs als ik in een peleton rij en er rijdt een auto ons achterop, wordt het gedetecteerd door het systeem.

Kijk hier voor de prijzen en vergelijk waar je de beste prijs kunt vinden:

 

Onderstaande video legt het gebruik van het radar systeem veel beter uit dan de product video: (Met dank aan DCRainmaker)

Zal de Garmin Varia daadwerkelijk iets bereiken? Ik ben benieuwd! Ik ben er nog niet helemaal uit. Jij? Wat vind jij? Overdreven of het belangrijkste item voor op je fiets? Laat het weten.

 

Vond je deze blog nuttig en ken je meer mensen voor wie het nuttig kan zijn? Deel hem dan via de sociale kanalen hieronder en like onze Facebook pagina:
[FBW]

Meer van deze review posts krijgen? Schrijf je in de voor de nieuwsbrief:

 

 

 

Gerelateerde artikelen:


Geef een reactie

2 gedachten over “Garmin Varia bike radar systeem | maakt Garmin mensen bang?

    • Klaas Veenbaas Bericht auteur

      Is natuurlijk ook helemaal goed Gerrit, hoe zichtbaarder hoe beter. Het enige wat je dan nog niet hebt, is dat je op je fietscomputet ziet dat er verkeer van achter aankomt, dat kan met deze Garmin Varia Bike radar wel.