Alles wat fietsen leuker maakt!
Garmin GPS workshop

7e Garmin GPS workshop, groot succes

Zaterdag 23 mei 2015 vond alweer de zevende Garmin GPS workshop plaats. De  deelnemers konden een hele dag aan de slag met hun Garmin gps. Een klein jaar na de introductie van de Garmin Edge 1000 heeft nog de helft de Edge 800 een enkeling de Edge 810 of de Edge 1000. Naast de Touring modellen van Garmin, zijn dit de meest actuele fiets GPS-en van Garmin.

Garmin GPS workshopNet als de voorgaande workshops werd eerst stilgestaan bij de basis werking GPS, de verschillen met de navigatie in de auto en de onderlinge verschillen van de modellen. Meteen daarna gevolgd door de uitleg van allebasisfuncties van de Garmin Edge toestellen. Ook werd ’s ochtends tijd besteed aan de plussen en minnen van de kaartkeuze voor de Garmin en op de PC: welke kun je nu het beste gebruiken, welke toepassingen zijn het handigste. Zo kun je DVD’s of kaarten van Garmin voor jouw PC en/of apparaat kopen. Maar op internet zijn er voor fietsers goede en gedetailleerde kaarten voor de Benelux en verschillende landen van Europa te downloaden.Voor de middagpauze werd toegelicht, hoe je zelf een route kunt maken op de computer en hoe je die kunt overzetten naar je gps-toestel. Voor de cursisten wordt snel duidelijk dat er flink wat verschillen tussen de apparaten zit, maar dat het ook uitmaakt of je een PC of een Mac hebt.
Na de pauze kregen de deelnemers verschillende opdrachten en voorbeelden om zelf routes te maken, te bewerken of te downloaden van internet. En belangrijk voor de meeste fietsers: hoe kun je een gereden route van de Garmin overzetten naar de PC zodat je de eigen resultaten van de tocht of training kunt bekijken/analyseren. We hadden van de vorige workshops geleerd en veel meer tijd ingeruimd om de deelnemers zelf te laten oefenen met het maken en downloaden van routes.Aan het einde van de dag werden nog de uitgebreide mogelijkheden van de Garmin op het gebied van training, training registratie en allerlei andere tooltjes getoond.In zijn geheel een hele complete Garmin Workshop met veel plezier voor zowel de cursisten als de workshop leiding.
De deelnemers vulden een evaluatie formulier in. Op een 10-puntsschaal scoorden de deelnemers bij informatievoorziening (8,4), accommodatie (9,0), dagprogramma (8,4), deskundigheid leiding (9,3) en prijs/kwaliteit (9,2). Deelnemers waardeerden de algehele workshop met een 8,7.
Garmin GPS workshopDe reacties van deelnemers onderaan het formulier:

  • “Helemaal geweldig”
  • “Dankjewel, nu heb ik mijn Garmin eindelijk onder de knie”
  • “Wat een enthousiasme, dit kan ik iedereen aanbevelen”
  • “Had ik dit maar eerder gedaan”
  • “Denk ook aan individuele consultancy”
.
 Vragen over de Garmin GPS Workshop? Via mail naar info@opfietsen.nl.

 

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

(69 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Lees ook:  Gebroken achterpad, Laurens ten Dam en Garmin problemen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “7e Garmin GPS workshop, groot succes”