Alles wat fietsen leuker maakt!
Tip van de dag

Garmin Edge startup TIP!!

Tip van de dag: Je naam en telefoonnummer weergeven op je Garmin Edge startup!

Een paar dagen geleden zag ik een tweet met een interessante kleine tip voor je Garmin Edge, die ik niet eerder had gezien. Hiermee kun je een Garmin Edge startup bericht laten weergeven met je naam, telefoonnummer, of iets anders als je dat wilt. En dit zit al jaren op de Garmin Edge-GPS’en. En het is eenvoudig om te configureren en duurt ongeveer 30 seconden. Dit geldt voor de Edge 510, Edge 800,Edge 810 en Edge 1000. Je moet daarvoor gegevens aanpassen in de Garmin Edge startup file

Dus de volgende keer dat je Garmin Edge achterlaat op het dak van je auto en wegrijdt na een tourtocht, heb je in ieder geval een grotere kans dat je je Garmin Edge weer terug krijgt.

Setup:
Zo kun je een bericht toevoegen. Eerst, moet je het apparaat aansluiten op een computer met een USB-kabel. Hieronder vindt u instructies die ik heb up geschreven voor Windows, maar de Mac-instructies zijn vrijwel identiek.

Na het aansluiten van het apparaat in, zie je het volgende op je computer. Dat is waar we beginnen met de Garmin Edge startup.

Garmin edge startup

1) Ga naar de map Garmin op het toestel, en in die driectory  zul je het ‘startup.txt’ bestand te vinden. Gewoon dubbelklikken op de file – en kladblok opent zich.

<!-- Edit this file to display a message while your unit is powering on        -->
<!-- Allow one full power cycle after editing for your message to be updated      -->

<!-- Set the display number to the minimum number of seconds your message is displayed -->
<display = 10>

<!-- Type your message on the next line -->
Je naam
Je adres #1
Je adres #2
Je telefoonnummer
Je mailadres
 1. We zijn nu al bijna klaar, maar het belangrijkste komt nu: 2 Delen zijn belangrijk
 2. Als eerste wordt het bewerken van hoe lang het bericht wordt weergegeven. Je ziet boven het ingesteld als 10 (als in 10 seconden). Het betekent dat het opstarten nu wat langer gaat duren, maar 10 seconden is redelijk, je kunt het nog verlagen naar bijvoorbeeld 5, maar dan kan de vinder het bijna niet lezen
 3. Volgende (en tenslotte), gaan we onze persoonlijke bericht toe voegen. Dit is wat er getoond bij het opstarten van je Garmin Edge startup. Je kunt het typen op een enkele lijn en het zal de tekst wrap wanneer getoond op uw Garmin Edge. Als alternatief kun je tot 5 regels tekst, maar alleen maar een paar woorden per regel. Maak je geen zorgen als je te veel tekst hebt, je Garmin kapt het gewoon af.
 4. Sla het bestand op, haal je Garmin van de USB kabel en zet hem aan. Je ziet nu je opstart tekst, controleer het nog even, zou wel vervelend zijn als jet per ongeluk een verkeerd telefoon nummer hebt ingevoerd….
Lees ook:  Strava synchroniseert met Garmin

 

Vitamines en supplementen online kopen

Resulterend in:

Garmin Edge startup

Deze pop-up is geschikt voor de volgende apparaten: Garmin Edge 510, 520, , 810 , 820 en Edge 1000. (Garmin Edge startup)

Dat is het – zo simpel is dat!

(1.077 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Garmin Edge startup TIP!!”