Alles wat fietsen leuker maakt!
Garmin vernieuwd Garmin connect

Alle populaire Fiets software op een rij

fiets softwareWelke software kun je gebruiken voor op en om je fiets? Kan fiets software mij helpen om beter te worden? Hoe kan ik mijn ritten loggen en die vergelijken met anderen. Hoe kan ik op mijn smartphone mijn gegevens bekijken?

Deze vragen inspireren me om alle links die ik de afgelopen jaren heb verzameld met jullie te delen. Misschien helpen bepaalde apps ook jou wel. De lijst is niet compleet, en zal in de loop van de tijd misschien wat verouderen. Als je een update weet, of anog andere tools, plaats je opmerking onder aan deze post om ook anderen te helpen!

Omdat fietsen een sport is die heel veel is gabaseerd op getallen, is het geen verrassing dat er een wildgroei van software pakketten beschikbaar is voor de atleet. De bedoeling van deze pagina is om een ​​steeds groeiende, maar ook actuele lijst van software pakketten te houden die gerelateerd zijn aan het fietsen. Ik beweer niet dat dit een volledige of volledig accuraat lijst is, maar met jouw hulp kan ik dat er wel van maken. Als je veranderingen of aanvullingen hebben, zou ik graag horen, laat je commentaar achter, onder deze post of mail mij! De met ** gemerkte fiets software gebrui ik zelf en beveel ik ook aan.

Trainingregistratie

Web-based

 • **Strava – De populairste op dit moment. Strava kan jouw GPS files ontvangen en je kan jouw resultaten met die van anderen vergelijken. The zogenaamde King of the Mountain (KOM) is erg populair. Je kunt je op bepaalde segementenin tijden vergelijken en als je de snelste bent, krijg je de titel KOM. Strava Labs is de proeftuin van Strava waar veel nieuwe functionaliteiten bij komen. (makkelijk te syncen met Garmin connect)
 • **TrainingPeaks – Dit is 1 van de meest complete multi-sport registratie tools, waarin je ook je training kunt plannen. De desktop versie (WKO+) is al langer bekend. De software ondersteund ook de ondersteuning van een coach en als je zelf een powermeter hebt, dan geeft het je heel goed voorspellingen over je conditie en fitheid. Echt een aanrader voor diegene die seriues met zijn sport bezig is. (makkelijk te syncen met Garmin connect)
 • **Sporttracks – Een al langer bestaand platform, eerst uitgebracht in een dotnet applicatie voor op de PC met heel veel custom ade plugins. Eigenlijk zie je al die functionaliteit nu langzamerhand weer terug in bijvoorbeeld Strava of Trainingoeaks. Maar Sporttracks is wel de grondlegger van dit alles volgens mij.(makkelijk te syncen met Garmin connect)
 • **Garmin connect – Heel lang bleef Garmin achter bij alle andere registratie sites, maar het laatste jaar heeft ook Garmin de smaak te pakken. De site wordt steeds completer en integreert heel veel gegegvens van je Garmin producten voor sport en fitness. Daarnaast is Garmin connect de basis voor de uploads naar allerlei andere sites van je gereden ritten.
 • Cycling Analytics – Een nieuwe website dat erg goeie zaken doet met power en hart slag analyse, inclusief de critical power curves. Ik heb deze site nog niet echt gebruikt, maar de eerste indrukken zijn goed en het laat de dingen zien die je nodig hebt, niet alle poes pas er bij. (Handig: upload mogelijkheid vanuit Strava)
 • Velo Hero – Ook betrekkelijk nieuw. Ziet er wel OK uit, ook mulitsport, maar het mist een belangrijk ding: Synchronisatie met andere applicaties. DUs ik heb een paar ritten geupload, maar ik word er niet super enthousiast van.
 • Athlete Forward – Ook nieuw, wel een account aangemaakt, maar helaas geen automatische upload vanuit bijvoorbeeld een Strava, dus voor mij nu geen optie om verder te onderzoeken.
 • SelfLoops – Niet geprobeerd, heeft wel sync methodes, maar niet met de online tools zoals Strava en Garmin Connect. Zone analyse, critical power, team management, live telemetry, weight management. Veel belovend.
 • BikeJournal –  Een beetje Old-school, maar genoeg features, helaas zijn wel alle features een betaalde optie.
 • VeloViewer – Gebruikt de Strava API en geeft heel veel verschillende charts en overzichten van leaderboards, onderlinge vergelijkingen etc. (eerder heb ik deze al eens genoemd in de post over alle gave opties van Strava.
 • **Stravistix – Een Google Chorme plougin om Strava data nog meer te tweaken.
 • Best Bike Split – Net overgenomen door Trainingpeaks, lijkt veel belovend, maar ik krijg mijn vinger er nog niet achter wat het allemaal kan.
Lees ook:  Garmin LiveTrack, zo werkt het

Desktop

 • **Sporttracks – Mijn grootste favoriet, die ik ook al jaren heb gebruikt. D ebelangrijkste reden om nog niet van Windows naar Mac over te gaan. (Onlangs toch gedaan). De tool voor de multiusporter waarin overzichten heel makkelijk toegankelijk zijn, en door allerlei plugins je werkelijk alle gegevens met elkaar kunt combineren. Dit is de inspirator geweest voor vele andere tools.
 • Golden Cheetah – Door velen geroemd, en ik heb het zelf nauwelijks gebruikt. Onlangs al mijn trainingsdata geupload (vanuit Trainingpeaks, maar kan ook uit Strava). Het is 100% gratis en het doet een goeie power analyse. De usergroep is ook erg enterissant om te volgen.
 • Fit File Repair Tool – fix common problems with Garmin .fit files, convert formats, and fix corrupt Garmin .fit files
 • TCX VPower – Berekent virtuele power. Bijvoorbeeld zoals Strava dat ook doet. Beetje technische kennis is wel nodig!
 • **WKO+ – Heel lang mijn favoriet geweest in intensieve trainingsperioden. Met de grafische weergaves van je IF, TSS en vermoeidheid etc. kun je je optimale training berekenen en voorspellen hoe goed je er voor staat bij je komende race.
 • Polar ProTrainer 5 – Ik gebruikte vroeger veel Polar, maar toen Garmin met de fiets computers op de markt kwam, zijn ze lang achtergebleven. Ik was destijds heel enthousiast.

gps

Route Planning

Desktop

Web Based

 • **GPSies – yet another route planning site. Popular in Europe.
 • MapMyRide.com
 • Ride With GPS
 • **Garmin Connect
 • **Strava – Interessante tooling omdat ook d epopulariteit van een route wordt meegenomen.
 • **Bike Route Toaster – Mijn originele favoriet omdat ook de hoogte meters goed werden meegenomen. Nog steeds heel goed.
 • VeloRoutes
 • Endomondo

iOS Apps

 Andere fiets software

 • **Tapiriik – synchroniseert je activiteiten tussen Garmin Connect, RunKeeper, Strava, Endomondo, SportTracks.mobi, Dropbox en steeds meer applicaties. Let wel op, tegenwoordig synchroniseren ook de genoemde applicaties onderling met elkaar, voorkom duplicaties! Kijk hier voor de handleiding die ik al eens heb geschreven
 • **OpenFietsMap – Hier vind je al kaarten voor in ieder geval Europa voor je fiets GPS. Waar andere kaarten en met name de commerciele achter blijven (omdat ze voor auto’s zijn gemaakt) Is Open Fiets Map (OFM) helemaal OK. Grafisch ook het beste en bevat ook meteen de hoogte informatie, zodat je precies weet als je je route plant, hoeveel hoogte meters je moet maken.

Er is nog veel meer fiets software in omloop, sommige dingen zijn verouderd, daarom heb ik ze niet opgenomen, of andere ben ik gewoon vergeten of weet ik het bestaan nog niet. Help mij om de lijst compleet te maken. Weet je een app of een PC applicatie, plaats je commentaar en ik voeg het in de volgende versie toe.

(101 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “Alle populaire Fiets software op een rij”