Alles wat fietsen leuker maakt!
Garmin en Strava

Garmin en Strava in bed

Garmin en StrvaGarmin lanceert het ene na het andere GPS product en elke keer weten ze het voor elkaar te krijgen om met wat nieuws te komen. Het verrassende is tevens dat Garmin dan de al bestaande modellen ook niet vergeet en ook de firmware van de meeste modellen een opfrisbeurt geeft. Het meest spectactulaire is nu dat Garmin en Strava de samenwerking vinden. In het derde kwartaal  van dit jaar  komt Garmin met de Edge 520. Het mid-range toestel meet een groot aantal gegevens en, in tegenstelling tot eerdere Edge toestellen van Garmin, heeft deze GPS ook Strava live Segmenten ingebouwd. Garmin en Strava zoeken hier duidelijk de samenwerking.


Garmin Edge 520

Afgezien van de Strava live segmenten heeft de Garmin Edge 520 ook tal van aansluitmogelijkheden voor een verbeterde gebruikerservaring inclusief ondersteuning ANT +, Bluetooth en Garmin Connect segmenten om geavanceerde metrics en cycle dynamics. Hartslagmeters, snelheid en cadans sensoren, power meter en zelfs smartphones kan worden gecombineerd met het toestel voor een verscheidenheid aan toepassingen . Smartphone meldingen worden ook ondersteund zoals live volgen, zodat familieleden je rit in realtime kunnen zien.
Voor zover het om GPS-functionaliteit gaat, is de Edge 520 niet echt nieuw of spannend opwindend en heeft het vrijwel alles wat je zou verwachten. Het apparaat kan verbinding maken met zowel GPS en GLONASS-satellieten, zoals de Edge 1000 ook al kon. Het heeft naar verluidt ongeveer 14 uur batterij-duur en een 2,3 inch kleurenscherm.

De Edge 520 is inmiddels uitgebracht. Het toestel heeft een adviesprijs van 299,99 Euro zonder enige extra’s, of 399,99 Euro wanneer gebundeld met een hartslagmeter, cadanssensor en snelheidssensor (dat is eigenlijk een vrij goede deal).

Garmin en Strava in bed

Volgens Garmin is dit het eerste GPS toestel wat Strava live segmenten ondersteund. En daarna ook de high end Edge modellen 510, 810 en 1000 direct er na. Hoe kun je nu omgaan met de Strava segementen? Eigenlijk zal dit op dezelfde manier gaan zoals je nu ook al misschien de Garmin segementen gebruikt. Je kunt straks drie verschillende soorten Strava segementen selecteren om op je Garmin Edge toestel te zetten:

  • Je favoriete Strava segementen
  • De Strava segementen waar je een doel voor hebt gezet
  • En Strava selecteert zelf een aantal in de burut van je woonplaats
Lees ook:  Wat is de afwijking van een GPS?

Strava en Garmin zorgen er op de achtergrond voor dat deze segmenten gesynchroniseerd worden en bij de eerst volgende keer dat je je Edge toestel verbindt met Garmin Connect (Via bluetooth en je smartphone, USB aan je PC, of sommige modellen Wifi) worden de Strava segmenten op je toestel gezet. Allemaal includief de tijden van de KOM, QOM, je vrienden en je eigen beste poging.

>>>>>Meer Strava tips & trucs lezen?<<<<<

Alles laadt je dus vantevoren op je GPS toestel en  is niet online gesynced terwijl je rijdt. Maar verder hoef je niets te doen. Op het moment dat je vlak bij een Strava segment komt die in je toestel zit, zal het GPS toestel je waarschuwen en met een route scherm en de tijd voor je uitdaging. Tijdens het segment is dan je voortgang te zien, of je voor of achter ligt en uiteindelijk als het segment is afgelopen zie je je score en je voorlopige klassering in het KOM/QOM klassement. Voorlopig, want het is pas definitief als je je toestel weer heb gesynchroniseert met Garmin connect, die dat dan op zijn beurt weer doet met Strava.

Nog even wachten dus, tot september als de Garmin Edge 520 en de nieuwe firmware voor de Edge 510, 810 en 1000 komt.

ALvast wat meer zien? Zie hier de teaser van Garmin en Strava.

Je hebt dit artikel helemaal gelezen. Meer van deze berichten lezen? Tips en trucs krijgen? Je GPS toestel beter onder de knie krijgen?

Lees dan ook Fietsen met GPS kan leuker. En kijk in de webshop hoe je de nieuwe Garmin Edge 520 voor de beste prijs kunt krijgen.

(80 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)