Alles wat fietsen leuker maakt!

Introductie Fiets Dynamics voor Garmin Vector power meter

Garmin heeft Fiets Dynamics – revolutionaire metrics op de dual-sensing Garmin Vector ™-pedaal gebaseerde vermogensmeter geïntroduceerd in 2014. Deze destijds nieuwe feature geeft feedback aan fietsers over hun positie en pedaal contact. De geavanceerde Fiets Dynamics metrics omvatten zittende / staande positie, macht fase, en platform offset (pedaal contact) voor een volledig beeld van hoe de fietser zijn fiets berijdt.

Aangesloten webshops affiliate

Garmin zegt: “Er is geen ‘one size fits all’ oplossing voor het verbeteren van je positie op de fiets, en trainingstechnieken moeten allemaal worden aangepast”. Garmin vervolgd: “Fiets dynamics -metrics zijn bedoeld om tijd en frustratie besparen tijdens de typische trial and error fase en het bepalen van de beste oplossingen, zodat fietsers langer kan rijden, sneller en comfortabeler.” Hiermee streeft Garmin straks al haar concurrenten links en rechts voorbij.

Zittend / Staande Positie

Fietsers hebben meestal een unieke voorkeur voor positie op de fiets tijdens beklimmingen en sprints. Fietsen met Fiets Dynamics, detecteren onmiddellijk de fiets positie (zittend of staand) tijdens een rit door het vergelijken van krachten die worden uitgeoefend op de pedalen. Huidige positie, samenvattingen van hoe vaak en hoe lang renners in de positie geweest, en de macht van gegevens kunnen worden real time op de compatible Garmin weergegeven.

Na de rit kunnen gebruikers hun gegevens naar Garmin Connect ™ uploaden en van elke positie, gerelateerde kracht, cadans en snelheid bekijken, vergelijken zitten versus staan, leren hoe een positie vermogen beïnvloedt, en beklimmingen en sprints analyseren. Deze gegevens kunnen nuttig zijn bij het bepalen van de effectieve positie, en het identificeren van eventuele neigingen om posities te bewegen tijdens bepaalde momenten van een rit. Fietsen is nooit zo makkelijk geweest en het analyseren nog nooit zo effectief.

Lees ook:  Binnenkort Garmin Edge 1030

Vermogen fase (PP)

De Fiets Dynamics Vermogen fase biedt een waardevolle beschrijving van hoe een fietser op dat moment zijn kracht in de pedaalslag legt. Vector detecteert waar het been is, bij het genereren van positieve koppel in de pedaalslag, waar de grootste concentratie van positieve koppel is, bij welke hoek deze krachten beginnen en eindigen, en waar de concentratie van kracht wordt opgewekt. De dual-sensing mogelijkheden kunnen ook fietsers hun analyse een stap verder en kijken of er verschillen zijn tussen de linker-en rechterbeen. Dat kan soms verklaren waarom je links wel spierpijn hebt en rechts niet.

Platform Center Offset (PCO)

Het Platform Center Offset meetsysteem stelt de Vector in staat om te bepalen hoe de kracht wordt verdeeld over het pedaal platform tijdens de pedaalslag. Fietsers kunnen bekijken waar kracht ten opzichte van het midden van het pedaal platform is geweest is en in welke periode.. Analyse van deze gegevens kunnen helpen bij het bepalen van de juiste fiets fit, en zijn behulpzaam bij het herstel en preventie van mogelijke blessures voor fietsers.

(125 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)