Alles wat fietsen leuker maakt!
Garmin Group track

Garmin Group track voor Garmin Edge 520, 530, 820, 830, 1000 en 1030

Garmin Group TrackAls je samen met vrienden fietst, kun je nu met Garmin Group Track iedereen in de gaten houden, zelfs als iemand wegsprint of achterop raakt. Met één blik op je compatible Garmin Edge zie je de locatie van verbonden groepsleden als stipjes op de kaart. Als iemand stopt, verandert het stipje in een zeshoekig stopteken en kun je zien hoe lang de betreffende persoon stilstaat.

Je kunt ook de andere fietsers in je groep in de lijstweergave bekijken en zien hoe snel ze op dat moment rijden en hoe ver ze bij je vandaan zijn. De mogelijkheid om gezien te worden is beschikbaar voor alle fietsers met een Edge of Forerunner® toestel met LiveTrack ondersteuning, om anderen op een kaart te kunnen bekijken moeten fietsers over een Edge 1000, 820 of Explore 820 beschikken. Deze functionaliteit was initieel beschikbaar op de Garmin Edge 820, maar met de firmware 10.0 en hoger is dit nu ook beschikbaar gekomen voor de Edge 1000. Maar ook alle andere nieuwste modelle van Garmin hebben deze functionaliteit.


Hoe activeer je Garmin Group Track?

Voordat je een Group Track sessie kunt starten, moet je beschikken over een Garmin Connect account, een compatibele smartphone en de Garmin Connect Mobile app.

Deze instructies gelden voor het starten van een Group Track sessie met een Edge 820 toestel (maar voor de Edge 520, 530, 830, 1000 en 1030 geldt bijna hetzelfde). Fietsers in je groep die een ander Edge model hebben, kun je op de kaart zien.

 1. Ga naar buiten en schakel je Edge toestel in.
 2. Koppel je smartphone met het Edge toestel.
 3. Selecteer op het Edge toestel  > InstellingenGroupTrack om de weergave van connecties op het kaartscherm in te schakelen.
 4. Selecteer in het instellingenmenu van de Garmin Connect Mobile app LiveTrack > GroupTrack.
 5. Selecteer: Zichtbaar voor > Alle connecties.
  OPMERKING: Als je meerdere compatibele toestellen hebt, selecteer je één daarvan voor de Garmin  Group Track sessie.
 6. Selecteer  Start LiveTrack.
 7. Selecteer op het Edge toestel en begin je rit. 
 8. Blader naar de kaart om je connecties weer te geven. Ze moeten zich wel binnen 16 kilometer bevinden (10 mile)
 9. Tik op een pictogram op de kaart om de locatie en koersinformatie van andere fietsers die deelnemen aan de Garmin Group Track sessie weer te geven.
 10. Blader naar de GroupTrack lijst. Als je in de lijst een fietser selecteert, wordt deze midden op de kaart weergegeven.
Lees ook:  Leerzame 5e Garmin GPS Workshop

Oh ja, denk er aan, doe deze laatste stappen alleen als je even stilstaat, want door al deze acties is zeker je aandacht even weg bij het verkeer!!!

<<<Instructies overgenomen van Garmin>>>

(801 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.