Alles wat fietsen leuker maakt!
Garmin verlichting

Review Garmin verlichting producten

In de zomer van 2015 kondigde Garmin al de komst van de eerst fietsradar aan en in het najaar van 2015 is deze inderdaad op de markt gekomen. Tevens heeft Garmin verlichting producten gelanceerd die echt innoverend zijn. Garmin gebruikt haar GPS kennis in de individuele producten en maakt het fietsen een stuk veiliger of is het schijnveiligheid? Ik vind van niet. Het is niet alleen de beleving, het is gewoon veiliger!


 

Garmin Varia Bike radar systeem

Garmin Varia bike systemDit systeem heb ik in de zomer ook al over geschreven in de blog” “Maakt Garmin mensen bang?” Het product was toen net in de publiciteit gekomen en ik wist nog niet precies wat ik er van moest vinden. Aan de ene kant waarschuwt het de fietser voor achterop komend verkeer. Maar aan de andere kant vind ik als fietser dat je er eigenlijk altijd van uit moet gaan dat er auto of ander verkeer achter je rijdt. Dan blijf je gewoon rechts rijden en bij een richting wijziging kijk je gewoon even achterom. De waarschuwing die je op je compatible Garmin Edge toestel krijgt (Edge 25, 520, 810, en 1000) (of een aparte signaalgever) leidt ook elke keer weer af. Maar nu ik het in de praktijk heb gebruikt, kan ik zeggen dat ik erg enthousiast ben geworden. Met name als ik op de weg fiets die ik deel met auto’s is dit een extra grote veiligheid.

Het radarsysteem is ook nog eens een achterlicht en gaat feller branden en knipperen als een auto dichter bijkomt. Dat betekent dat naast dat jij gewaarschuwd wordt, ook de achteropkomend ebestuurder een extra waarschwuing krijgt. Kijk en dat vind ik wel heel erg handig. Hoe vaak heb ik het zelf wel niet dat ik zelf in de auto zit en fietsers bijna niet zie. Dit helpt echt!

De prijs is relatief hoog. De webshops bieden nu meest nog voor adviesprijs van 199,- aan. En dat is toch een behoorlijke prijs, voor alleen een slim achterlicht. Overweeg je wel om te kopen. Hier heb ik een overzicht voor je gmaakt van de beste prijzen op dit moment in de webshops.

[pto prices=”Garmin Varia radar”]
Lees ook:  Garmin down, Wat nu?

achterlichtGarmin Varia TL 301: Het slimme achterlicht

Het slimme van dit nieuwe achterlicht, anders dan de Varia radar van Garmin zit in het feit dat het rekening houdt met je snelheid en als je afremt, gaat het achterlicht feller branden. Achteropkomend verkeer wordt hiermee dus gewaarschuwd dat je langzamer gaat rijden om waarschijnlijk een maouvre te gaan doen.

Het achterlicht maakt gebruik van je GPS gegevens en werkt dus alleen in combinatie met een compatibele Garmin Edge toestel (Garmin Edge 1000, 810, 520 en 25). Deze kan trouwens ook als afstandsbediening gebruikt worden wanneer je de straalfocus of lichtintensiteit wil aanpassen. Zo zorgt deze Garmin verlichting in elke situatie voor genoeg zicht. Bijvoorbeeld wanneer je een tunnel in rijdt, die je bijvoorbeeld nog wel vaak hebt in Frankrijk of Italie. Het achterlicht is makkelijk te monteren en ook makkelijk op een andere fiets te monteren.

Voor de prijs hoef je het niet te laten naar mijn mening.

[pto prices=”Garmin Varia Achterlicht”]

 

 

Garmin VerlichtingGarmin Varia HL 501: De slimme koplamp

Ook bij de slimme koplamp maakt dit nieuwe Garmin verlichting product weer gebruik van de GPS gegevens van een compitable GPS apparaat (Garmin Edge 1000, 810, 520 en 25). Je weet het zelf ook wel, als je op je racefiets rijdt in het donker en je gaat harder rijden, wil je dat de bundel verder vooruit schijnt. Dat kun je met de hand doen, maar als je dan weer wat langzamer rijdt, heb je dichtbij weer helemaal geen licht.

Deze slimme koplamp, meet je snelheid  en schijnt verder vooruit als je harder gaat en weer dichterbij als je langzamer gaat. Dit is echt een slimme oplossing voor de rgenis die ik al jaren had als ik in het donker fietste.

De combinatie van beide is in prijs voordeliger, maar het is steeds nog een aanzienlijke prijs. Maar voor diegene die vaak in het donker op de racefiets zit, is dit een product wat heel veel extra veiliheid brengt en het werkt echt geweldig goed!

[pto prices=”Garmin Varia Koplamp”]

 

Combinatie:

[pto prices=”Garmin Varia koplamp en achterlicht”]

 

Een mooie set van Garmin verlichting artikelen voor verchillende doeleinden die de veligheid zeker ten goede komen. Ik denk voor diegene die vaak op donkere wegen fietst of op een weg metandere auto’s, is dit een belangrijke veiligheids winst.

Wat vind jij?

(255 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.