Alles wat fietsen leuker maakt!
herstel plannen

Het belang van herstel plannen

herstel plannenHard trainen gaat hand en hand met herstellen, alleen is dat vaak niet duidelijk bij de meeste fietsers dat je herstel plannen moet. Daar leeft nog heel veel de gedachte van hoe harder je traint hoe beter je wordt en als je dan geen progressie meer hebt, je je eigen top hebt bereikt.  Als we meer “trainingsvolwassen” worden als fietser, moeten we breken met deze overtuiging, gewoon omdat het in de meeste gevallen niet waar is en dat rusten en herstellen bijna nog belangrijker is dan trainen zelf. Je Garmin Edge toestel kan je er bij helpen om je te advieren hoe je herstelt bent. Bedenk nog maar even dat Herstellen ook een werkwoord is.

 


 

Net als in het dagelijks leven, slim werken en hard werken zijn twee heel verschillende dingen. Trainen hoef je niet altijd heel hard te doen, het gaat er om dat er progressie zit in je trainingen. Focussen op hardere training betekent niet noodzakelijk op lange termijn vooruitgang. Hoewel het op korte termijn onmiddellijk resultaten lijkt te leveren, is het eigenlijk meer kans om overtrained te raken en er gewoonweg geen lol meer in te hebben op langere termijn.

Als we onze trainingsgewoontes van hard werken naar slim werken willen veranderen vereist dit inzicht in hoe we fitheid zien het algemeen. Het vereist dat we fitheid zien in ee lange termijn proces. Het maakt niet uit wat voor sporter je bent, beginneling of professional, je hebt gewoon je rust nodig in je training en moet daarom prioriteiten stellen. Herstellen is ook gewoon een werkwoord, en dat is als je aan het rainen bent misschien wel het meeste leren.

Lees ook:  Gebroken achterpad, Laurens ten Dam en Garmin problemen

In plaats van te vragen hoeveel trainingen er passen in de week, moet je de vraag stellen, hoe heb ik het meeste effect van mijn trainingen deze week om de gewenste resultaten te krijgen. Ervaren sporters hebben geleerd om evenwicht te krijgen in de kwaliteit van training en van herstel.  Je Garmin Edge toestel (Edge 520, Edge 820 en Edge 1000) kan je er bij helpen om de juiste momenten te vinden.
Je kunt je Garmin Edge, met hartslagmeter gebruiken om te laten hoeveel tijd er nog voordat je volledig hersteld en of je klaar bent voor de volgende zware training. De herstel advies functie omvat hersteltijd en een herstel check. Deze functionaliteit zit er in sinds de fitness updates kwamen in het voorjaar van 2016.

Recovery check

De herstel check biedt een real-time indicatie van je staat van herstel binnen de eerste paar minuten na de start van je activiteit. Goed wil zeggen dat je goed hersteld bent en redelijk geeft aan je niet goed hersteld bent en eigenlijk een kleine rustige training kunt doen.

herstel plannen      23316

 Hersteltijd

De hersteltijd verschijnt onmiddellijk na een activiteit. De tijd telt af tot het optimaal is voor je om een volgende  training te gaan doen. Lekker makkelijk. En heb je een rit gereden dan verschijnt onmiddellijk de tijd die je herstel gaat kosten.

25328       Herstel plannen

Zo helpt je Garmin jou met je herstel plannen.

 

 

(1.237 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.