Alles wat fietsen leuker maakt!
tapiriik

Tapiriik: Sync je Strava met Garmin, Runkeeper, Endomondo en meer

Alles afgezocht, je bent het helemaal beu elke keer je GPS bestanden synchroniseren met verschillende programma’s. Maar de oplossing is er: tapiriik.com. Tapiriik synchroniseert tussen je Garmin account met Strava, maar doet ook de sync met Runkeeper, Endomondo, het wat onbekendere Sporttracks, RidewithGPS en Trainingpeaks. Je hoeft je bestanden nog maar op 1 plaats te synchroniseren en Tapiriik doet de rest.


Sport algemeen

Voor slechts een eenmalige bijdrage van 2 Euro hoef je niet eens meer naar de site toe. Je synchroniseert je GPS file met bijvoorbeeld Strava en afhankelijk van je instellingen wordt alles gekopieerd, vaak binnen het uur. Zelfs je hele historie komt mee. Ik gebruik het zelf nu bijna een half jaar en ik ben heel erg tevreden, de synchronisaties lopen soepel, er komen geen dubbele registraties en alle gegevens zoals hartslag, snelheid, vermogen, trapfrequentie, temperatuur, echt alles wordt mee gekopieerd.

 

Hoe werkt het?

Ga naar Tapiriik.com en je ziet onderstaande scherm.

 

image_thumb113
Garmin login scherm

Je kunt nu voor elke individuele registratiesite je aanmelden en de verschillende settings gebruiken om te synchroniseren. In mijn geval heb ik mij als eerste aangemeld bij Garmin.connect. Door te klikken op het Garmin logo. Je vult je Garmin login gegevens in Tapiriik voegt je Garmin login toe aan haar site. Er worden geen log-ingegevens bewaard op de site, het werkt via een zogenaamd key mechanisme. Eenmaal ingelogd zie je het volgende scherm:

 

 

 

 

image_thumb114

Nu kun je je volgende registratieprogramma toevoegen, door op het des betreffende logo te klikken. In mijn geval nu Trainingpeaks.

 

 

 

 

 

 

Garmin en trainingpeaks

Je ziet nu de accounts die je hebt toegevoegd aan Tapiriik. Nu je al 2 accounts hebt, kun je meteen de synchronisatie settings opnemen die je wilt gebruiken.

Lees ook:  Hoe zet je een route op je GPS?

 

 

 

 

 

grm tp 2

Je kunt nu in de afzonderlijke settings bepalen van waar je naar waar synchroniseert. Heb je meerdere accounts aangesloten, blijf er aan  denken wat je belangrijkste account is, waar je meeste gegevens staan. Daar synchroniseer je vandaan naar alle andere programma’s.Ik heb bijvoorbeeld eerst vanuit Sporttracks alles gesynchroniseerd naar Garmin toe, omdat ik al bijna 9 jaar alles in Sporttracks bijhoudt

 

 

 

alles tapiriik

Maar toen alles was gesynchroniseerd heb ik de settings verandert dat alleen Garmin nog maar naar de andere accounts synchroniseert, omdat ik al mijn ritten met mijn Garmin Edge 810, die direct via mijn iPhone de rit naar Garmin.connect verplaatst.

Bij mij ziet het Tapiriik scherm er nu zo uit. Ik ben naast mijn vertrouwde Sporttracks en Trainingpeaks ook de andere programma’s aan het proberen. Ik schrijf later meer over mijn ervaringen daar mee.

 

 

 

 

Je hebt uiteindelijk nog de keuze om elke keer naar de Tapiriik site te gaan en met de hand de synchronisatie te starten of je betaalt eenamalig 2 Euro en de site detecteert zelf dat er een nieuw bestand staat en synchroniseert dit nar de andere programma’s. Ik zou zeggen, betaal die 2 Euro, het is dan wel een open source project, maar als je het waardeert is dat zeker een bijdrage waard toch.

 

 

 

 

(356 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.