Alles wat fietsen leuker maakt!

Meest vergeten actie op je fiets GPS: tips

Aangesloten webshops affiliate

De 10 tips die ik een maandje geleden schreef, moet eigenlijk 11 tips worden. Afgelopen weekend kwam ik in gesprek met een andere fiets GPS gebruiker er achter dat er nog een belangrijke actie is die je moet weten als je je GPS goed wilt gebruiken: Opslaan van je gereden rit!!

Als je namelijk thuis komt, en je fiets neerzet en je GPS verder vergeet, gaat deze automatisch na een tijdje uit, zonder dat je gereden rit wordt opgeslagen. De rit staat wel in het interne geheugen van je GPS, maa de file waarin deze staat is nog niet afgesloten. Door actief de gereden rit op te slaan, sluit je de file af en kun je de file gebruiken om ergens op te slaan.

Stel, je vergeet de file op te slaan, je GPS gaat automatisch uit en de volgende keer pak je je fiets en zet je je GPS weer aan en gaat fietsen. Deze nieuwe rit ziet je GPS gewoon als voortzetten van de vorige rit en plotseling heb je 2 ritten in 1 file zitten (als je deze tenminste opslaat 😉 Er zijn wel tooltjes voor om de files weer te splitsen, maar geloof me, daar wordt je niet gelukkig van.

Dus: Fiets rit klaar? Als eerste activiteit, je gereden rit opslaan op je fites GPS. Hoe? Dat hangt af van je merk en type fiets GPS. Op de Garmin Edge modellen is het in ieder geval een 5-tal seconden de “ronde”-toets in gedrukt houden.

 

Is deze tip nuttig? Laat even een comment achter. Mis je nog informatie? Meldt het dan ook, dan kan ik je misschien verder helpen met je fiets GPS.

(54 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.