Alles wat fietsen leuker maakt!
Alpe d'HuZes 2012 voor de start

Zo staat er ineens een elektrische fiets in de schuur

Zoals je misschien weet is ‘opfietsen’ een frisisme voor samen ergens naar toe fietsen. En zoals ik op deze site uitleg is opfietsen voor mij samen fietsen, letterlijk en figuurlijk, in de breedste zin van het woord.

Alpe d'HuZes 2012 voor de start

Tot en met 2012 was mijn vriendin, nu ook mijn vrouw, een van mijn fietsmaatjes. We hebben heel wat kilometers samen afgelegd in training voor Alpe d’HuZes. Grote tochten zoals de Klimclassic en Amstel Goldrace en trainingen in de Ardennen. Eerst kon ze alleen nog maar tijdens de D1 trainingen volgen, maar door het vele trainen werd zij steeds meer een fietsmaatje van formaat dat op hoog tempo achter me bij kon blijven.

Veel tijd
Het is fijn om (ook) samen met je partner te kunnen fietsen. Fietsen vraagt best veel tijd. Een paar uur fietsen stelt binnen een goed opgebouwde training niet zoveel voor. Niet altijd even leuk voor het thuisfront. Samen met je partner kunnen trainen is dan de uitkomst vind ik. Ook wel zo leuk op vakantie. Zo verken je samen, al trainend, de omgeving. En wat hebben we mooie tochtjes gemaakt samen in Italië.

Blessure
Helaas ontwikkelde mijn partner een rugblessure na Alpe d’HuZes in 2012, waarschijnlijk door een verwaarloosde slijmbeursontsteking. Daarna begon een lange lijdensweg. Een half jaar fysiotherapie en weer proberen op te bouwen met drie keer in de week een half uurtje fietsen. Ze werd mijn uit- of infiets maatje. Maar na ca. 10 keer trainen was ze weer terug bij af. Terug bij de fysio. Fietsmetingen, zadelmetingen, fietsaanpassingen, nieuw zadel, niets mocht baten. Uiteindelijk besloot ze afgelopen voorjaar, met pijn in haar hart, haar racefiets te verkopen.

Alternatief
Haar eerste alternatief werd wandelen. Maar dat geeft haar niet helemaal de uitdaging en voldoening zoals fietsen deed. We dachten na over andere alternatieven, met name waardoor we ook weer samen zouden kunnen fietsen. We kregen de tip eens te kijken naar een hybride fiets met een rechtere zithouding. Ze kwam terecht op Fietsenwinkel. Heldere uitleg over de verschillende fietsen, met voor- en nadelen. Via een vriendin kon ze een Hybride uitproberen. Het comfort is zeker hoger en afgemonteerd met 27 versnellingen ook best snel, maar niet vergelijkbaar met een racefiets.

Opfietsen
Een gewone Hybride gaf haar dus niet de oplossing om (ook) weer samen te kunnen fietsen. Wat dan? Het toch wel een beetje verafschuwde woord elektrisch viel… Een elektrische fiets, daar zag ze zichzelf echt niet op! Toch is ze zich erin gaan verdiepen. Een elektrische fiets kopen is namelijk niet niks. Een simpele check online bij Fietsenwinkel laat al 410 opties zien. De handige keuzehulp die Fietsenwinkel biedt helpt overigens enorm. Uiteindelijk heeft ze haar oog laten vallen op een sportieve elektrische fiets die wel 45 km/uur kan halen en een ruime actieradius heeft. Dus bij lekker weer, want ze blijft een mooi weer fietser, kunnen we straks weer opfietsen. Sterker nog, het wordt de vraag wie er dan voorop fietst ?.

Kortom, misschien is een elektrische fiets ook iets voor jouw partner? Voor mij was het een keuze die bijdraagt aan meer trainingsuren voor mijzelf. Hoe kijk jij hier tegenaan? Zie je reactie graag in de comments.

Vitamines en supplementen online kopen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fietsenwinkel. Een grappige toevalligheid, omdat het voor mijn partner echt een belangrijke bron van informatie was. Ik heb dan ook met plezier, samen met haar, invulling aan deze opdracht gegeven.

(24 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.