Alles wat fietsen leuker maakt!

Garmin GPS Workshop, zaterdag 16 februari

Garmin GPS workshop

Op zaterdag 16 februari 2019 organiseert Opfietsen de volgende Garmin GPS workshop. Het is een praktische workshop met als doel het vergroten van jouw deskundigheid, zodat je stapsgewijs en systematisch de fijne kneepjes van jouw Garmin GPS onder de knie krijgt. Ben je het beu om steeds maar te lopen zoeken naar allerlei opties op je Garmin? Investeer 1 dag en je Garmin wordt een ware fietsvriend. 

Inhoud van de Garmin GPS workshop

In de workshop worden alle functies van de Garmin Edge 520/800/810/820/1000 en 1030 en de Garmin Touring en Explorer doorlopen. Door middel van een aantal praktische opdrachten wordt met de Garmin geoefend. We kijken naar de mogelijkheden van persoonlijke settings, die je ter plekke kunt instellen naar wens. Een ander gedeelte van de workshop gaat in op het maken van routes, het uploaden van routes van internet, het opslaan van routes, het uitlezen van gereden routes enz. Kortom: een concrete en praktische workshop

  • Je Garmin Edge helemaal leren instellen
  • Routes maken met Strava en Basecamp
  • Routes uploaden, aanpassen, omkeren etc
  • Garmin IQ, gereden ritten registreren

We spreken zeer geregeld fietsers die heel wat uurtjes bezig zijn om alleen al de basisfuncties behoorlijk aan dpraat te krijgen. De lust ontgaat je dan al snel om je te verdiepen in het brede spectrum van mogelijkheden. Jammer, want juist met optimaal gebruik van die mogelijkheden wordt je Garmin een waar ‘fietsmaatje’. Zowel voor gebruikers van de meest eenvoudige gps- en fietsfuncties als voor een veeleisende prof, die alle trainings- en/of wedstrijdgegevens wil verzamelen, analyseren en archiveren. Deze Garmin GPS workshop werd enkele malen eerder gegeven. Lees in dit verslag over de inhoud en de waardering van gemiddeld 8,7 op de schaal van 1-10.

Een greep uit de beoordelingen van afgelopen keren:

Vitamines en supplementen online kopen
  • “Helemaal geweldig”
  • “Mijn Garmin is nu veel meer dan alleen een tellertje”
  • “Dankjewel, nu heb ik mijn Garmin eindelijk onder de knie”
  • “Wat een enthousiasme, dit kan ik iedereen aanbevelen”
  • “Had ik dit maar eerder gedaan”
  • “Ik vond het in het begin wel wat duur, maar het is elke cent waard geweest”
Lees ook:  Fasttrack Garmin GPS Workshop, donderdag 16 en dinsdag 21 mei

09:30 uur: Ontvangst met koffie, installeren apparatuur
10:00 uur: Garmin, toebehoren, montage, instellingen, display, functies
11:30 uur: Pauze
11:45 uur: vervolg functies, archiveren, software (o.a digitale kaarten, Garmin Connect)
12:45 uur: Lunch
13:15 uur: Routes: zelf opstellen, in/exporteren, eigen gereden routes
14:45 uur: Pauze
15:00 uur: Routes: downloaden, aanpassen routes
16:00 uur: Output: bestanden (oa. gpx, jpg, kml), hoogteprofielen, links en specialisaties zoals vermogensmeting, trainingsfunctie
16:30 uur: Afsluiting

Kosten

De waarde van de workshop is €90,- Als je je inschrijft voor 4 februari, krijg je een eenmalige korting van €15,- op de totaalprijs.

Daarvoor krijg je hele dag workshop onder begeleiding van een ervaren GPS trainer, inclusief hand-out van de workshop. Bij gelijktijdig inschrijven van twee deelnemers, 50% korting voor de tweede deelnemer (niet in combinatie met andere kortingen).

Locatie

De workshop wordt gegeven in Bilthoven, mooi centraal in Nederland. De locatie biedt ruimte aan maximaal 10 deelnemers. De informatie wordt door middel van slides getoond.

Deelnemers

De workshop is voor maximaal 10 deelnemers, Van de deelnemer wordt veracht dat hij basis computer gebruik ervaring heeft. Tijdens de workshop is veel ruimte om vragen te stellen. Je hebt je Garmin Edge toestel nodig en je laptop. Eventueel is een leen-laptop aanwezig. Verdere instructies over wat mee te nemen krijg je in de week voorafgaand.

Begeleiding

De workshop begeleiding wordt gedaan door Klaas Veenbaas, ervaren sportieve wielrenner die ruim 12 jaar ervaring heeft met fiets GPS en de Garmin Edge modellen in het bijzonder. Klaas kan met veel enthousiasme een duidelijke uitleg geven van alle GPS informatie. Klaas is tevens verbonden aan diverse wielerorganisatie, verantwoordelijk voor routes en GPS ondersteuning om voor de deelnemers er een zorgeloos evenement van te maken.

Aanmelden

Deze editie is reeds volgeboekt. de volgende edities zijn op zaterdag 16 maart en 13 april

Kink in de agenda voor andere datums.

(23 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.