Alles wat fietsen leuker maakt!

Jaaroverzicht 2018 van Opfietsen.nl

Alweer een jaar voorbij en wederom een jaar met sportieve hoogtepunten, waarvan we allemaal hebben kunnen genieten. In alle opzichten zijn de Nederlands enorm in opkomst bij de verschillende onderdelen van het wielrennen. Dat slaat ook over op het enthousiasme van de sportliefhebbers. Er worden meer wielerwedstrijden bekeken, er worden steeds meer fietsen gekocht en veel meer kilometers gereden.

Het was ook voor Opfietsen een succesvol jaar. Net zoals voorgaande jaren weer enkele GPS workshops, met weer meer deelnemers. 35% groei in het aantal website bezoekers en dit jaar zelfs 4 Challenge klassementen en 28 nieuwe en vernieuwde artikelen op opfietsen.nl. De belangrijkste gebeurtenissen in dit jaaroverzicht 2018.

Nieuwe GPS apparaten in 2018

Hammerhead Karoo

In maart kwam de Hammerhead Karoo eindelijke publiekelijk beschikbaar. Na een misleidende marketing campagne. Wat als revolutionair werd aangekondigd, was initieel een behoorlijke teleurstelling. Initieel kon er bijna niet mee genavigeerd worden en de batterij (één van de belangrijkste redenen om een apart GPS toestel te hebben, anders dan je telefoon) liep erg snel leeg. Nu, een flink aantal firmware releases verder, is het een volwaardig navigatietoestel geworden, maar één ding zijn de makers wel vergeten: Er zit geen audio notificatie in het apparaat. Je wordt dus niet met een piepje gewaarschuwd voor een afslag.

Sigma ROX 12.0

Vitamines en supplementen online kopen

In juni kwam de Sigma ROX 12.0 op de markt. Sigma had al vele jaren een fiets GPS op de markt, maar nog niet een vol grafisch exemplaar. Met de introductie van de ROX 12.0 kwam er een goeie concurrent van de Garmin Egde modellen. In tegenstelling tot de Hammerhead, werkte hier alle wel vanaf de start. Mooie grafische weergave, makkelijk in gebruik en meteen goeie integraties met route tools als Komoot, Strava en GPSies. Het belangrijkste ontbrekende is nu de integratie met je mobiele telefoon. De Bluetooth voorbereiding is wel aanwezig, maar het werkt nog niet, maar het volste vertrouwen dat dit niet lang meer gaat duren

Opfietsen Challenge Tool

In 2018 maakt Opfietsen voor 4 evenementen de klassementen. Naast The Ride evenementen, dit jaar ook voor het eerst de LtD Gravel Raid. Larens ten Dam vertelde in zijn PodCast (episode 18): Live slow Ride fast dat deze klassementen echt super zijn. Je kunt namelijk de hele dag lekker samen rijden, en alleen op het Strava segment geef je extra gas. Geen dure matten, alleen maar handig gebruik maken van Strava. Echt gaaf om dit in de podcast terug te horen (Link naar de podcast voor je iphone) De Opfietsen Challenge tool is verder in ontwikkeling, komend jaar meer nieuws over deze tool.

GPS Workshops

Ook in 2018 zijn er verschillende workshop georganiseerd door Opfietsen. Zelfs 2 op locatie bij een wielervereniging. Ook zijn er verschillende lezingen gehouden. Als special voor The Ride is er een fast track GPS workshop, om er voor te zorgen dat deelnemers aan de meerdaagse ritten geen problemen met hun GPS toestel hebben. De nieuwste workshops voor 2019 staan alweer gepland: Kijk in de agenda voor de actuele planning.

Verdere ontwikkelingen op GPS gebied

De belangrijkste bewegingen op dit moment op de GPS markt zie je dat het nieuwe satelliet systeem Galileo nu geïntegreerd gaat worden, voor een betere ontvangst in Europa. De meeste chips in de GPS apparaten van 2018 hebben die mogelijkheid al, alleen de software moet nog door de leveranciers aangepast worden.

Het GPS apparaat wordt steeds en meer geintegreerd met andere elektronische hulpsystemen. Koppelingen met alle mogelijke sensoren op je fiets, van powermeter en Di2 was dat al langer het geval, maar nu gaat ook vaak de bediening van de GPS via knopjes in de remhandels en kun je camera’s bedienen en komen mogelijkheden voor derde partijen om allerlei toepassingen toe te voegen, zoals Garmin nu al Connect IQ heeft.

2019

Wij blijven in 2019 doorgaan met onze GPS workshops, de challenge tool en de regelmatig terugkerende artikelen op de website.

Opfietsen wenst je een fietsrijk en gezond 2019 en misschien tot ziens in een workshop, op de fiets of tijdens The Ride.

(10 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.