Alles wat fietsen leuker maakt!

Galileo in nieuwste Garmin firmware

In de firmware update van de nieuwste Garmin Edge toestellen, kun je ook de Galileo satellieten ontvangen, voor een nog betere positie bepaling. We kennen natuurlijk allemaal GPS, maar dat is niets anders dan een merknaam voor plaatsbepaling, net als GLONASS (Russisch) dat ook is.

Galileo is het eerste wereldwijde niet-militaire navigatiesysteem wat door de Europese Unie in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie is gemaakt. De satellietontvanger in de nieuwste Garmin Edge toestellen, hebben deze mogelijkheid al in zich, nu komt de firmware er aan waarin de  ontvangst van de Galileo satellieten ook mogelijk is. 

Ik heb de Beta versie van deze software (6.43) sinds een tijdje in mijn Edge 1030 en ik heb de optie om de Galileo satellieten te ontvangen aangezet. De verwachting is dat de nauwkeurigheid van je Edge toestel groter wordt. Omdat het om een Europees systeem gaat, dichter bij is dus, en heel specifiek voor civiel gebruik is gelanceerd. De weersomstandigheden waren er echter nog niet naar om het goed te kunnen testen. De uitkomsten houd je dus nog van mij tegoed. 

De versie 7.0 is de definitieve versie voor de Edge 1030, publiekelijk beschikbaar en zonder extra acties te installeren. Zodra je je Garmin opstart en deze is verbonden met wifi of je telefoon, wordt de update aangeboden. Er zitten nog meer features en een heleboel fixes in deze release, te lezen in de releasenotes.

Als de nieuwste versie geïnstalleerd is, moet je voordat je Galileo kunt activeren, eerst ook nog een synchronisatie met Garmin connect doen. Daarna kun kun je ‘GPS + Galileo’ selecteren. Dit doe je door in je Edge naar settings te gaan -> activiteitenprofielen -> profiel selecteren -> naar benden scrollen en zie je onderstaande:

Lees ook:  Hij is er, de Garmin Edge 1030
(517 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Galileo in nieuwste Garmin firmware”