Alles wat fietsen leuker maakt!

Galileo in nieuwste Garmin firmware

In de firmware update van de nieuwste Garmin Edge toestellen, kun je ook de Galileo satellieten ontvangen, voor een nog betere positie bepaling.

Galileo is het eerste wereldwijde niet-militaire navigatiesysteem wat door de Europese Unie in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie is gemaakt. De satellietontvanger in de nieuwste Garmin Edge toestellen, hebben deze mogelijkheid al in zich, nu komt de firmware er aan waarin de  ontvangst van de Galileo satellieten ook mogelijk is. 

Ik heb de Beta versie van deze software (6.43) sinds een tijdje in mijn Edge 1030 en ik heb de optie om de Galileo satellieten te ontvangen aangezet. De verwachting is dat de nauwkeurigheid van je Edge toestel groter wordt. Omdat het om een Europees systeem gaat, dichter bij is dus, en heel specifiek voor civiel gebruik is gelanceerd. De weersomstandigheden waren er echter nog niet naar om het goed te kunnen testen. De uitkomsten houd je dus nog van mij tegoed. 

De versie 7.0 is de definitieve versie voor de Edge 1030, publieke lijk beschikbaar en zonder extra acties te installeren. ZOdra je je Garmin opstart en deze is verbonden met wifi of je telefoon, wordt de update aangeboden. Er zitten nog meer features en een heleboel fixes in deze release, te lezen in de releasenotes.

Als de nieuwste versie geïnstalleerd is, moet je voordat je Galileo kunt activeren, eerst ook nog een synchronisatie met Garmin connect doen. Daarna kun kun je ‘GPS + Galileo’ selecteren. Dit doe je door in je Edge naar settings te gaan -> activiteitenprofielen -> profiel selecteren -> naar benden scrollen en zie je onderstaande:

Uitgebreide notificaties

Lees ook:  Uitgelicht: Batterij besparen voor de Garmin Varia Radar

Met deze nieuwe firmware release zit er ook een grote uitbreiding van notificaties aan te komen. Tot op heden kon je al een binnenkomende telefoon gesprek en een sms zien, met deze firmware kun je straks ook social media en ‘andere’ notificaties zien. Het kan handig zijn, maar… ik denk dat dit de veiligheid op de weg niet bevordert. Als het aanzet, beperkt je dan zoveel al mogelijk.

Dit zijn de schermen die er bij horen:

Deze functionaliteit is ook beschikbaar op de Edge 1030, Edge 820, Edge 520, Edge Explore en gerelateerde producten.

Geef een reactie, of stel een vraag, gerelateerd aan dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Galileo in nieuwste Garmin firmware”

%d bloggers liken dit: