Galileo in nieuwste Garmin firmware

In de nieuwste firmware update van de nieuwste Garmin Edge toestellen, die er aan komt, kun je binnenkort ook de Galileo satellieten ontvangen. 

Galileo is het eerste wereldwijde niet-militaire navigatiesysteem wat door de Europese Unie in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie is gemaakt. De satellietontvanger in de nieuwste Garmin Edge toestellen, hebben deze mogelijkheid al in zich, nu komt de firmware er aan waarin de  ontvangst van de Galileo satellieten ook mogelijk is. 

Ik heb de Beta versie van deze software (6.43) sinds een tijdje in mijn Edge 1030 en ik heb de optie om de Galileo satellieten te ontvangen aangezet. De verwachting is dat de nauwkeurigheid van je Edge toestel groter wordt. Omdat het om een Europees systeem gaat, dichter bij is dus, en heel specifiek voor civiel gebruik is gelanceerd. De weersomstandigheden waren er echter nog niet naar om het goed te kunnen testen. De uitkomsten houd je dus nog van mij tegoed. 

De Bete release is al te downloaden en te installeren op je Edge 1030 toestel. Let wel goed op de instructies en waarschuwingen. Beta releases kunnen nog fouten bevatten. Wil je dat gedoe niet, wacht dan nog een paar weekjes. Als je dan de Betarelease geactiveerd hebt, moet je voordat je Galileo kunt activeren, eerst ook nog een synchronisatie met Garmin connect doen. Daarna kun kun je ‘GPS + Galileo’ selecteren. Dit doe je door in je Edge naar settings te gaan -> activiteitenprofielen -> profiel selecteren -> naar benden scrollen en zie je onderstaande:

Uitgebreide notificaties

Met deze nieuwe firmware release zit er ook een grote uitbreiding van notificaties aan te komen. Tot op heden kon je al een binnenkomende telefoon gesprek en een sms zien, met deze firmware kun je straks ook social media en ‘andere’ notificaties zien. Het kan handig zijn, maar… ik denk dat dit de veiligheid op de weg niet bevordert. Als het aanzet, beperkt je dan zoveel al mogelijk.

Lees ook:  Eenvoudig de hoogte kalibreren op je Garmin Edge

Dit zijn de schermen die er bij horen:

Nu nog allemaal in Betarelease beschikbaar. Als je het gedoe van een betarealease niet wilt, dan moet je nog even wachten, maar de verwachting is dat deze firmware release beschikbaar komt in december. Dan hoef je verder niets te doen, zodra deze beschikbaar is, meldt je Garmin Edge 1030 dit automatisch aan jou.

Deze functionaliteit is binnenkort beschikbaar op de Edge 1030, Edge 820, Edge 520, Edge Explore en gerelateerde producten.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie, of stel een vraag, gerelateerd aan dit artikel

2 gedachten over “Galileo in nieuwste Garmin firmware”

[i]
[i]
%d bloggers liken dit: