Alles wat fietsen leuker maakt!
The Ride Dolomites

The Ride Dolomites met Opfietsen Challenge Tool®

Opfietsen Challenge Tool®The Ride Dolomites, één van de evenementen van International Cycling Events is zondag 16 september van start gegaan. Het evenement maakt gebruik van de Opfietsen Challenge Tool® 

Sport algemeen

De eerste keer werd  gebruikt gemaak van de Opfietsen Challenge Tool, tijdens Bikegear.cc The Ride editie van 2017. Met de Challenge Tool kiunnen er klassementen gemaakt worden van verschillende Strava segmenten over de verschillende dagen dat The Ride Dolomites plaatsvindt. Het is het extra sportieve element wat toegevoegd wordt aan het sowieso al sportieve evenement.

Dagelijkse klassementen

De dagelijkse klassementen van The Ride Dolomites zijn te zien op de webpagina https://opfietsen.nl/trd18 . Elke dag vanaf 15:00 worden de klassementen geupdate met de laatste resultaten van de deelnemers die zij na hun sportive prestatie op die dag, op Strava hebben gezet. Zo wordt elke dag weer het nieuwe klassement gevormd, in verschillende categoriëen. 

The Ride Dolomites

Hoe werkt de Opfietsen.nl Challenge Tool®?

De Opfietsen Challenge Tool® maakt gebruik van openbare Strava® data via een zogenaamde API (Application programming Interface). De gedachte ontstond toen bouwer Veenbaas, zelf fervent fietser, probeerde uit te vogelen hoe hij zich kon meten met zijn fietsvrienden. Zoals Veenbaas zegt: “Hoe leuk is het als je automatisch een klassement kunt maken van een dagrit of meerdaagse ritten met je fietsvrienden?” In de toekomst kan dit met deze Tool. En eenvoudig ook.

De fietser authentiseert zich met zijn Strava® account op de website van Opfietsen.nl en voert achtereenvolgens een aantal gegevens in, zoals de segmenten waarop en voor welke Strava® club het klassement opgesteld moet worden. En tevens wordt een tijdslimiet aangegeven. Als daarna de leden van deze Strava® club op de aangegeven dagen de segmenten rijden, wordt automatisch het klassement getoond op de website.
De oplossing die nu live is, is een zogenaamde gesloten oplossing. Hierbij worden door de beheerder van de Tool, nu nog, de gegevens geconfigureerd. Denk aan segmenten, dagen dat er gereden wordt en welke deelnemers er zijn. In de volgende versie worden deze mogelijkheden ook aan de gebruiker van de Opfietsen Challenge Tool® gegeven.

Lees ook:  Strava synchronisatie problemen

Kosteneffectief en extra dimensie voor wieler evenement organisaties

Met de Opfietsen Challenge Tool® biedt Opfietsen.nl een laagdrempelige oplossing voor evenementen, fietsclubs en zelfs vriendenclubs. Een evenement kan overwegen de Tool in te zetten in plaats van de tijdsregistratie matten. Zeker bij een meerdaags evenement kan dit grote voordelen opleveren in organisatie en daarmee kosten. Immers, de meeste fietsers hebben tegenwoordig al een fiets navigatiesysteem en de meesten van hen ook een Strava account. Met deze combinatie van eigenschappen kan de organisatie, met de Opfietsen Challenge Tool® een extra dimensie toevoegen aan een wielerevent om zo deel en totaal klassementen te presenteren. Ga je binnenkort een event organiseren en wil je onderzoeken wat die extra dimensie is? Neem dan contact op  via mail.

Over Opfietsen.nl

Opfietsen.nl is de plek waar je middels artikelen een grote hoeveelheid tips en trucs vindt over fiets GPS, Garmin, Strava® en verdere ‘fietsautomatisering’. Fietsen is de laatste jaren in verandering. Naast dat de fietsen steeds meer technische snufjes krijgen, zoals elektrisch schakelen, zijn er ook steeds meer “automatiserings-tools”, die het fietsen zelf, het trainen, routes maken, routes rijden, registreren en het analyseren van je ritten makkelijker en vooral leuker maken.
Opfietsen.nl helpt fietsers, door middel van artikelen op de website, een weg te vinden in alle beschikbare automatisering tools. Opfietsen.nl beschrijft de eigen ervaringen en geeft handige gebruikers-tips zodat je met grote stappen verder komt in de mogelijkheden van deze ‘nieuwe wereld’. Tevens verzorgt Opfietsen.nl regelmatig terugkerende Garmin Edge GPS workshops. Hier krijg je je Garmin toestel volledig onder de knie. Je leert routes maken, uploaden/downloaden en welke tools je daar allemaal voor kunt gebruiken.

(48 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.