Alles wat fietsen leuker maakt!
Strava Beacon

Garmin heeft Livetrack, Strava Beacon

Strava BeaconStrava Beacon is één van de functionaliteiten van Strava, waarmee fietsen weer wat veiliger kan worden. Het is de functionaliteit waarmee je via Strava op je mobiele telefoon je naasten kunt laten weten waar je je bevindt tijdens je rit. Zeker handig als je alleen op pad gaat en er mensen op je wachten.


Wil je meer weten over live volgen, lees dan het artikel vover Garmin Live Track.

Mocht er iets aan de hand zijn, blijf je te lang weg, dan kan de persoon die je hebt geïnformeerd, op Strava kijken waar je blijft. Ben je langere tijd op 1 plek, dan zou er wel eens wat aan de hand kunnen zijn. Of……. je zit op het terras ;-). Overigens, deze functionaliteit is niet nieuw, Garmin Livetrack geeft dezelfde functionaliteit en is al enige jaren actief, voorwaarde is dat je wel een compatible Garmin Edge toestel hebt.

Hoe stel je Strava Beacon in?

Als je Strava gebruikt op je mobiele telefoon, dan kun je Strava Beacon aanzetten. Voorwaarde is wel dat je een premium abonnenment moet hebben. Maar als je dat hebt, dan staat niets meer in de weg om er gebruik van te maken.

  1. Als je Strava start en gaat naar het scherm om de tracking te starten,
  2. heb je aan de rechterkant het symbool van Strava Beacon
  3. Als je die selecteert, krijg je het volgende scherm, waarin je tot 3 contacten kunt selecteren die je op de hoogte houdt van je aankomende rit.
  4. Je kunt ze dan een sms sturen
  5. En start je dan alsnog zonder dat je een sms hebt gestuurd, dan krijg je alsnog een melding met de vraag of je alsnog een smsje wilt sturen.

Alternatieven voor Strava Beacon

Ja er zijn alternatieven voor Strava Beacon. Heb je een Garmin Edge toestel wat met je telefoon communiceert met bluetooth, dan kun je met behulp van Garmin Livetrack een mail sturen naar je contact(en) of zelfs je live rit delen op Facebook en twitter. Maar natuurlijk kan het nog makkelijker en kun je ook je “find my iPhone” functionaliteit van Apple gebruiken als je die telefoon hebt.

Lees ook:  Het belang van herstel plannen
(1.075 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Garmin heeft Livetrack, Strava Beacon”