Alles wat fietsen leuker maakt!

GPS cursus verslag

6e Garmin basisworkshop – 28 januari 2012
Zaterdag 28 januari j.l. vond al weer onze zesde Garmin basisworkshop (GPS cursus) plaats. Bijna 20  deelnemers konden een dag aan de slag met hun Garmin gps-apparaat. Een jaar na introductie van de Garmin Edge 800 blijkt driekwart van onze deelnemers daarover te beschikken. De anderen gaan met hun Garmin Edge 705 op pad.
GPS cursusEerst werd stilgestaan bij het doorgronden van alle basisfuncties van de Garmin Edge toestellen. Het tweede deel stond in het teken van het individueel invoeren en instellen van de gegevens op het apparaat. Ook werd ’s ochtends tijd besteed aan de plussen en minnen van de kaartkeuze voor de Garmin en op de PC: welke kun je nu het beste gebruiken, welke toepassingen zijn het handigste. Zo kun je DVD’s of kaarten van Garmin voor jouw PC en/of apparaat kopen. Maar ook op internet blijken er voor fietsers goede en gedetailleerde kaarten voor de Benelux en verschillende landen van Europa te downloaden.
Garmin Navigatie Cursus 28 januari 2012
Voor de middagpauze werd toegelicht, hoe je zelf een route kunt maken op de computer en hoe je die kunt overzetten naar je gps-toestel. Na de pauze kregen de deelnemers verschillende opdrachten en voorbeelden om zelf routes te maken, te bewerken of te downloaden van internet. En belangrijk voor de meeste fietsers: hoe kun je een gereden route van de Garmin overzetten naar de PC zodat je de eigen resultaten van de tocht of training kunt bekijken/analyseren. Tot slot werd er kort stil gestaan bij de extra functies en specialistische toepassingen waarover de toestellen van Garmin ook beschikken.
Eye-opener bij elke workshop blijkt elke keer toch het echt doorgronden van de vele basisfuncties van de Garmin Edge (algemene en individuele instellingen, kaarten). Ook wordt belangrijk gevonden welke informatie op de PC of op de Garmin komt te staan, hoe dit wordt opgeslagen en kan worden teruggevonden.De deelnemers vulden na afloop het anonieme evaluatieformulier in. Op een 10-puntsschaal scoorden de deelnemers bij informatievoorziening (7,9), accommodatie (7,4), dagprogramma (8,0), deskundigheid leiding (8,1) en kosten (7,8). Deelnemers waardeerden de algehele prijs-kwaliteitsverhouding van de workshop op 8,0.
De reacties van deelnemers onderaan het formulier:

  • “Goede workshop” Super GPS cursus
  • “Ik vond het een leuke cursus. Veel geleerd!”
  • “Voor mij als digibeet kwam er heel veel informatie op me af. Maar toch goed te doen dankzij geduldige uitleg en genoeg ruimte voor persoonlijke begeleiding. Zeer de moeite waard!”
  • “Alles was OK”
  • “Topdag, zéér nuttig, gedreven presentatie! Bedankt!”

Tip voor ons:

  • “Langer tijd besteden aan het downloaden van routes van de website naar de Garmin”.
(4 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.