Alles wat fietsen leuker maakt!
garmin firmware

Veel nieuws in de nieuwste firmware van Garmin Edge

De nieuwste firmware was al enkele tijd in Beta beschikbaar, maar nu is de firmware voor de Garmin Edge daadwerkelijk te installeren. Voor de verschillende nieuwste apparaten is het een ander versienummer: Garmin Edge 1030 Plus: 5.00; Edge 1030: 12.00 Edge 830 en 530: 8.00. Met name op het vlak van mapping en routing zijn er mooie toevoegingen. Zelfs één waar jarenlang al over werd gesproken, de pijltjes in de route, zodat als je op de route komt het meteen duidelijk is welke kant je op moet.

Onderaan deze post staan alle nieuwe functionaliteiten en bugfixes voor deze frimware van je Garmin Edge toestel. Ik laat hieronder een paar zien die interessant voor je kunnen zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Routering

De routering op deze nieuwste firmware van je Garmin Edge is sterk verbeterd, de route is sneller berekend, bij de start en bij afwijkingen is de route ook sneller hersteld. Overigens heb ik wel gemerkt dat als je in de zichtbaarheid van de kaart iets hebt veranderd ten opzichte van de standaard, het dan lijkt alsof de kaart langzamer is. Ik heb alles weer naar standaard gezet en het werkt perfect.

Kaart

De kaart is op drie punten aangepast in deze firmware voor je Garmin Edge: Zichtbaarheid van de kaart, een mogelijkhijd om een overlay met populairiteit toe te voegen en richting pijlen die zijn toegevoegd aan de route.

De populairiteit kun je alsvolgt toevoegen: Je gaat in instelling naaar profielen en je kiest je profiel die je wilt aanpassen en kiest dan voor routering en daarna kaart. Je krijgt dan hetvolgend menu en je zet de ‘switch’ populairity map aan.

Smart synchronisatie

Frimware Garmin Edge Smart syncing

De synchronisatie met de telefoon is nog wel eens een veelgehoord probleem. Daarom is de synchronisatie in deze firmware update van je Garmin Edge verbeterd en ook iets makkelijk te besturen. Je kunt namelijk in het menu naar connectiviteit gaan en dan naar telefoon, dan kun je in het menu voor ‘ Sync now’ kiezen. Je telefoon synchroniseet dan met je Garmin voor routes en andere updates.

En op het moment dat je een activiteit start, wordt er ook nog eens een synchronisatie uitgevoerd voor de op dat moment essentiële onderdelen.


Update je firmware

Update je firmware van je Garmin Edge toestel wanneer je wilt om de nieuwste mogelijkheden toe te passen. Dat kun je doen als jouw Garmin Edge op de wifi aangesloten zit en je Garmin connect app op je telefoon hebt. Of aan je PC met behulp van Garmin Express op je PC.

Lees ook:  Beter worden met BENGS Perform?

Mocht je enthousiast worden van deze nieuwe functionaliteiten en nog een oudere Garmin Edge versie hebben en interesse hebben in één van de nieuwste exemplaren, kijk dan in de webshop van Opfietsen. Je koopt dan bij een normale webshop, en Opfietsen krijgt een kleine verkoop bonus, zonder dat het jou extra kost.

De gehele beschrijving (engels) van de firmware update voor je Garmin Edge 1030 Plus, 1030, 830 of 530.

Changes made from firmware 11.10 to 12.00 for Garmin Edge 1030:

 • Course Routing
  – Improved course routing speed.
  – Added automatic course route caching.
 • Map
  – Improved map visibility and contrast with new map themes.
  – Added a popularity layer to highlight roads that Garmin users have ridden the most.
  – Added directional arrows to routes, courses, and history lines.
 • Phone
  – Added smart syncing before an activity.
  – Added a Sync Now button to the settings widget and the Connected Features > Phone menu.
 • Updated Firstbeat library for various improvements and bug fixes including a fix for training stats being reset on a multiple day activity.
 • CIQ
  – Fixed issue with BLE sensors in CIQ data fields after waking the Edge from sleep mode.
  – Fixed issue where activity controls would not work in a CIQ app.
  – Improved CIQ data field settings experience by always prompting when adding a settings-capable CIQ data field.
  – Increased font size for app background messages.
  – Fixed other minor issues.
 • Fixed several inReach issues.
 • Improved Garmin dual-mode sensor management.
 • Improved power meter calibration and software updates.
 • Improved the cycling dynamics page.
 • Increased maximum number of workout steps from 50 to 100.
 • Combined the indoor trainer Target Power and Resistance data fields into a single new “Trainer Mode Value” data field that will dynamically change the title and value based on the current trainer mode between Target Power, Slope, and Resistance options.
 • Added support for including metabolic calories in the total calories reported in the calories data field and recorded in the activity file.
 • Fixed manual elevation calibration.
 • Fixed issue with blank Strava segments appearing on the Segment Explore widget.
 • Fixed minor bugs.
 • Improved device stability.

(2.444 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Veel nieuws in de nieuwste firmware van Garmin Edge”