Alles wat fietsen leuker maakt!
RondjeNL

Rondje Nederland in 10 dagen

Op 2 mei gaat het rondje Nederland van start voor Roelof en Klaas. Een idee geboren in 2021 omdat het er bijna op ging lijken dat de Nederlandse grens nog het verste zou zijn waar we konden komen. En als je rondje Nederland zegt dan is het een rondje van 1743km zoals wij deze hebben gekozen.

De route keuze

Het kan korter het kan langer. Als je minitieus de grenzen volgt kun je er makkelijk nog een paar honderd kilomter bij optellen, maar dan kun je ook niet alles fietsen. Het kan ook wat korter, bijvoorbeeld de afsluitdijk mijden wij nu, dat kost ons wel weer een 200km. Je kan er nog veel meer van maken door ook alle zee-armen in Zeeland te volgen en wat denk je van alle waddeneilanden nog een keer rond. Wij hebben deze keuze gemaakt. In 10 etappes, varierend tussen 153 en 202 kilomter een rondje Nederland te maken.

De etappes

Op maandag 2 mei vetrekken we uit Amersfoort en op woensdag 11 mei verwachten wij weer in Amersfoort terug te zijn. De etappes zijn als volgt:

Maandag 2 mei163kmAmersfoort – WorkumBekijk de route
Dinsdag 3 mei202kmWorkum – BellingwoldeBekijk de route
Woensdag 4 mei187kmBellingwolde – HaaksbergenBekijk de route
Donderdag 5 mei175kmHaaksbergen – ArcenBekijk de route
Vrijdag 6 mei173kmArcen – RekemBekijk de route
Zaterdag 7 mei161kmRekem – ZundertBekijk de route
Zondag 8 mei153kmZundert- Sint Anna ter MuidenBekijk de route
Maandag 9 mei160kmSint Anna ter Muiden – Hoek van HollandBekijk de route
Dinsdag 10 mei173kmHoek van Holland – HippolytushoefBekijk de route
Woensdag 11 mei172kmHippolytushoef – AmersfoortBekijk de route

Wil je meefietsen?

Dat kan, leuk zelfs. De route is niet zo ingewikkeld en hierboven staan alle routes. We starten elke dag rond de klok van negen uur en de gemiddelde snelheid zal zo rond de 24 kilometer per uur liggen (inclusief pauzes). Dan kun je zelf een beetje uitmikken waar we wanneer rijden. Laat het ons anders ook even weten per mail op klaas@opfietsen.nl.

Lees ook:  Beter worden met BENGS Perform?

Wil je weten waar we precies rijden? Dat laat ik je hier hieronder zien.

Wil je ons volgen?

Dat kan. Elke dag als we starten, zo rond 9 uur, delen we een link via twitter Daarin komt rond negen uur een link naar de tweet waar de route van de dag in staat en de locatie waar wij dan fietsen. Dat werkt met de Garmin livetrack functie. Elke dag is dat weer een nieuwe link, die begint met livetrack.garmin.com/session/—— Hieronder staan de meest recente tweets:

Naast twitter gebruiken we ook Instagram, Facebook en Roelof zijn Tour for Life pagina. Elke dag met de route van die dag, foto’s en een kort verslag.

Leuk als je ons volgt tijdens ons rondje Nederland!

(2.176 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.