Alles wat fietsen leuker maakt!
Garmin Edge 1040

De jongste telg van Garmin: Garmin Edge 1040

Na precies 2 jaar is de Garmin Edge 1040 de opvolger van de Edge 1030 PLUS. Ook al lijkt deze van de buitenkant bijna hetzelfde, toch zijn er weer vele nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd. Alereerst is de batterijduur aanzienlijk groter en heeft de Garmin Edge 1040 Solar een extra oplaad mogelijkheid in het daglicht. Daarnaast is er GNSS sateliet ontvangst enrealtime inzicht in je inspanningsniveau. Tevens is er een nog makkelijkere manier van setup, alles kan nu via je mobiele telefoon. Kortom een goede reden om iets dieper te kijken wat de Garmin Edge 1040 ons allemaal levert.

<Ik krijg binnenkort zelf de nieuwe Garmin Edge 1040 te leen, ik zal mijn ervaringen met jullie dan gaan delen>

Nieuwe functies

De Garmin Edge 1040 (Solar) is ontworpen voor fietsers door fietsers en is voorzien van innovatieve technologie en prestatiemetingen, waaronder:

  • Opladen op zonne-energie: De Power Glass zonnelens verlengt de levensduur van de batterij tot 100 uur in de batterijbesparende stand. Hierdoor kun je overdag 42 minuten per uur extra kunnen rijden.
  • Multiband GNSS-technologie: Ontvang een betere positionele nauwkeurigheid en dekking, zelfs in de meest uitdagende omgevingen.
  • Cycling ability2 en parcoursvereisten: Identificeert sterke en zwakke punten als fietser. Focus op verbetering en bereid je voor op de uitdagingen van een specifiek parcours.
  • Powerguide: Aanbevolen vermogensdoelen maken het gemakkelijker om de inspanningen gedurende een fietsrit te beheren.2
  • Real-time inzicht in stamina: Monitor en volg je inspanningsniveau in real-time tijdens een rit.2
  • Eenvoudige setup: Ritprofielen kun ke vooraf laden op basis van gegevens vanuit een vorig Edge-model, vorige rittypen en sensoren. Schermen en datavelden van de Edge 1040 kun je snel en gemakklijk aanpassen via het toestel. Tevens is het mogelijk om eenvoudig via de Garmin Connect™ app op de smartphone je schermen aan te passen.
Garmin Edge 1040

Training en prestaties

Om je prestaties te verbeteren, biedt de Garmin Edge 1040 inzichten van Firstbeat Analytics™, zoals VO2 max, hersteltijd, trainingsbelasting, trainingsfocus. Hiermee kun je zien hoe het lichaam reageert op trainingsinspanningen.


Gebruikers ontvangen zelfs dagelijkse trainingssuggesties op basis van hun huidige trainingsbelasting en VO2 max. Tijdens een rit kun je met de Garmin Edge 1040 zien hoe hun lichaam presteert in verschillende omgevingen. Tevens houdt het rekening met warmte- en hoogteacclimatisering en tijdens de rit meldingen ontvangen wanneer het tijd is om bij te komen of te rehydrateren. Bovendien kun je met ClimbPro het resterende stijgingspercentage en de stijgingsgraad voor elke beklimming zien. Alle gegevens en prestaties kun je na de rit rechtstreeks op de Garmin Edge 1040 of in de Garmin Connect app bekijken en analyseren.

Ben je een mountainbiker? Dan zijn ook specifieke mountainbike-gegevens van elke rit beschikbaar zoals het aantal sprongen, de sprongafstand, hang time, en Grid & Flow.


Of je nu binnen of buiten fietst, je kunt workouts automatisch synchroniseren vanuit Garmin Connect. Ook andere trainingsapps, waaronder TrainingPeaks®, kunnen rechtstreeks naar de Garmin Edge 1040 communiceren.


Kaarten en routes op de Garmin Edge 1040

Of je nu door drukke steden rijdt of afgelegen gebieden verkent, de Garmin Edge 1040 Solar beschikt over geavanceerde navigatiehulpmiddelen om fietsers op koers te houden.

  • De contrastrijke kaarten voor specifieke rittypes maken gebruik van Trendline™ Popularity Routing om populaire wegen en paden te markeren op basis van miljarden kilometers aan ritgegevens die andere gebruikers hebben geüpload naar Garmin Connect.
  • Turn-by-turn navigatie en waarschuwingen voor scherpe bochten.
  • Pauzeer de routebegeleiding en meldingen om buiten de gebaande paden te gaan. De routebegeleiding kan op elk moment weer worden ingeschakeld om terug te keren naar de oorspronkelijke route of het vertrekpunt.
  • Download de aanbevolen Trailforks-app om routes en details van trails in meer dan 80 landen te bekijken. Wanneer je de Trailforks app gebruikt, geeft de Forksight-modus automatisch aankomende splitsingen in de route weer en waar een fietser zich binnen een trailnetwerk bevindt.
Lees ook:  Eenvoudig de hoogte kalibreren op je Garmin Edge

Veiligheid en connectiviteit

Tijdens een fietsrit helpen de veiligheids- en slimme functies van Garmin fietsers om in contact te blijven. De ingebouwde veiligheids- en trackingfuncties bestaan uit incidentdetectie, assistentie en LiveTrack. Hiermee kunnen familie en vrienden realtime de locatie van een fietser volgen. Daarnaast is ook de volledige vooraf geplande route te zien, zodat je iemand tegemoet kunt rijden.

Dankzij tracking en de mogelijkheid om groepsberichten te versturen, kunnen je peleton genoten in contact blijven als ze van het peloton worden gescheiden. Voor extra vertrouwen, veiligheid en een groter bewustzijn tijdens het fietsen, is de Garmin Edge 1040 compatibel met de Varia™ lijn, waaronder de nieuwe Varia RCT715 achteruitkijkradar met camera en achterlicht. Hiermee ben je niet alleen zelf beter zichtbaar en wordt je attent gemaakt op achteropkomend verkeer. Er worden ook continu videobeelden gemaakt tijdens de rit.

Kortom

Veel extra’s in de Garmin Edge 1040. Uiterlijk is bijna hetzelfde, maar een betere processor, betere batterij, betere GPS en heel veel meer functies die je als sporter beter kunnen maken. Ik verwacht dat enkele functies ook nog wel op de Edge **30 series komen, maar lang niet allemaal. Dus, ben je toe aan een vernieuwende volgende stap en wil je meer uit je trainingen gaan halen, dan is de Garmin Edge 1040 een goeie stap.

Echter, als je het allernieuwste niet direct nodig hebt, maar wel een heel goed GPS apparaat wilt kopen, dan is de Garmin Edge 1030 nu juist misschien wel een heel goed idee. De prijzen van de Edge 1030 PLUS zullen de komende weken wel zakken nu het nieuwe model er is.

Prijzen

Er zijn drie verschillende uitvoeringen om te kopen, de Edge 1040, de Edge 1040 bundel of de Edge 1040 Solar met de mogelijkheid om op te laden in het licht.

Meer info ontvangen in de toekomst? Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

(535 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.