Connect IQ nu ook voor Garmin Edge 520 en 1000 19 Reacties


Connect IQAl enkele maanden aangekondigd, maar nu is het dan zover, Connect IQ is er nu ook voor enkele Edge modellen. Dat zijn de Edge 520 en de Edge 1000 en de Edge Explore 1000. Het connect IQ platform is er al langere tijd, maar was eerst alleen beschikbaar voor de Garmin horloges. Het is nu mogelijk dat andere partijen dan Garmin, scherm velden kan leveren voor je Garmin Edge toestel. Dus naast alle “hokjes” met getallen, ook mooie grafische velden met dashboard achtige Ik heb dat al even uitgeprobeerd en het ziet er erg gelikt uit. Maar voordat het zover is dat je het kan gebruiken, moet je wel even een paar stappen doorlopen. Ik leg je uit hoe je de connect IQ op je Garmin Edge kunt krijgen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang meer tips en trucs in je mailbox!!


 

Update Firmware

firmware 70Het begint allemaal met je Garmin Edge op de laatste firmware versie te zetten. Voor de Garmin Edge 1000 is dat versie 7.0 en voor de Edge 520 5.0. Ben je connected met wifi, dan komt de release vanzelf op je toestel, anders moet je je Garmin aan een PC koppelen waar Garmin Express op staat. Als je dan je Garmin Edge koppelt zal meteen de nieuwe release op je toestel gezet worden. Het is dan even omslachtig. Je moet eerst je Garmin afkoppelen en dan je toestel laten opstarten. De nieuwe firmware versie installeert zich nu. Als het goed is, blijven je instellingen allemaal OK, je zult alleen de basis instellingen even moeten bevestigen. Versie 7.0 (edge 1000) of 5.0 (edge 520) van de firmware staat nu op je Garmin GPS.

 


Garmin Express

Nu koppel je je Garmin toestel (weer) aan je PC zodat Garmin Express weer wordt geactiveerd, of je activeerdt het zelf. In Garmin Express is nu een extra veld er bij gekomen: Connect IQ | Apps

Garmin express 1

Vanaf hier kun je op de knop “Manage Apps” klikken. De eerste keer krijg je nog een leeg scherm. Als je nu klikt op “get more apps” wordt je dooorgestuurd naar de website https://apps.garmin.com, de Garmin IQ shop. Hier kun je inloggen met je Garmin Connect account gegevens.


 

Connect IQ shop

Deze Connect IQ shop weet zelf al met welk Garmin Edge type je bent geconnect. Het laat de apps zien die geschikt zijn voor jouw toestel:

Connect IQ shop

 

Je krijgt in dit scherm de apps te zien die beschikbaar zijn voor je Garmin Edge model. Je heb overigens in het beginscherm het overzicht van apps en data-velden. Echter heb ik nog geen verschil kunnen ontdekken tuusen apps en data-velden. Zo ver als ik kan nalezen is er op dit moment (half maart 2016) nog geen echte app die je kunt gebruiken op je Edge, maar blijkbaar heeft Garmin dit al wel voorbereid. Als je een voor jou intressante app vindt, kun je er op klikken, het volgende scherm opent met de detail gegevens van de app/data veld. Zoals bijvoorbeeld de Heart Rate and Time in Zone app.

Lees ook:  Garmin Varia bike radar systeem | maakt Garmin mensen bang?

app

Als je de knop downloaden gebruikt wordt de app in je Garmin connect profiel geladen.  Het scherm laat zien dat de app naar Garmin Connect is gezet:

app 1


 

 

De Connect IQ app installeren op je Garmin

De eerst volgende keer als je je Garmin aan Garmin Express koppelt, zal Garmin Connect de app naar je GPS toestel synchroniseren. Als je nu Garmin Express opent en als je dan op “manage apps klikt, kun je de app ook daadwerkelijk zien. Je moet dan nog wel op de downloaden naar je toestel:

heart rate

Sommige apps/datavelden kun je configureren. Het app symbool laat het al zien en je kunt het ook zien door de 3 stipjes achter het app symbool. Als je daar op klikt kun je de instellingen maken en opslaan. In je Garmin worden dan die instellingen overgenomen.

Edge scherm 3      Edge scherm 1     Edge scherm 4

In het scherm van je datavelden staat nu ook de menu optie ConnectIQ met ook nog in dit voorbeeld dat er 3 van de 10 mogelijke apps actief zijn. Als je klikt op Connect IQ en dan de app “Heart rate with time in Zone” kiest krijg je uiteindelijk het dataveld met deze app van je keuze. De apps hebben een bepaalde grootte nodig, je zul dan ook zien op je scherm of het dataveld er aan voldoet.


 

En verder…

Op dit moment zijn er nog relatief weinig apps beschikbaar in de Connect IQ shop, maar nu Garmin dit eenmaal heeft geopend, verwacht ik dat er snel heel veel meer gaan komen.

Ik hoop dat ik je goed op weg heb geholpen met deze informatie. Meer tips en trucs ontvangen voor je Garmin GPS toestel in de toekomst?

 

Mis ze niet en schrijf je in voor de nieuwsbrief, die maximaal 2 keer per maand verschijnt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang meer tips en trucs in je mailbox!!

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen:


Geef een reactie

19 gedachten over “Connect IQ nu ook voor Garmin Edge 520 en 1000

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   Ewoud, de menu’s voor de Edge 810 werken min of meer hetzelfde als voor de Edge 1000. Loop het maar eens langs, het zijn slechts kleine verschillen. Als je dan nog met een vraag blijft zitten, reageer dan nog een keer op dit artikel met je specifieke vraag.

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   Goeie vraag Johan. Zo ver was ik nog niet. Heb jij het al geprobeerd? Ik zie wel een uninstall button, maar het lijkt niet te de-installeren, ook niet na een sync. Zodra ik meer weet, meld ik me. Suggesties welkom.

   • johanhendrikse

    Kan misschien in het register van de Garmin zelf in de map Apps.
    Ik heb dat nog niet geprobeerd en ben bang dat ik niet alles verwijder en meer ook ook omdat ik de Garmin elke dag gebruik.
    en hem niet graag helemaal weer wil programeren.

 • johanhendrikse

  Oplossing voor reeds Gedownloade Apps verwijderen

  Ben er inmiddels achter.
  Simpel gewoon via Garmin Express dan Apps beheren.

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   De accuweather app kun je te zien krijgen, door in je scherm naar beneden te swipen, dat je het connectie overzicht krijgt. Daarna swipe je naar links of rechts, totdat je de app te zien krijgt.

    • Klaas Veenbaas Bericht auteur

     Het zou kunnen dat je een Garmin Edge model hebt waar connect IQ niet op werkt. Of dat je je firmware release loopt te ver achter. Connect IQ werkt op de Edge 1000, 820 en 520 modellen en je moet ook een actuele firmware versie hebben.

     • Pieter Dekker

      Ik heb de Edge 820 met de laatste update … daarom vind ik het ook zo vreemd

     • Klaas Veenbaas Bericht auteur

      Het enige wat ik me op dit moment kan voorstellen is dat je eerst een een connect-iq app op je Garmin moet zetten voordat dit menu item zichtbaar wordt.

     • Pieter Dekker

      Beste Klaas, het vreemde is dat ik een app heb gedownload, mijn 820 door Garmin Express heb laten bijwerken en de app toch niet zie …

     • Klaas Veenbaas Bericht auteur

      Je hebt 3 verschillende types in Connect IQ, gegevensvelden, app, widget. Je moet dus wel een gegevensveld gedownload hebben, wil je het kunnen zien. Als tenminste mijn theorie klopt.

     • Pieter Dekker

      Wat bedoel je met “een gegevensveld gedownload hebben” ?

     • Pieter Dekker

      Ik heb Forecast Line gedownload en zie deze ook als zodanig in mijn Garmin Connect app, maar desalniettemin dus niet op de 820

     • Klaas Veenbaas Bericht auteur

      Peter, Forecast Line is een widget die niet als gegevensveld getoond kan worden. Eeen widget kun je te zien krijgen door op je hofdscherm naar benden te ‘swipen’en dan opzij te swipen. Eeen widget of een app zul je noot te zien krijgen onder categoerie bij je gegeevnsvelden (datafields) Je kunt in de COnnect IQ store specifiek op datafiels (gegevensvelden) zoeken door deze voor te selecteren. Er dan één te downloaden en synchroniseren. Dan ga ik er van uit dat je bij de te kiezen gegevensvelden wel de categorie connect IQ vindt.