Alles wat fietsen leuker maakt!
Connect IQ Edge 1000

Connect IQ nu ook voor Garmin Edge 520 en 1000

Connect IQAl enkele maanden aangekondigd, maar nu is het dan zover, Connect IQ is er nu ook voor enkele Edge modellen. Dat zijn de Edge 520 en de Edge 1000 en de Edge Explore 1000. Het connect IQ platform is er al langere tijd, maar was eerst alleen beschikbaar voor de Garmin horloges. Het is nu mogelijk dat andere partijen dan Garmin, scherm velden kan leveren voor je Garmin Edge toestel. Dus naast alle “hokjes” met getallen, ook mooie grafische velden met dashboard achtige Ik heb dat al even uitgeprobeerd en het ziet er erg gelikt uit. Maar voordat het zover is dat je het kan gebruiken, moet je wel even een paar stappen doorlopen. Ik leg je uit hoe je de connect IQ op je Garmin Edge kunt krijgen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang meer tips en trucs in je mailbox!!


 

Update Firmware

firmware 70Het begint allemaal met je Garmin Edge op de laatste firmware versie te zetten. Voor de Garmin Edge 1000 is dat versie 7.0 en voor de Edge 520 5.0. Ben je connected met wifi, dan komt de release vanzelf op je toestel, anders moet je je Garmin aan een PC koppelen waar Garmin Express op staat. Als je dan je Garmin Edge koppelt zal meteen de nieuwe release op je toestel gezet worden. Het is dan even omslachtig. Je moet eerst je Garmin afkoppelen en dan je toestel laten opstarten. De nieuwe firmware versie installeert zich nu. Als het goed is, blijven je instellingen allemaal OK, je zult alleen de basis instellingen even moeten bevestigen. Versie 7.0 (edge 1000) of 5.0 (edge 520) van de firmware staat nu op je Garmin GPS.

 


Garmin Express

Nu koppel je je Garmin toestel (weer) aan je PC zodat Garmin Express weer wordt geactiveerd, of je activeerdt het zelf. In Garmin Express is nu een extra veld er bij gekomen: Connect IQ | Apps

Garmin express 1

Vanaf hier kun je op de knop “Manage Apps” klikken. De eerste keer krijg je nog een leeg scherm. Als je nu klikt op “get more apps” wordt je dooorgestuurd naar de website https://apps.garmin.com, de Garmin IQ shop. Hier kun je inloggen met je Garmin Connect account gegevens.


 

Connect IQ shop

Deze Connect IQ shop weet zelf al met welk Garmin Edge type je bent geconnect. Het laat de apps zien die geschikt zijn voor jouw toestel:

Connect IQ shop

 

Je krijgt in dit scherm de apps te zien die beschikbaar zijn voor je Garmin Edge model. Je heb overigens in het beginscherm het overzicht van apps en data-velden. Echter heb ik nog geen verschil kunnen ontdekken tuusen apps en data-velden. Zo ver als ik kan nalezen is er op dit moment (half maart 2016) nog geen echte app die je kunt gebruiken op je Edge, maar blijkbaar heeft Garmin dit al wel voorbereid. Als je een voor jou intressante app vindt, kun je er op klikken, het volgende scherm opent met de detail gegevens van de app/data veld. Zoals bijvoorbeeld de Heart Rate and Time in Zone app.

Lees ook:  Hoe zet je een route op je GPS?

app

Als je de knop downloaden gebruikt wordt de app in je Garmin connect profiel geladen.  Het scherm laat zien dat de app naar Garmin Connect is gezet:

app 1


 

 

De Connect IQ app installeren op je Garmin

De eerst volgende keer als je je Garmin aan Garmin Express koppelt, zal Garmin Connect de app naar je GPS toestel synchroniseren. Als je nu Garmin Express opent en als je dan op “manage apps klikt, kun je de app ook daadwerkelijk zien. Je moet dan nog wel op de downloaden naar je toestel:

heart rate

Sommige apps/datavelden kun je configureren. Het app symbool laat het al zien en je kunt het ook zien door de 3 stipjes achter het app symbool. Als je daar op klikt kun je de instellingen maken en opslaan. In je Garmin worden dan die instellingen overgenomen.

Edge scherm 3      Edge scherm 1     Edge scherm 4

In het scherm van je datavelden staat nu ook de menu optie ConnectIQ met ook nog in dit voorbeeld dat er 3 van de 10 mogelijke apps actief zijn. Als je klikt op Connect IQ en dan de app “Heart rate with time in Zone” kiest krijg je uiteindelijk het dataveld met deze app van je keuze. De apps hebben een bepaalde grootte nodig, je zul dan ook zien op je scherm of het dataveld er aan voldoet.


 

En verder…

Op dit moment zijn er nog relatief weinig apps beschikbaar in de Connect IQ shop, maar nu Garmin dit eenmaal heeft geopend, verwacht ik dat er snel heel veel meer gaan komen.

Ik hoop dat ik je goed op weg heb geholpen met deze informatie. Meer tips en trucs ontvangen voor je Garmin GPS toestel in de toekomst?

 

Mis ze niet en schrijf je in voor de nieuwsbrief, die maximaal 2 keer per maand verschijnt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang meer tips en trucs in je mailbox!!

 

 

 

 

 

 

(159 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 gedachten over “Connect IQ nu ook voor Garmin Edge 520 en 1000”