Strava synchroniseert met Garmin 4 Reacties   Onlangs bijgewerkt!


Alle ritten die je naar Garmin hebt geüpload, kun je ook automatisch naar Strava synchroniseren. Je kunt dus af zijn van de stress om je rit op twee plaatsen te uploaden, of apart nog je telefoon met Strava aan te zetten. Door simpelweg eerst de automatische sync aan te zetten, dan hoef je voortaan alleen nog maar je rit naar Garmin te uploaden en Strava belooft dat je rit dan binnen 10 minuten ook op Strava staat. Sterker nog, het staat binnen enkele seconden op Strava.

Hoe werkt het precies?

 • Log in op Strava
 • Klik rechtsboven op “upload”
 • Klik dan bij “Garmin” op “get started”
 • Volg verder de instructies die dan volgen

knipsel Strava

 

strava garmin connect sync

.strava garmin connect sync

 

 

 

 

Vanaf nu wordt elke nieuwe rit gesynchroniseerd. Oude ritten worden niet gesynchroniseerd. Als je dat wilt, kun je dat eventueel doen met tools als Tapiriik.

 

Garmin synchroniseert ook met Suunto, TomTom, Fitbit, Polar, SRMPC8, MIO, Wahoo, Bryton, Timex.

Waarbij Strava tijden geleden in een “data-isolement” zat, is er een behoorlijk inhaalslag gemaakt.

Vond je deze blog nuttig? Deel hem dan via de sociale kanalen hieronder. DIt is een ouder artikel, lees de iets uitgebreidere handleiding op deze pagina van Opfietsen.

Wil je meer updates en handige tips krijgen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief in de rechterkolom.

Gerelateerde artikelen:

Lees ook:  Garmin GPS workshop zaterdag 9 december in Bilthoven

Geef een reactie

4 gedachten over “Strava synchroniseert met Garmin

 • Mart Buying

  ik heb een rit op strava verwijdert , en nog wel in mn Garmin staan, hoe krijg ik hem nu weer opnieuw in strava , met vr grt Mart Buying

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   Mart, Dat gaat helaas niet automatisch, behalve als je de rit ook in Garmin verwijdert en weer opnieuw toevoegd in Garmin connect. Strava neemt namelijk alleen de activiteiten over die nieuw aangemaakt worden in Garmin Connect. Als dat niet lukt, omdat Strava de rit ‘onthoudt’ dan is de enige mogelijke manier om toch weer met de ‘hand’ Strava te updaten met die specifieke rit. Succes.