Garmin synchronisatie met Strava | eenvoudig instellen 19 Reacties


Garmin synchronisatie met Strava. Ondanks dat deze optie al een tijdje aanwezig is binnen beide programma’s, is het toch goed om nog even te laten zien dat het heel erg eenvoudig is om je gereden rit die door je Garmin is opgenomen, automatisch met Strava kunt synchroniseren. Nu moet je de file misschien nog handmatig naar Strava uploaden, maar dat is na het lezen van dit artikel, verleden tijd.

Deze automatische synchronisatie betekent dat zodra je je GPS-toestel synchroniseert naar Garmin Connect, het enkele enkele seconden later op je Strava account ook te zien is. Deze synchronisatie maakt gebruik van dezelfde backend functionaliteit die de afgelopen zomer ook werd geïntroduceerd voor de andere sites.

Bij de Strava synchronisatie kun je niet de hele Garmin geschiedenis synchroniseren, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Sporttracks. Wil je dat alsnog doen, dan zul je tijdelijk gebruik moeten maken van Tapiriik. In het artikel heb ik precies beschreven hoe je Tapiriik gebruikt.  Kijk wel uit met je synchronisatie instellingen, want voordat je het weet heb je allerlei dubbele registraties in je sites staan.

Hoe kun je de Garmin synchronisatie met Strava instellen?

strava-logo

 

Elke keer als je een rit hebt gereden dan koppel je je GPS (bij de oudere modellen, zoals Edge 800, 705 etc.) aan je PC en synchroniseer je met Garmin Connect. Of bij de nieuwere modellen Edge810 of 1000 wordt dit al automatisch via je smartphone of wifi gesynchroniseert met Garmin Connect

Lees ook:  Garmin LiveTrack, zo werkt het

 

strava garmin             

                  

Meld aan voor meer Strava tips!!

Klik op “aan de slag” bij Garmin

strava garmin 2

Nog even en Garmin synchronisatie met Strava, eerst geef je Strava toegang tot Garmin Connect

strava garmin 3                    

Als je niet bent ingelogged in Garmin Connect,
wordt nog om je inlognaam en password gevraagd en dan:

 strava garmin 4

Zoals er al op de pagina staat, duurt het 3 tot 5 minuten voordat je gesynchroniseerde Garmin rit op Strava staat. Mijn ervaring is dat dit meestal al binnen de minuut is. Voortaan heb je een werkende Garmin synchronisatie met Strava en hoef je niet meer de files met de hand te verplaatsen.

 

Meld aan voor meer Strava tips!!

 


Geef een reactie

19 gedachten over “Garmin synchronisatie met Strava | eenvoudig instellen

 • Noel

  Alles gedaan zoals je aangegeven hebt. En toch, Strava kan niet synchroniseren met de Garmin 1000. Ben nu even de draad kwijt want op dit moment weet ik niet meer hoe ik dit aan de praat kan krijgen. Heb je nog wellicht een nuttige tip?

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   Noel, ik heb maar beperkt info van je. Ik begrijp van je dat je Garmin Connect en Strava gekoppeld hebt. Dan worden in de toekomst alle ritten die je op Garmin connect zet, direct gesynced met Strava. Ritten uit het verleden haas niet.
   Belangrijk si dat je Garmin wel synced met Garmin Connect. Dat kan op twee manieren, of via je WiFi thuis, of via een USB kabel met je PC. Voor de eerste manier moet je WiFi goed geconfigureerd hebben op je Garmin.
   Laat me even weten of je hier wat aan hebt en wat je volgende uitdaging is. Dan kan ik je verder helpen.

 • Henk willems

  kan mijn Garmin 1000 niet gekoppeld krijgen met smartfone huawei P7,
  het lijkt of het probleem met de Garmin te maken Heeft…..

 • Ruud Jongeling

  hallo Klaas, mijn vrouw en ik hebben beide een garmin (forerunner15), Deze zijn elk op eigen naam geregistreerd en worden ook als zodanig herkend door connect met het eigen serienummer. Zodra ik echter een van beide apparaten aansluit wordt het naar Strava gesynchroniseerd op onze beide accounts waardoor ik steeds een activiteit moet verwijderen. Enig idee hoe dit op te lossen? Groet Ruud

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   Beste Ruud, Ik begrijp uit wat je schrijft dat het niet uitmaakt welke forerunner je aansluit, deze synchroniseert naar beide Strava accounts. Dat zou alleen kunnen als beide Forerunners op 2 Garmin accounts geregistreerd staan. Je kunt namelijk maar 1 Strava account aan 1 Garmin account koppelen. Het maakt dan ook niet uit hoeveel apparaten je hebt, alle apparaten die aan een specifiek Garmin account zijn gekoppeld wordt dan gesynchroniseerd met het gekoppelde Strava acoount.

   • jarno van der Velden

    @ Klaas Veenbaas,
    Hallo Klaas, ik heb een Garmin edge 500 voor het fietsen en een Garmin Forerunner 405 voor het lopen.
    Garmin Forerunner heb ik als laatste aangeschaft.
    Als ik na een training mijn training upload naar mijn Garmin connect dan komt mijn fiets rit wel op strava te staan en mijn looptraining komt alleen op Garmin connect te staan.
    Kun je mij vertellen of ik iets moet aanpassen zodat mijn looptrainingen ook op Strava komen te staan?

    • Klaas Veenbaas Bericht auteur

     Ho Jarno, dat is inderdaad vreemd. Met de informatie die ik nu heb, kan ik het niet verklaren. Een paar vragen: staat je fietsrit ook op Garmin connect? Heb je je Garmin connect en Strava account met elkaar verbonden? Ik hoor graag.
     K

 • Apeldoorn

  Ik heb een Garmin Edge 705. Het is altijd goed gegaan met uploaden. Sinds vorige week ziet hij zijn historie niet meer. Ik kan de ritten dus niet op strava zetten. Het gekke is dat ze gewoon op mijn Garmin staan maar als ik die koppel aan mijn PC dan ziet zie ik ze niet als ik de bestanden bekijk. Wat kan hier het probleem zijn?

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   Beste, i9k kan niet helemaal achterhalen welk probleem waar optreedt, daarom een paar vragen: Als je je Garmin koppelt aan je PC met de USB kabel, kun je dan via file explorer geen enkel bestand op je Gamrin zien? ALs dat het geval is, lijkt het er op dat je toestel niet in de zogenaamde mass-storage toestand gaat. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst de kabel die je gebruikt, is het een originele Garmin kabel? Sommige USB kabels hebben niet de juiste connectiviteit. Daarnaast kan het aan je Garmin liggen in combinatie met je SD kaartje (Als je die hebt) probeer eens te connecten zonder kaartje. En daarnaast kun je ook je Garmin “hard” dwingen om te connect: In dit artikel staat meer informatie: https://www.opfietsen.nl/garmin/veel-gestelde-vragen-garmin-edge-reset/ bij het onderdeel Garmin Edge in mass storage mode “helpen”

   • Apeldoorn

    Hai Klaas, ik gebruik een orgineel Garmin kabel. Er zit geen SD kaartje in. Als ik de geschiedenis van de Garmin op het apparaat zelf lees zie ik een aantal ritten staan. Als ik die ritten via Strava wil uploaden ziet hij er een aantal niet staan. Heel vreemd omdat hij het wel altijd heeft gedaan. Ik ga je laatste optie nog even proberen.

 • Belinda Dubbeldam

  Afgelopen maandag heb ik een rondje gelopen. Bij overzetten vanuit Garmin Connect naar Strava gaf Strava een foutmelding. Het is met niet meer gelukt om deze ronde in Strava te krijgen. Gister ging de synchornisatie weer vanzelf, dus die loop staat er wel in. Is het mogelijk om de loop van maandag alsnog toe te voegen aan Strava vanuit Garmin Connect? Heb een Forerunner 235, account bij Garmin en Strava.

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   Hi, Belinda, als je de loop exporteert uit Garmin, dan kun je die daarna weer importeren naar Strava. In Garmin Connect ga je naar je loop en kliktnop het radertje rechtsboven en exporteert naar GPX. Dan in Strava importeer je de GPX door rechtsboven op het pluisje te klikken en bestand toevoegen te selecteren. Succes.

 • AnneMieke

  Hallo, ik heb een edge 1000. Deze is gekoppeld met stava. De gegevens worden na het beëindigen van de fietstocht overgenomen in Stava. Maar wat vreemd is, is dat de calorieën niet correct overgenomen worden. Op de garmin heb ik bijvoorbeeld 400 calorieën verbrand en Stava noteert dat 200. Hoe kan dit? Groet AnneMieke

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   De calorie gegevens van je Garmin worden niet overgenomen door Strava, die berekent ze zelf weer opnieuw. De waarden die Strava berekent zijn over het algemeen dichter bij de waarheid dan die door Garmin berekent.

 • Marjo

  Kan iemand mij helpen ! Ik heb een garmin 1000 en sinds kort plaatst hij mijn ritten niet meer automatisch op strava , hij is wel gesynchroniseerd met garmin connect maar kan geen verbinding maken met wifi !

  • Klaas Veenbaas Bericht auteur

   Marjo, ik probeer even mee te denken. Ik begrijp dat je laatst gereden ritten wel op connect.garmin.com staan, dat diezelfde ritten niet op Strava staan. Dat je garmin niet connect met wifi, heeft daar dan niet zoveel mee te maken. Wat betreft de wifi, als je geen password wijzigig hebt gedaan, moet je even checken op je garmn of wifi nog aanstaat. Wat beterft je probleem met Strava, kun je even checken of de synchronisate tussen Garmin en Strava nog aanstaan, op deze pagina staat hoe je dat kunt controleren. https://www.opfietsen.nl/garmin/garmin-synchronisatie-met-strava/ Kom je er dan nog niet uit, stuur mij dan nog even een mailtje: klaas@opfietsen.nl

 • Marco

  Top, dank voor de uitleg. Garmin 800 opnieuw ingesteld en gekoppeld aan Strava en Polar. Ook koersen ingevoerd en eindelijk herberekening na uit koers te zijn.