Alles wat fietsen leuker maakt!
Garmin GPS workshop

Leerzame 5e Garmin GPS Workshop

Garmin GPS workshopZaterdag 11 februari vond alweer de 5e Garmin GPS workshop van het seizoen 2016/17 plaats in Bilthoven. De deelnemers konden de hele dag aan de slag met hun Garmin GPS. Van de deelnemers had een deel de Garmin Edge 1000 enkelen ook de Garmin Edge 820 en 1 deelnemer de Garmin Edge 810. Deze Garmin GPS toestellen zijn de meest recente en bevatten een groot aantal opties. (vergelijk de verschillende modellen op de vergelijkingspagina)

 


In de ochtend begonnen de deelnemers met de belangrijkste instellingen van hun Garmin. Omdat de Garmin GPS toestellen uitgebreide mogelijkheden heeft, is dit toch steeds weer 1 van de belangrijkste onderdelen. Het verkeerd instellen kan tot gevolg hebben dat je ene route helemaal niet goed kunt rijden, of dat je vele kilometers om moet rijden. Nadat de deelnemers van Garmin GPS workshop hun Garmin goed hadden ingesteld, gingen we over op 1 van de andere belangrijke items: Routes maken. Verschillende mogelijkheden om route ste maken, zoals Basecamp en Strava kwamen aan de orde. Er gingen vele ogen open over hoe een route gemaakt kon worden. STrava is met name makkelijk te gebruiken voor nieuwe routes, terwijl je met Basecamp bestaande routes kunt aanpssen.

’s Middags  werd er uitgebreid geoefend met de aangereikte tips en trucs, hoe het beste een route te maken met verschillende toepassingen, hoe een route te downloaden en hoie deze goed op de GPS te zetten. Uiteindelijk kwamen nog de trainings mogelijkheden van de Garmin aan bod en de verschillende applicaties om de trainingen in op te slaan en te analyseren, van Sporttracks, WKO+ tot Strava en Garmin Connect.

Lees ook:  Hoe route op MIO zetten

 

IMG_2941De deelnemers aan de Garmin GPS workshop vulden een evaluatie formulier in en beoordeelden deze op basis van een 10-puntsschaal met de volgende cijfers:

Informatie vooraf-8.6;
Accomodatie-7.8;
Dagprogramma-8.5;
Workshopbegeleiding-8.8;
Prijs-kwaliteit-8.0.

De deelnemers beoordelen de totale workshop met een gemiddeld van 8.5.

Een greep uit de opmerkingen van deelnemers:

  • Ik vond de workshop in eerste instantie wat duur, maar het is elke cent waard geweest
  • Was een leuke training, super interessant
  • Er is weer een wereld voor mij open gegaan
  • De cursusleider heeft zoveel parate kennis, hij kan je met alles helpen.
  • Dit had ik natuurlijk eerder moeten doen

 

Op zaterdag 11 maart vindt de volgende Garmin GPS workshop plaats in Bilthoven. Een aantal deelnemers heeft zich al aangemeld. Er is op dit moment nog plaats voor 3 deelnemers. Uitgebreide informatie en hoe aan te melden voor de GPS workshop vind je in de workshop beschrijving op deze website.

 

(46 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.